Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyük Güneşlenme Havuzumuz

azrael

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar bu şişme havuzu T Rex için aldım. Oldukça geniş su kapasitesi var. Ortasına tırmanabileceği ve üzerinde rahatça güneşlenebileceği bir kaya yerleştireceğim. Tahminimce su kapasitesi 1 tondan fazladır. Şu an dolum aşamasında. En yakın zamanda güneşlenme fotoğraflarını da paylaşarım umarım. :)

mailto:/350rr4p.jpg

mailto:/2yx2c0i.jpg

mailto:/talvo0.jpg

RE: BÜYÜK GÜNEŞLENME HAVUZUMUZ

Cok guzel bende gunealenme icin buna benzer bir havuz ve tas kullaniyorum ama benim havuzum cok daha kucuk balkonda guneslendirdigim icin :) ama benimkiler oraya koyunca cok korkuyorlar havuzun bogumlarina kafalarini sokmaya calisiyorlar umarim t-rex daha cabuk alisir

Güzel bisey bendede vardı ama kurtlandı kücük kücük böcekler türedi plastiği adiymiş heralde bende attım yeni alıcam kac tl ye aldın bulursam büyüğünden alıcam :D

Cvp: BÜYÜK GÜNEŞLENME HAVUZUMUZ

Şu sıralar bimde satılıyor almak isteyen arakdaşlar oradan ucuza temin edebilir :)

Bu arada T-rex çok şanslı :)

Cvp: RE: BÜYÜK GÜNEŞLENME HAVUZUMUZ

tosbik57' Alıntı:
Güzel bisey bendede vardı ama kurtlandı kücük kücük böcekler türedi plastiği adiymiş heralde bende attım yeni alıcam kac tl ye aldın bulursam büyüğünden alıcam :D

Büyük boy : 188*46 29.90 TL
Küçük boy : 114*25 9.90 TL

akın yeri iyi değil tam güneş alabileceği bir yerde olmalı. yoksa su kolay kolay ısınmaz bu da hayvanın üşümesine neden olur. bahçede açıklık bir yer var mı üstünde ağaç gölgesi olmayan ve suyu da çok doldurma ki çabuk ısınsın. ben de bunun dikdörtgen yapıda olanı var yeğenlerim için almıştım. yazlığın terasına koyup hayvanların yüzmesi için düşünüyordum. lakin izmirin suyu berbat olduğu için bu düşünceden vazgeçtim.

Çok güzel düşünce ama tamamen doldurulunca buna uygun kaya bulmak zor olabilir. Bulunsada yerleştirmek ayrı bir zorluk getirebilir.

cem' Alıntı:
akın yeri iyi değil tam güneş alabileceği bir yerde olmalı. yoksa su kolay kolay ısınmaz bu da hayvanın üşümesine neden olur. bahçede açıklık bir yer var mı üstünde ağaç gölgesi olmayan ve suyu da çok doldurma ki çabuk ısınsın. ben de bunun dikdörtgen yapıda olanı var yeğenlerim için almıştım. yazlığın terasına koyup hayvanların yüzmesi için düşünüyordum. lakin izmirin suyu berbat olduğu için bu düşünceden vazgeçtim.

Yok hayır Cem; fotoğrafı akşam 7-8 gibi çektim. o yüzden güneş çok az. akşamüstü direkt güneş alan bir alan. birkaç gün onu inceledim zaten. :)

AEK' Alıntı:
Çok güzel düşünce ama tamamen doldurulunca buna uygun kaya bulmak zor olabilir. Bulunsada yerleştirmek ayrı bir zorluk getirebilir.

Evet kaya işi zor olacağa benziyor. Bunun yerine portatif bir şey yapıp yerleştirebilirim. Ya da su yüzeyinde yüzebilecek bir şey... Onu da sicime bağlayıp tabana atacağım bir taşla sabitleyebilirim sanırım.

güzel o zaman. yalnız ısı olayına dikkat et. taş üstünde tam ısınmışken soğuk suya inip şok yemesin. hayvan o kadar geniş suyu görünce taş üstüne çıkar mı veya su soğuk olursa suya iner mi orası da şüpheli ama mutlu olacaktır. yalnız bir güzelliği daha var taş ortada oldu mu kediler suya girmeye cesaret edemez.

Ben kücük boyunu almaya karar verdim bulmaya calişcam buyük ihtimal bimde vardır :D

Olmadı tam ortaya ufak sehpa gibi bir şey yerleştirip çıkış için üzerini her taraftan sarkacak halı kaydırmazla kaplanabilir. Sehpa plastik olursa ayakları havuza zarar vermez ve hafif olur.

Cvp: Büyük Güneşlenme Havuzumuz

ÇOK iyi dşünmüşsünüz.:smile:

Halı kaydırmazı nerde bulabilirz bu arada

Halı kaydırmaz heryerde satılıyo hani ıvır zıvır satan japon pazarı gibi yerlerde bulabilirsin

Cvp: Büyük Güneşlenme Havuzumuz

akın bağlasan da sabit olmadığı için hayvan çıkarken zorlanır. tabure tarzı bir şey de koyabilirsin.

Geri