Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Buyuk ve Kucuk Kaplumbaga

Albatraoz

Bronz 3 Üye
Merhaba tekrardan beni hatirlarsiniz bir tane yeni kucuk kaplumbaga almıştım buyuk onu rahatsiz ediyordu ancak 6gun oldu sanırım gayet iyi yasadilar. Sormak istedigim 2 tane hareket var:
1) Kuru alanda kucuk gözlerini kapatiyor biraz halsiz gibi ama hasta degil galiba gayet canliydi sabah herneyse buyuk burnunu onun burnuna degdiriyor bende ne olur ne olmaz diye mudahale ettim.

2)Buyuk kucugun kabuguna çıktı kuru alanda kucukde mangoda poposunu iki yana oynatirya onun gibi oynatti yine büyük ustundeyken.

Bu iki hareket ne anlama geliyor yardimci olurmusunuz

Cvp: Buyuk ve Kucuk Kaplumbaga

2) Kasiniyor, bir sorun yok
1) Uyuyor mu yoksa anlik mi ?

Alisarp' Alıntı:
2) Kasiniyor, bir sorun yok
1) Uyuyor mu yoksa anlik mi ?

Anlik degil boyle 1-2 dk kapali etraf hareketlenince aciyor yine. 

Buyuk kucugu kasinmasi için yardimcimi oluyor? Arada isiriyor ama cok ilginc. 

Isiriyor derken kapıyor mu isirk mi atiyor, ona gore ayirmak gerekebilir, buyukten gordugu icin yapiyor olabilir yada tesaduftur
2) Nedenini bilmiyorum ama bende rastladim daha once kotu birsey oldugunu sanmam

Alisarp' Alıntı:
Isiriyor derken kapıyor mu isirk mi atiyor, ona gore ayirmak gerekebilir, buyukten gordugu icin yapiyor olabilir yada tesaduftur
2) Nedenini bilmiyorum ama bende rastladim daha once kotu birsey oldugunu sanmam

Buyuk anlik isirip birakiyor cogu zaman kucuk kaciyir zaten arada yakalayabiliyor buyuk ama ondada hemen isirip bırakıyor zaten hic yara falan yok kucukde 

Yara yani pembelik yoksa sorun yok, ben buyugum demek icin yumruk gosteriyor

hayvanlar alışmış birbirine ilk safhayı atlatmışlar. küçük ısırmalar önemli değil sadece yemleme zamanı dikkat et. burun değdirme ile iletişim kuruyorlar. onda bir sıkıntı yok. tersine yapmaları saldırmayı önler. bir nevi kabul anlamı taşıyor.

kuru alanda karşılıklı üstüste çıkabilirler. küçük altta kaldığında kabuk kaşınıyorsa sürtünüp kaşıntısını gideriyor olabilir. mangoluk zamana gelmiş olabilir. (emrenin alttaki yorumda dediği sebep daha tutarlı)

hayvan ısıtıcının tam altında ise gözlerinin kurumaması için göz kapaklarını kapar. kapasa dahi üst kapaklar şeffaf olduğu için çevresini görür. ama yoğun bir hareket olması durumunda tetikte olmak için gözlerini açıp odaklanır duruma göre güvende hissettiği suya kaçar. yani bu da normal.

elinde genta veya gentagut damla varsa uzun süre kuru alanda kalıp gözünü kapadığında tepeden her göze birer damla damlatabilirsin bu göz kuruluğunu önler. biraz rahatsız olup ayağını suratına götürebilir veya kendini suya atabilir. günde bir ya da iki defa kullanmanın zararı olmaz. düşük oranlı gentamisin içerir. pislik varsa çıkmış olur.

Tüm açıklamalara ek olarak küçüğün kendini diğerinin altındayken sağa sola oynatması üsttekini sırtından atmak için de olabilir. Hatta bu ihtimal daha fazla. Nede olsa hem sırtındaki hayvan daha büyük hemde güneşten faydalanamıyor.

küçük sürekli kuru alanda duruyorsa ve akvaryumdan kaçmak istiyorsa büyük küçüğü istemiyordur küçüğü korkutmuştur,
büyük ve küçük zaten aynı ortamda olmamalı yem yerken zarar verir, yüzerken zarar verir, kuru alanda zarar verir hiç doğru değil, bence siz küçüğü geri götürün yada imkanınız varsa ayırın

büyük kaplumbağa küçük kaplumbağayı uyardığı halde küçük kaplumbağa büyük kaplumbağanın bölgesinden çıkmıyorsa küçüğü öldürebilir yada ağır yaralayabilir

Blastoise_' Alıntı:
büyük kaplumbağa küçük kaplumbağayı  uyardığı halde küçük kaplumbağa büyük kaplumbağanın bölgesinden çıkmıyorsa küçüğü öldürebilir yada ağır yaralayabilir

Cevaplar icin tesekkurler ancak ayirmalik bir durum olmadigina eminim sadece bu yaptiklarinin anlamini merak ettim cem abi aciklamis saolsun. Aralari suan cok iyi isirmalar ise cok hafif sadece buyuk oldugunu belli etmek icin yaptığıni düşünüyorum yoksa coktan oldurebilirdi kucugu. 

Geri