Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bütçeyi arttırdım lütfen yardım

as55

Yeni Üye
arkadaşlar düşük bütçeli birşey almaktansa bekleyip bütçeyi arttırıp ömürlük birşey almaya karar verdim ve artık 700 tl civarında bir bütçem var. mobilyalı bir akvaryum almayı düşünüyorum. tabi alacağım akvaryum için herhangi bir ekipmanım olmayacak. öncelikli sorum 700 750 tl bütçeyle tüm ekipmanlar dahil ömürlük bir akvaryum yapılabilir mi ? muhtemelen hazır olacağı için akvaryum nasıl bir kuru alan önerirsiniz ? ayrıca 220 lt bir akvaryumda iyi bir dış filtreyle ne kadar zamanda bir su değiştirmek gerekir ( kaplumbağam 13.5 cm ), bu su nasıl boşaltılır ? 1.5 yıldır damacana su kullanıyorum şebeke suyu gözünü yakıyor :/ bu durumun bir çözümü var mı arıtıcı cihazı olmadan ? bu arada uv lambaya şimdilik ihtiyaç olmadığını düşünüyorum yaz geldi ve akvaryumun yeri güneş gören bir yer olacak.

kafamdaki sorular bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Akvaryum güneş gören yerde olunca sıkıntı olmuyor muydu , okuduğum yazılarda öyle birşey vardı sanki ?

Cvp: bütçeyi arttırdım lütfen yardım

akvaryum güneşi direk görmemeli yoksa yosun basar. bunda çare dış filtre içinde silicate ex veya fosfat yokedici filtre malzemesi kullanmak gerekir.

hayvan tek dış filtre gereken işi yapacak sana sadece buharlaşmaya bağlı su ekleme ve olursa yüzeyde değişime bağlı deri artıkları olursa maşrapa ile almak kalacak. su değişmesi yapmayacaksın. su bu şekilde tazelenmeye devam edecek.

içme suyunun pH değeri 7.0'dan büyükse bu bakteri oluşumuna izin vermez. dolayısıyla döngüye yardımcı olacak bakteri üremez. arıtma cihazı kullanmayacağına göre bir veya birkaç su damacanasına şebeke suyu koyup dinlendir. kloru uçsun. ağzı açık ama içine toz girmeyecek şekilde bekletirsin. en az 2 gün dinlesin. bununla takviye yaparak pH'ta uygun değeri yakalarsın. bu da nasıl olur, kısmi değişimlerde bir damacana içme suyu kullanıyorsan iki damacana şebeke suyu eklersin. bu dinlendirme esnasında su düzenleyici de kullanabilirsin. su dinlenirken ağır metalleride ayrıştırır. damacananın dibindki suyu kullanma.

akvaryumu, istanbulda isen mas akvaryumdan hesaplıya çıkarabilirsin.

güneş derken güneşliği açtığım zaman güneşte kalacak şekilde.o konuda herhangi bir bilgim yok ama zararlıysa güneşliği kapalı tutarım :)

Gunesin yararli isiklarini cam neredeysr tamamen absorbe eder, buyuzden UV zorunlundur, akvaryum kismi olarak gunes gormeli ama direk gunes gormemelidir

O butceye MAS tan yaptirip birde ekipman olsada ucu ucuna olur bir sorun yinede alimsatimda sabit konulari var ordan gorebilirsiniz sitesini

Ilk kullanimda su duzenleyici kullanabilirsiniz musluktan su doldurup bekletmeden, sonraki zamanlarda ise 2 gun musluk suyunu dinlendirip kullanirsiniz

Bir kafa motoru alin 1000 litre su basan kalitesiz 200 litreyi 12 dakkada bosaltir doldurur

cem' Alıntı:
akvaryum güneşi direk görmemeli yoksa yosun basar. bunda çare dış filtre içinde silicate ex veya fosfat yokedici filtre malzemesi kullanmak gerekir.

hayvan tek dış filtre gereken işi yapacak sana sadece buharlaşmaya bağlı su ekleme ve olursa yüzeyde değişime bağlı deri artıkları olursa maşrapa ile almak kalacak. su değişmesi yapmayacaksın. su bu şekilde tazelenmeye devam edecek.

