Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

büyük kaplumbağa

ayto

Gümüş 4 Üye
evet arkadaşlar dün petshopa gittim yem için.orada dondurma kabından daha küçük bir kapa bir bardak su içinde yaklaşık 15cm boyunda bir kaplumbağa duruyordu belliki sahibi getirip bırakmış.adamda on liraya al götür dedi zaten bayağıdır istiyordum büyük kapluş aldım evdede 5 cm boyunda bitane daha kapluşum var iyi anlaşılar ama büyük biraz kötü bakılmış yem yemiyo petsopçu yem vermişti orda karides olarak hepsini yemişti reptomin verdim yemedi dünden beri. ayrıca kuru alan sorunumuzda var şimdi cd kabından olan kuru alana çıkınca dağıttı mahvetti büyük olan. :w00t: nasıl bişey yapmalıyım ağır ve güçlü biz küçüğe alışık olduğumudan tuhaf geliyor bu :D

Cvp: büyük kaplumbağa

dikkat ediyorum evet ama hayvan çok sakin vede evcil sahibi alıştırmış sanırım küçük onun üzerine çıkıp lambaya yakın olmaya çalışıyo bütün gün :D

bütü gün kuru alanda duruyor yem yemiyor kabuğu kurudu lambanın altında ne yapıcam bilmiyorum

Sana alışamamıştır belki sen yemi t cekil ama beslerken dikkat et yem kavgasi yapabilirler yani :)

Ne kadar uysal olursa olsun yem kavgasi yapabilirler :)

yok küçük suda yüzerken büyüğe kuru alanda yem atıyorum kokluyo yemek ister gibi vazgeçiyor yem bayat değil seranın karidesinden.ama yemiyo dükkanda o minnacık kabın içinde adam verdi on taneye yakın karides iştahla yemişti dün.anlamadım neden yemediğini

Ortm değisikliğindendir merak etme :)
İnsallah en kısa zamanda ortama alışır ve yem yer :)

inşallah tek sorun buysa iyi. ortam süper valla :D yüz litre su. çift ısıtıcı.hem iç hem dış filtre.kuru alan lambası.seranın tetranın yemleri.ee daha ne olsun kendime bukadar bakmıyorum valla :33:

Burada edindiğim bilgilere göre yeni akvaryuma geçen kapluşlar biraz alışma süresi geçiriyorlar. Elden vermemeye çalış, yemi önüne at uzaklaş biraz kendi alışsın.

Benim kaplumbağalar yem paketini görünce çıldırıyorlar yem paketlerini onlardan uzak tut, yem atacağın zaman onlara göster böylece sen geldiğinde senden yem alacaklarından haberdar olsunlar. Benimkilerde ilk başta yemekten çekiniyorlardı şimdi elimle besliyorum onları çok keyifli oluyor :)

ayto' Alıntı:
inşallah tek sorun buysa iyi. ortam süper valla :D yüz litre su. çift ısıtıcı.hem iç hem dış filtre.kuru alan lambası.seranın tetranın yemleri.ee daha ne olsun kendime bukadar bakmıyorum valla :33:

Cok iyi bakıyorsun helal olsun ortam süpermis walla swnin kapluşn olasım geldi ha :D

evet öyle yapıyorum yemi atıp çekiliyorum uzaktan bakıyorum kokluyo yemiyo suyada hiç inmiyor.ama küçük canavar dediğin gibi kutuyu görünce kendini kaybediyo düşe kalka fırlayıp cama yapışıyor:133:

Benim cemsit tasların üstünden kosa kosa bi atlıyo yem icin cok komik oluyo wallaha :D

tosbik57' Alıntı:
ayto' Alıntı:

Cok iyi bakıyorsun helal olsun ortam süpermis walla swnin kapluşn olasım geldi ha :D

valla bazen bende kıskanıyorum :D ama büyük olanı bir an önce normalleşmiş görmeden rahat etmez içim :smile:

İnsallah normalleşir bir hafta sonra alışır amaa karakterrine baglı yem yemeesi düzelsinde o zaman icimiz rahat eder ^^

hayvanı o halden kurtardığın için seni tebrik ederim. hayvan bayağı erişkin bir hal almış. ne koşulda bakıldığı bilinmediği için ve sonrasında petshoptaki ortamı malum olunca tahminimce en azından 3 belki 4 yaşında olabilir. daha fazlada olma durumu var. bu yaşlardaki hayvanlar ot ağırlıklı beslenirler. marul, kıvırcık ve ince dilim şeklinde salatalık verebilirsin bunun yanında sera vitalde alman gerek. ve mineral yemde. ayrıca hayvanın ne koşulda yaşadığını söylemişsin hayvanı kendi haline bırak ısınıp kendine gelsin. yeşilliğe dönme süreci uzun olabilir. burada sana bayağı iş düşüyor. hadi kolay gelsin. bu arada mango köküde alman gerek.

Ortamın sakin olması gerektiğine bende katılıyorum. Zamanla alışır. Bu arada yüzmede sorun var mı? Bazıları uzun zaman danusta kalınca kasları gelişemediği için zor yüzer. Cem' in bahsettiği yemlerden bulundurmak gerekir. Özellikle vital önemli.

cem bey bugün biraz daha iyi yem attım azda olsa yedi. ama küçük kapluş gibi değil bu kuru alanda yemiyo suda olucak illa kuru alanda verince koklayıp yemiyo

emre bey bugün birkere suda gördüm azda olsa yüzdü bir sorun yok sonra tekrar lambanın altına geçti yaşı bencede bayağı vardır tahmin ediyorum. birde tırnakları kısa dişi galiba

Zaten kaplumbagalar suda beslenmeli tükrük bezleri olmadigi icin karada yemek yiyemezler

evet onu duymuştum ama küçüğe kuru alanda veriyorum alıp suya götürüyor orda yiyor. büyük öyle yapmıyo kokluyo vageçiyor

Geri