Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Burnunun altında olan şey nasıl gider ?

Minnie

Yeni Üye
2. Kaplumbağamı dün aldım fakat aldığım yerde fark etmemiştim suyun için baloncuk🫧 sanmıştım. Eve geldiğimde fark ettim. Burnunun altına birşey yapışmış sandım almaya çalıştım ama çok sert çıkmıyor. Bunun ne olduğu hakkında bilgisi olan ve nasıl gideceği hakkında fikri olan var mı acaba ?
IMG_3299.jpeg
IMG_3302.jpeg

Bu yumurtadan çıkarken rahat kırabilmesi için oluşmuş kemik. Her kaplumbağada olan bir yapı. Bu bir süre sonra düşer. Yada eriyerek deri kapatır. Normalde daha sivridir, ucu erimeye başlamış.

Hayvan yumurtadan çıkalı bir ay olmamış.

Oyy o zaman henüz çok küçük😍 korkulacak bişey olmamasına sevindim🙏🏻
3.5 cm kaplumbağam yumurtadan çıkalı 1 ay dolmadıysa, 3cm olan kaplumbağam da 1 aylıktan küçük müdür acaba ? Yoksa 1 ayı doldurmuş ama minyon tipli midir sizce?

Yumurtadan çıktıktan sonra ilk birkaç hafta içinde kemik kaybolur. 1 ayı geçince göbek bağı izi kaybolur.

Bu hayvanlar ufak iken talep gördüğü için petshoplar fazla beslemez bu sebeple uzun süre ufak kalırlar. Göbekbağı izi kaybolduysa 2 aylıktır. Kabuğu kalınlaşmış, plakada katmanlaşma oluşmuş ise süre uzar.

Geri