Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bundan daha iyisini yapabileceğimi zannetmiyorum

Donatello1

Bronz 5 Üye
3 saat sonunda ilk defa uğraştığım hiç bi tecrübem olmadığı halde yaptığım kaplumbağalar için akvaryumum budur ne eksik diye sormaya çekiniyorum çünkü bütün zamanımı harcadım bundan daha iyisini yapabilcemi zannetmiyorum bana su yüksekliği fazla gibi geldi ama okuduğum kadarıyla baya bi su koyun diyordunuz resminide atıyorum yorumlarınızı bekliyorum...

Sitesinden resmi seçip yükleye basıp çıkan linklerden forum yazan linki kopyalayıp buraya yapıştıracaksın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Bundan daha iyisini yapabileceğimi zannetmiyorum

Teşekkürler resimler bunlar cevaplarınızı bekliyorum

Bilal Selam,
Öncelikle eline sağlık. Görüntü olarak hoş duruyor.

Ancak üzülerek söylemem gereken şeyler var.
Kuru alanda kum kullanımı önerilmiyor. Kumu dibe düz olarak yayıp ayrı bir kuru alan kullanmalısın.

Kaplumbağaların küçük turtle pier kullanabilirsin, ben turtle bank öneririm.

Isıtma ampulü göremedim, kuru alanda ısıtma ampulü kullanmalısın. Bununla ilgili detaylar forumda mevcut. Buraya tıklayarak örnek bir konuyu inceleyebilirsin.

Erken göndermişim, buradan devam edeyim.

Isıtma ampulü için buraya tıklayarak örnek konuyu inceleyebilirsin.

Kaplumbağanı kırmızı yanak olarak gördüm, kırmızı yanaklarda silis kum kullanılması gerekiyor. Kullandığın kum silis kum mu? (Emin olmak için sordum)

Ek olarak: Akvaryumunun ölçülerini yazar mısın. Eğer turtle bank kullanırsan mevcut suyu neredeyse iki kata yakın arttırabilirsin ve bu da daha iyi olur.

Aynen silis kumu ama ondan çekmediğim kalmadı arkadaş çıkartmayı bile düşünüyorum yada çok az koymayı düşünüyorum yorulduğum için bu akbaryumu bozmak istemiyorum 1 ay falan böyle kullanıcam ayriyetden gece için 40 wat mavi ampul bulamadım ama sabahları 70w lık kullanıyorum mesafe yüksek fazla ısıtmıyor sıkıntı yok o kuru alanda olmadı zaten bende farkındayım ve hiç kuru alana çıkdıklarını görmedim hep sudalar camdan bir kuru alan yapmayı düŞündüm olmadı alırım turtle bank birde beni görünce kaçıyorlar

Kaçtıkları için bir daha elime alıp ayrı kaba koyup falan akvaryumu düzenlemek istemiyorum biraz alışsınlar sonrasında uygun bir şey ayarlarım bunda kalsalar bir sıkıntı olcağını düşünmüyor olmaz sanırım saatlerimi harcadım kaplüşler için sağolun yorumunuz içinde :))

Uzunlamasına 70 uzunluğu 35 genişliği 35 akbaryum için küçük falan demişlerdi kaplumbağalar küçük oldukları için bu alan yeterli görüyorum

Akvaryum 1-1,5 sene rahat götürür. Ama cenk’in dediği gibi turtle pier, turtle bank, turtle dock tarzı bir ürün kullanabilir yada kendin tasarlayabilirsin. Cam kalınlığı 6 mm’den yüksek ise cam üstü kuru alan plastik kap tarzı birşeyde olabilir. Kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi ana başlıklarında örnekler mevcut. Şu an mango kökünü kuru alan niyetine kullanabilirsin sadece kök su yüzeyinde dursun onun üstüne çıksınlar.

Lamba 70 W ampulde olsa çok uzak duruyor. Su az filtre debisi yüksek ise yoğun sirkülasyon hayvanları rahatsız edebilir.

Kuru alandan her boyda her daim kaçarlar. İlgilenmediğin ve görmediğin sürece yetişkinler kuru alanda durabilir ama gözleri üstündedir. Göz teması kurduğun anda farkedildiğini gördüğü için suya kaçar. Ani hareketlerden kaçın.

Sağolun yorumlarınız için kaya tarzı bir şeyden kuru alan yapsam bir sıkıntı olmaz sanırım çıkabilirler dimi birde habire değiştirmek istemiyorum iki kere değiştirdim dizaynı çok korkuyorlar daha fazla korkutmayım diyorum büyük bir kaya parçasından kuru alan yapıcam uygun olurmu

Kaya olur ama pürüzsüz ve deliksiz olmalı ne hayvanların derisini tahriş edip kabuklarını çizmeli ne de delikli olup zararlı bakteriler için üreme bölgesi olmamalı. Altını silis kum ile takviyele ki elinde kayıp zemin camını kırmamalı. Isı lambası doğrudan taşa vursun taşı ısıtsın. Aksi halde taştan soğuk alabilirler. Taş zemine iyi otursun. Kaykılırsa hayvanlar altında kalabilir.

Tamamdır çok teşekkür ederim bakalım nasip olursa büyüdüklerini hep beraber görücez birde çok soru sordum biliyorum ama :) ben eskiden su için bi mavi bir şey kullanıyordum adını unuttum kaplumbağalar içinde bunu alsam bi yararı olurmu

Metilen mavisi o. Dış filtreye geçene kadar kullanabilirsin. Bu zararlı zararsız biyolojik oluşumların önüne geçer. Her su değişimi sonrası iki damla; değişim ortasına gelen günde bir damla damlatırsın. Fazla damlatma hayvanlar kafayı bulmasın. Çok giderse kısmi su değişimiyle inceltirsin.

Geri