içme suyunun pH değeri 7.0'dan büyükse bu bakteri oluşumuna izin vermez. dolayısıyla döngüye yardımcı olacak bakteri üremez. arıtma cihazı kullanmayacağına göre bir veya birkaç su damacanasına şebeke suyu koyup dinlendir. kloru uçsun. ağzı açık ama içine toz girmeyecek şekilde bekletirsin. en az 2 gün dinlesin. bununla takviye yaparak pH'ta uygun değeri yakalarsın. bu da nasıl olur, kısmi değişimlerde bir damacana içme suyu kullanıyorsan iki damacana şebeke suyu eklersin. bu dinlendirme esnasında su düzenleyici de kullanabilirsin. su dinlenirken ağır metalleride ayrıştırır. damacananın dibindki suyu kullanma.

akvaryumu, istanbulda isen mas akvaryumdan hesaplıya çıkarabilirsin.

çok teşekkürler :) mas akvaryumun sitesine baktım ancak fiyatlar biraz fazla geldi çünkü filtre ve ıstıcı dahil değil gördüğüm kadarıyla. iyi bir dış filtreye 200 civarı versem ısıtıcı falan derken akvaryuma 450 500 civarı kalıyor. aslında hazır kurulu sistem çok güzelmiş özellikle benim gibi becerikli olmayanlar için ideal ama biraz tuzlu :/

En ucuzu odur bu piyasada ve bu isi bilen onlarla birlikte kaplumbaga akvaryumlarini cok gelistirdik gercekten, ozel uretim pahalidir yalniz o dogru
Konusursaniz istediginiz urunleride temin edebilirler

mesleğe geçene kadar 1000 tl yi geçecek bir harcama yapamam muhtemelen. mesleğe geçince şatolarda yaşatacağım osmanı ama 1.5-2 yıl dayanmak zorunda :) şu an kaplumbağam hiç rahat değil akvaryum almam da şart. her şeyi manuel yapsam daha uyguna gelebilir mi ki ? yani akvaryumu camcıya yaptırsam kuru alanını falan tarif edip çakıllarla falan döşesem, hiç değilse 3-4 yıl sorunsuz gidecek bir dış filtre, mobilya falan daha ucuza gelebilir mi ?

ara geçiş düşünüyorsan hiç mobilya işine girme. hayvan tek dış filtreyide şu aşamada almana gerek yok. çift hazneli bir iç filtre alıp alt hazneye zeolit, daha iyisi seachem denitrate koyup kullanırsın. bu işini görür.

büyük akvaryumlar konusunda camcıdansa akvaryum imalatçısına yaptırmak yerinde olur. kayıt ve gerekirse kuşak atılması konusunu bilen biri yapmalı. böyle düşününcede ömürlük yaptırıp yukardaki gibi parça parça alırsın. akvaryumu şimdilik yere koyarsın. zamanla dış filtre ve mobilyayı alırsın.

Sahibinden.com'a bakmanızı tavsiye ederim.Muhteşem fiyatlara,çok mantıklı akvaryumlar bulabiliyorsunuz.Ben böyle yaptım ve uzun süredir sevgili kaplumbağalarımı sağlıkla ve sıhatla bakıyorum.Hobiye son veren bir dolu insan var.

Arkadaşlar her şeyi yazmış. güneş konusunda bir eklemede ben yapayım. Uvb ışını cam arkadından geçmez. Yani balkon yada bahçede uygun havada uygun bir düzenek kurarak güneşlendirmeli. Aksi halde cam önündeki akvaryum boşa yosun olur. Yani buna özel zaman ayırmak zorsa uvb olmadan olmaz.

Mas 100*50*50h=250 lt, 10 mm rodajlı cam, üste çakıl kaplı kuru alanlı akvaryumu 550 tl ye yapar. Eheim 2217 yada Tetra ex1200 filtre uygun olur. Birde 200 w jbl ısıtıcı. Filtreyi araştırmak gerekir. 300-400 tl arası değişir.

Geri