Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyük mango temizligi

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Merhabalar herkese
Büyük boy mango kökü almam gerek fakat nasıl temizlik yapacagım hiç bilemiyorum çünkü evdeki en büyük tencere bile küçük gelecek kaynatmak imkansiz
Kaplumbaga 15 cm yani mangoyu en büyük boy almam lazim haliyle
Ama temizlik nasıl olacak öneriniz nedir?
Fırında 150 dereceye koymayı bile düşündüm :S

Cvp: Büyük mango temizligi

Küveti sıcak su ile doldurup yıkayanlar var ama ne kadar yeterli bilmiyorum.

Kök en kuytu köşelerine kadar tazyikli su ile yıkandıktan sonra fırınlanabilir veyahut metilen mavisi dökülen bir suda bekletilebilir.

Hmm evet bu mantikli
Araba yikamacilarda yikanabilir suyla

akvaryuma sığacak ölçüde ve yarısından fazlasını kaplamamalı. yani hayvan altına rahat girip ağırlığı ile sıkışmamalı ve rahatça kaşınabileceği ende olmalı.

büyük mangoları duşakbinde sıcak su tutarak önce fırçalayıp ilk pisliği çıkarmak lazım. sonra en büyük tencere içine sığan kısmı koyup kaynatmalı sonra diğer ucu çevirip o tarafı kaynatmalı. orta kısmı suya temas etmiyorsa oraya kaynatılmış su yavaşça dökülüp yedirilmeli. sonra tekrar bir fırça yapılıp leğen veya kova hangisine sığarsa onun içine konup el yakmayacak suda 1-2 gün bekletilip kalan salınımı bir parça daha akmalı. duruma göre her 12 saatte bir su yenilenirse iyi olur. varsa metilen mavisi son aşamada suyuna damlatılabilir. arkasından duşla yıkanıp gerekirse bir fırça daha yapılıp ayrık lifler ile sivri köşeler kesilip yıkanır ve akvaryuma konur.

her ne kadar bu aşamalarda salınım yapsa da akvaryuma girdiğinde bir miktar daha salınım olacaktır. kısmi su değişimleriyle bu sarılık azaltılır. bu sarılığın zararı yoktur pH dengesini sağlar. tek sakıncası akvaryumdaki amonyak patlamasına bağlı sarılığı gölgelemesidir. bu sebeple kısmi su değişimleri ile inceltmekte fayda vardır. bir süre sonra salınım tamamen biter.

Yikama ve firinlama yontemi disindakileri deneyimledim salinim gercekten biraz daha fazla oluyor ama kok batmayan bir kokse asil sorun orada basliyor. Cem abi bilir bende baya buyuk kok var hatirlamiyorum 75 cm e 45 cm gibi neyse bu batmiyordu bende soyle bir cozum buldum babam bir fabrikadan mavi bir celik kova getirdi bunu dort ocaginda ustune koyduk ve icini suyla doldurup kaynattik yaklasik 10 saat falan kokun ustunde bir agirlik ile ve anında kök batti, yalniz kovanin gercekten cok agir oldugunu kok ve suyla birlikte soyleyeyim bu balikcilarda bulunabilir sanirim uzun degil yalniz capli bir kova

Simdi aklima soyle bir soru takildi
Bendeki mango kahverengi renk veriyordu iki kez kaynattim ama gecmedi hatta akvaryuma koyunca da cok boyadi hala boyuyor boyle kahverengimsi renkte.
Su degisimini sık yapıyorum ben ic filtre var diye; peki amonyak patlamasi mi yoksa hala salinim devam mi ediyor nereden anlarim?
Eylul gibi koydum mangoyu akvaryuma...
Su berrak degil kahverengiye dönük sari hala...

dış filtre ve gerekli filtre malzemesi olan akvaryumlarda olmaz. iç filtreli sistemlerde idrar süzülmez. suyu komple yenileyip bakacaksın. bir hafta içinde hafifte olsa sararma varsa mangodan; daha uzun süre sonra olursa amonyak patlaması diyebiliriz.

kök ağaç dalı gibi dışı kaplamalı ise suya salınım yapması geç ve hafif olur. kütük ortası parça gibi ise bunlar daha çabuk, daha yoğun salınım yapar.

Bayagı büyük iş tüm akvaryumun suyunu boşaltmak...
Ankarada musluk suyu kullanabilsek ,hortumu takıp doldururdum ama 150 litre nasıl dolacak ki hazır suyla...
Test kiti daha yapılabilir göründü bana..
Bu kiti nerden bulurum?

Geri