Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyük kaplumbağa yavru kaplumbağa ile yaşarmı

ninjakaplumbağa19

Gümüş 2 Üye
Benim 4yaşına kadar tek yaşamış bir kaplumbağa var 2tane de yavru var 3ünü aynı yerde yaşasa ciddi sorunlar olurmu???

Kaplumbagalarin karakterlerine bagli ama yeterli su hacmi varsa genelde kavga fazla olmuyor

Cvp: Büyük kaplumbağa yavru kaplumbağa ile yaşarmı

bu hayvanın akvaryumu ne kadar sahiplendiğine bağlı. ve ayrıca yeminden olma endişesi ve alfa olma çabası da olacaktır. evde sürekli bulunduğun bir zaman akvaryuma alıp dene. büyüğün ilk başta yapacağı hayvanları tartmak olacaktır. bunu ön ayaklarını karşılarına geçerek titretecek ve karşıdan tepki gelmediği taktirde kavga aşamasına gelmeyeceklerdir. bu işi sabah yemleme sonrası tok karın keyfi yerindeyken yaparsan başarı oranı artar. yinede ihtiyatlı olup takip etmek gerekir. bu hayvanlar iç güdüleriyle hareket ettikleri için ne yapacağı belli olmaz.

Diğer konuya yazmışım ama burayada kopyalıyorum.

Kaplumbağa boy farkının saldırı haricinde bir dezavantajı daha var. Çelimsiz yavrular yem yemede olsun, bir arada dururken biri gelince olan çırpınma hallerinde olsun çok darbe alırlar. Anlık olmasada bir süre sonra o kadar darbe sonucu bocalarlar. Benim bir yavrum 4 cm iken 8 cm olanların bilerek olmadan yaptığı bu müdehalelerle yan yüzdü. Diğerleri 10 bu 7 cm olunca yanlarına koydum. Artık onlarda sorun yok. Şimdi yavru olanları kuvvetlene kadar ve fark oranı daha az olana kadar ayrı tutuyorum.

Saolun yeni büyük bir akvaryum alıcam onu büyüğe koycam 2tane yavru kardeş kardeşe yaşasın istiyorum.

Çok güzel bir uygulama olur, şimdiden tebrikler.
Bir süre sonra boy farkı devam etsede oransal olarak azalacağı ve kısmen küçük olanlar kuvvetleneceği için yanına katılabilirler.

Benimkilerde birisi 4 yaşında birisi 4 aylık ama çok iyi geçiniyorlar.Büyük kaplumbağam küçük olanı sırtında dolaştırıyor.Tabiki o manzarı izlemek doyunulmaz oluyor:smile:

Geri