Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bunlar dışkı mı??

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Merhaba

Akvaryumda denk geldigim yuvarlak şekilli şeyler dışkı mı?
3 senedir böyle bi şekil görmemiştim hatta bir keresinde de bunu filtreden sızan karbonlar sandım...
Acaba kabızlık belirtisi mi?

mailto:/o9hcuu.jpg

mailto:/smaog7.jpg
mailto:/smaog7.jpg

Mango parçası yutmuş olabilir mi Semiha? Normal şekilde değiller.

Cvp: Bunlar dışkı mı??

Bilemiyorum ki Emre anlayamadim,, öncesinde karbon vardi zeolitin yerinde ,, ben de o sandim ama bunlari görünce hiç anlam veremedim..

Mangonun yutulacak bi tarafi var midir?

Başka bişey de yok akvaryumda mango ve kaya dişinda

Ben yem vermek için odaya girdim,, safinaz da kuru alandan suya atladi o esnada bunlar dikkatimi çekti
Hizla dagilan bi yapisi var,, bu ilk dakikada dagilirken hemen çektigim fotolar.
Hava kabarciklari falan çikiyordu erirken içinden,, bana dişki gibi geldi

Lifli birseyler var mangoya isirik atip sonra onlari yemis olabilir mangoyu cikartin cok lif varsa onlari soyun

Mango parçaları dışkı ile birleşmişse sonra dağılır. Benimkilerde geçen iri kum yediğinde böyle Dağılan ama dışkı ile birleşmiş şekilde çıkardı.

Bi zarar verir mi eger mango yediyse bile?

Büyük ihtimal sorun olmaz ama risk şu; eğer sivri kıymık gibi Parça yutarlarsa Boğaz yada sindirim sistemine takılabilir.

Lif yuttuğu zaman dışkı yuvarlak hal alır. Yalnız orta kısmında beyazlık gördüm. Denitrate mı kullanıyorsun zeolit olarak onun tanesine benziyor. Onu kepçe ile al tekrar yemesin.

Mangoyu iyi fırçalayıp ayrık lifleri kes veya kopar.

Anladim..
Cem denitrate kullaniyorum evet ama filtredrn cikmasi olanaksiz cunku dikkat ettim yerlestirirken..Bir de bunlari diskiladigi zaman dikkat ettim beyazlik yoktu gordugum kadariyla..

Zaten incelemeye kalmadi sagolsun safinaz yemlerin ardindan bunlari da halletti :S

Denitrate'ın tozu tabana çıkmış ve tabandaki yem veya dışkıya bulanmış ve hayvan yemiş olabilir. Vay be ne senaryo yazdım.

:D Valla iyi senaryo bence.Bunlar bizim aklimiza ermediginden konu aciyoruz burda biz :)
Mangoyu fircalamak disinda ne yapayim??
Kaydirmazi yuttuysa zarari falan olur mu?

Yediği parçaya göre zorluk çekebilir. Öyle bir şey olursa ağzına devit damlat.

Mangoda lif ayrığı varsa temizle

SfBayyurt' Alıntı:
:D Valla iyi senaryo bence.Bunlar bizim aklimiza ermediginden konu aciyoruz burda biz :)
Mangoyu fircalamak disinda ne yapayim??
Kaydirmazi yuttuysa zarari falan olur mu?

Bence resimdekiler dışkı. Tost kaydırmazı yediğinde ısırdığı parçaları aynı şekilde çıkarıyordu. Mango sonuçta bir bitki olduğu için kısmı veya tamamen sindirilebilecektir. Ama diğer arkadaşların da önerileri çok mantıklı.

Tam secemedim mobilden.Diski su uzerinde mi yuzuyor? Ben bugun ayni boyle diskilar buldum da.Bir kismi asagida bir kismi da su uzerinde.

Yeni gelen kaplumbagam var.Onun daha onceki beslenmesinden kaynaklandigini dusundum.Mango var ama yemedigine eminim.

Su üstünde dışkı durmaz. O yemedikleri yem olabilir. Sudan dolayı şişince o hali alıyor. Yalnız şu olabilir dışında zar varsa içinde hava kaldığından dolayı yükselebilir.

Sonuncu o halde.Cunku ben yemlemeden sonra gelip full kontrol ediyorum.Bi yerlere takilanlari ittiriyorum veya cok beklemisse atiyorum.

Bende yemleri biranda atarsam hep sumpa kaciyor, akinti o yone oldugu icin baya zor oluyor yemleme sumpin cikis yerine birsekilde kucuk delikli tel falan yapicam

Borunun ucu su içinde değil mi ?

Abi su seviyesi o boruya gore ayarli &75 inde su seviyesi daha fazla su doldursanda sumpa doluyor su

Geri