Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

BunLarda Benimm!

HaywanSewer

Platin 3 Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
360
Bunlarda benim Kaplumbağalarım birisi dişi dieride erkek ama daha doğru düzgün isimleri bile yok :)
 

Ekli dosyalar

  • DSC00586.JPG
    183.3 KB · Görüntüleme: 99
  • DSC00425.JPG
    256.9 KB · Görüntüleme: 39
  • DSC00456.JPG
    133.5 KB · Görüntüleme: 46
  • DSC00524.JPG
    129.1 KB · Görüntüleme: 38
  • DSC00419.JPG
    188.5 KB · Görüntüleme: 36
  • 24102010216.jpg
    24102010216.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 3
cok tatlilar minik minik. Cinsiyetlerini anlamak icin cok kucukler, ve eger dediginiz gibiyse isiniz var valla.
 
Çok güzeller ama Sevda Hanımın dediği gibi cinsiyetleri daha anlaşılamaz.
 
Evet. Cinsiyetlerinin anlaşılabilmesi için 1 yaşını geçip de kabuk boyunun 10 cm ye yaklaşmış olması gerekir. Çünkü o zmana erkeklerde ön tırnaklar çok farkedilir bir biçimde uzayacaktır. Erkeklerde arka kuyruk uzun ve kalın olacaktır... Bu arada isim düşünmeye başlayın ve de suyu biraz daha artttırmanızda yarar olacağını düşünüyorum... :)
 
Ben birisinin dişi dierininde erkek olduğuna eminim alırken sordum hem kuyluk boyundan falan anlaşılmıyormuş alt kabuklarındaki beneklerden anlaşılıyormuş.Bu arada yorumlarınız çin çok teşekkür ederim :)
 
HaywanSewer' Alıntı:
Ben birisinin dişi dierininde erkek olduğuna eminim alırken sordum hem kuyluk boyundan falan anlaşılmıyormuş alt kabuklarındaki beneklerden anlaşılıyormuş.Bu arada yorumlarınız çin çok teşekkür ederim :)

Satici sizi kandirmis o zaman alt kabugunun beneklerinden birsey anlasilmaz. Sadece o kaplumbaganin digerinden farkli oldugunu dis görünüs olarak yani. Kaplumbagalarin altindaki benekler hep degisik degisiktir. Ayrica üreticiler bile 80% emin oluyorlar size satan kisi nasil bukadar emin olabilmis.
 
Evet tatlım ama öğrenmiş oldun... Biri erkek biri dişi çıkarsa dişi olan zamanla rahatsız olacaktır, o yüzden ayırnamk gerekecektir ki büyümüzş de olacaklarından iki büyük akvaryum demektir bu da...
Satıcılar gerçekten bilgisiz oluyorlar... Onlara göre kaplumbağa bol suda boğulur, azıcık suda kapta yaşayabilir.(Hey adam doğada da mı küçük kapta az sudaydılar?)
Onlara göre kabuk sertleştirici kullanmazsak ölür.( Ben 8 aydır kabuk sertleştiricisiz nasıl yaşatabiliyorum veya yıllardır kaplumbağasını nasıl yaşatıyor kullanmayanlar onu d aanlayamıyorum...) O adamların işi ticaret... Çünkü akvaryumunu(daha doğrusu paladaryum) , kapluşun büyüyünce(ki onlar hep böyle kalıyorlar diye büyümeyen kaplumbağa diye satarlar... Düşünülünce foyaları ortaya çıkar.... Düşünün küçücük kapluşun yumurtasının boyunu... O zmana doğan yavrular görünmez mi olacak?) Ne demiştik, büyüynce bakımının zorlaştığını anlatsalar, ve bir o kadar akvaryum ve ekipmanın yapacağı masrafı ve de zorlu bir iş olduğunu... Kim alır? Alan olmaz..... O nedenle anlatmıyorlar... Sonra çocuk alıyor, iki ayda ölüyor çocuk ağğlıyor yenisi alınıyor ve kanlı ticaret böyle devam ediyor... KAbuk sertleştirici satmaya çalıştı diye ben kadının tekiyle kavga ettiğimi hatırlarım... Vitamini tam olduktan, bol güneş ışığı aldıktan sonra, beslenmeyi kalitesinyemlere bırakmadıktan ve en az 3-4 çeşit yemin ardından ek olarak evdeki farklı besinleri denedikten sonra gerçekten kabuk taş gibi oluyor... benimkinden tak tak sesler gelir yani... İnan ki oradakiler ters dönmüş kapluşları döndürme zahmetinde bile bulunmuyorlar.Onun yüüznden de kavga etmiştim neymiş dönermiş kendisi... Azıcık suda mı? Benimki ters dönse çırpınır, oradaki umudu kesmiş bakıyor bana doğru ... :( Onlarda acıma duygusu ne gezer??? Onlar paralarını kazansın yeter! 5 liralık hayvan, canının ne değeri olabilir ki sonuçta... Biz o 5 ytllik hayvanları yaşatacağız diye harçlığımızdan kesen, boğazımızdan kesen , yüzlerce lira harcayan ve onlara zarar gelince vicdan azabı çekenler de zaten birer keriz oluyoruz...
Sinirim size değil bu arada... Birden o petshopçunun size dediğini görünce sinirlerim boşandı ve bu lafım o acımasız insan bile olamayan ticarî mahlukatlar...
 
Kaplumbağalarınızla uzun yıllar beraber olmanız dileğiyle...
 
Hepinize teşekkür ederim ayrıca ''cahide'' size daha fazla teşekkür ederim çünkü okadar güzel ve detaylı anlatmışsınızki herkeze ders olması gereken birşey bu.
 
HaywanSewer' Alıntı:
Hepinize teşekkür ederim ayrıca ''cahide'' size daha fazla teşekkür ederim çünkü okadar güzel ve detaylı anlatmışsınızki herkeze ders olması gereken birşey bu.

Ne demek!.. O söylediğim şeyler herkesin bilmesi gereken şeylerdi... en azından o zararsız küçük hayvanların mutluluğu ve rahatı için, daha da önemlisi ölmemeleri daha doğrusu öldürülmemeleri için...
 
Geri
Üst