Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Burdan kaçabilir mi?

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Kuru alanı dışarı aldım bugün. Ama su seviyesi ve kuru alanın dışarda olması tedirgin etti. Herhangi bir şekilde burdan kaçabilir mi/düşebilir mi? Kabuk boyu 4 cm.
mailto:/vX8Dlr.jpg
mailto:/Er60Lv.jpg

Kaçamaz. 7-8 cm kabuk boyuna geldiğinde ağırlığıyla kabın kenarlarına dikilirse ağırlığı ile kap düşebilir. Sabitlemek iyi olur. Bir ikincisi yine o boylara geldiğinde rampa üstü ile cam kenarı arası boşluk az olacağı için uzanıp atlayabilir.

Şu anki boyunda sorun edilecek bir durum yok. Birde yan camların üstünde dışarı fazla bir pay yok gibi. Kap sağa sola oynarsa içene düşmesin. Kabı sabit tutacak birşey lazım.

Cvp: Burdan kaçabilir mi?

Rampayi CD kabindan mi yaptiniz güzel olmus elinize saglik, hali kaydirmazi ve rampayi yapistirmak icin ne kullandiniz?

Sağol abi içim rahatladı. ben kabı duvar bandıyla sabitledim cama. istediğimde çıkartabiliyorum (güç kullanarak) isteğimde yapıştırıyorum ve kesinlikle çıkaramaz gücü yok o kadar.
Bu arada bu şekilde kuru alan yaptığımda artık akvaryumun üstü açık oluyor. hep kapatıyordum gece. ne yapmak lazım?

Teşekkür ederim. rampayı eski cd kabımdı. onu sabitledim oraya. iple ve telle dikiş yaptım

Boya bandını iyi düşünmüşsün camda iz bırakmaz. Paket bandı gibi değil yani. O şekilde dursun sadece hayvanın gövdesi su içinde burnu su dışında olacak şekilde bir ortam hazırlarsan üşümeden uyur. İç filtre üstü uygun olur. Seviyesini su yüzeyine yakın ayarlarsın.

Abi öyle bir alan yapmıştım orda uyuyor hep. akvaryumun solundaki yuvarlak alanı camın üstünü halı kaymazla kaplayarak yaptım. ısıtıcının yanında sıcak oluyor çok seviyor

Gövdesi su içinde oldu mu hayvan üşümez. Çenesini de cama yaslar uyur. Güzel yapmışsın.

Geri