Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Büyüme evresine göre sağlık durumları

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Katılım
13 Haz 2013
Mesajlar
204
Selamlar

Michelangelo ve Donatello ilk geldiklerinde yarım parmak büyüklüğündeydiler aradan 2 ay filan geçti 1-2 cm büyüdüler.

Son fotoğraflarını demin çektim, o süreçten bu yana kabukları değişim gösterdi ve özellikle donatellonunki futbol topu gibi durmaya başladı :) Bu yeni bir kabuğun geleceğine mi işaret? Yani yavaş yavaş bu kabuğu atmaya mı başlayacaklar?

Reptamin, sera rafy p ve sera rafy ı ayrıca devit 3 lerini hiç sekmeden iştahla alıyorlar. Yüzmeleri de çok çok iyi aşırı hareketliler, gün içinde genelde ışığın altında kürek duruşu yapmayı tercih ediyorlar, akşamları ise ışıklarını kapatıyorum ve uyuyorlar kendi köşelerinde.

Elimde çok imkan olmadığı için akvaryuma şuan ısıtıcı koymadım, fakat oda sıcaklığım gayet iyi olduğu için suda gayet güzel. Isıtma ampülü de sürekli tepelerinde gündüz açık olduğu için su yüzeyini ısıtıyor. Yeni akvaryum alacağım kısa süre içerisinde ona ısıtıcı da almayı düşünüyorum ama bu süreçte herhangi bir problem yaşamadım ısı konusunda. Daha doğrusu sanırım hayvanlar yaşamadı çünkü bir belirti söz konusu değildi hem suyu hem de kuru alanı aktif bir şekilde kullandılar. Şimdilik hayatlarından memnun görünüyorlar :) Büyüme evresinde kafama takılan bir iki soru var.

Yaklaşık 10 günde bir su değiştirip haftada bir birer damla devit 3 veriyorum. Su değişikliği yaptığım zaman yeni sularına onları koymadan önce diş fırçasıyla hafifçe çok bastırmadan kabuklarını fırçalıyorum ama sanırım tuz filan dökmemiz gerekiyor doğru mu? Akvaryum haricinde kaplumbağaların da temizliği hakkında ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim :)

Bide güneşlendirme imkanım çok olmuyor ne yapsam alıştıramadım güneşe onları sürekli gölgeye kaçıyorlar. Söylendiği gibi onları uzaktan takip ettim hep ama nafile çıkmıyorlar güneşe. Güneşe çıkartmayıp, devit 3 lerini eksiksiz versek aynı işi görür mü? Şu sıralar uvb ampül alma şansım da yok maalesef.


mailto:/images/2013/07/20/5CFKM.jpg
mailto:/images/2013/07/20/0HXzD.jpg
mailto:/images/2013/07/20/M6ksO.jpg
mailto:/images/2013/07/20/5tA6W.jpg
mailto:/images/2013/07/20/l0RNg.jpg
mailto:/images/2013/07/20/aHBzh.jpg
mailto:/images/2013/07/20/StmUp.jpg
mailto:/images/2013/07/20/5U2w6.jpg
mailto:/images/2013/07/20/TVNv1.jpg
 
Devit 3 düzenli verilirse sorun olmaz. Hayvanları su değişiminde akvaryum suyu olan bir kapta bekletmek yeterli. Fırçalamaya gerek yok. Kesinlikle yapmamalısın Ali. Hele tuza hiç gerek yok. Bu mantarda zorunlu olunca uygulanır.
Hayvanlar gayet sağlıklı gözüküyor. Resimlerde açık renk kabuğu olan yemleri daha çok mu yiyor? Kafa hacmini aşmadıkça verdiğin besinler uygun. Birde sera mineral yemin olursa çok iyi olur. Vitamin, mineral ve kalsiyum eksikliğini giderirsin.
Suyu komple değil kısmen değiştirmen uygun. Bu şekilde yapıyorsundur sanırım.
Yeni akvaryumu en kısa zamanda kurman dileğiyle. Isıtıcı genede önemli. Gece gündüz ısı değişimi genede uygun olmuyor.


Birde akvaryuma kaşınmaşarı için altına girebilecekleri bir mango kökü koymak bu evrede işe yarar.
Gene bu evrede mineral yemden alacakları kalsiyum faydalı olur.
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Maşallah res ler genelde hepsi birbirinin hemen aynıdır. Ama bu 2 ufaklığı gerçekten çok beğendim. Kabukları ve derileri çok hoş. Profesyonel makinaylada çok güzel çıkmışlar. (konuyla alakasız oldu ama yazmadan edemedim)
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Büyük olanın kafa hacmi daha büyük olduğu için o biraz daha fazla yem yiyor. Bir de şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz bazen,

küçük yemini yerken parçalama esnasında yarısını bazen su yüzeyine doğru düşürüyor bizim oburda görür görmez ham. :)

Peki ayrıyetten fırçalama bakımı yapmayacağım, fakat bu kabuk değişimini kendisi mi yapacak? Mango kökünü koyduğum zaman içine girip kendi kaşınarak mı attırıyor kabuklarını? Bide benim kuru alanın sağ sol köşeleri boş sürekli oraya giriyorlar yani aslında kaşınma işlemini de orda yapıyorlar gibime geliyor
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Masallah cok sirinler ve iyi görünüyorlar umarim eksiklerinide kisa zamanda toparlarsin
Ben hic bakim yapmiyorum bugune kadar hic okumadimda biryerde yapilmasi gerekir diye benimkiler kabuklarini kendileri attilar bende mango köküde var arada onada sürtünüyorlar hatta cok fazla kullanmiyorlar diye cikartacaktim ama vazgectim :) cok cabuk büyüyorlar ali ben kaplumbaglari alali yaklasik 1 bucuk ay oldu ozaman 3 cm civarindalardi suan biri 5 cm diyeri 6bucuk bitaneside ayni duruyor hastaligindan dolayi hic buyümedi :(
 
Bir çoğu akvaryum ortamında zaten kabukları kök olsa dahi zor atar. Genede kökü alıp kaşınmalarını ve kısmen düşürdüğü kadar atmasını sağlayabilirsin.


Bahsettiğim ilk resimdeki kaplumbağa. Biraz fazla yem yediği belli. Bir nebze daha dikkatli eşit paylaşım iyi olur Ali.
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

emre anlatmış ama bende bir daha geçeyim üstünden. su ısısı için bir iç derece alırsan net ısıyı öğrenirsin. gündüz nedir. gece nedir diye. fark bir iki dereceyi geçmiyorsa ısıtıcı yeni akvaryumu bekleyebilir. hayvanları yosun veya mantar oluşumu olmadığı sürece fırçalamana gerek yok. tuz sadece mantar için kullanılır. ısıtıcı lamban varsa güneşe gerek yok. devit veriyorsun zaten. plaka yenilemesi için mango şart hayvanlar bu yüzden kuru alan kenarlarında veya diğer ekipman aralarında, filtre altında dolaşırlar. hayvanlar mangonun altına girip sağa sola hareket ederek kaşınırlar. ama fazla ağır bir şey almamaya dikkat et. suyu emdiğinde kendi ağırlığının iki katı kadar olur.

hayvanlar güzel, büyümeleri iyi, deri değişimi ve kabuk aralarının açılması başlamış. gördüğüm kadarıyla da sağlıklılar. diğeri yem parçasını kapıyorsa önce buna ver kalanı o götürsün. veya elinle set yaparak yemesini engelle.
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Elime set yaparak engellediğimde benim elimi yemeye başlıyorlar :smile:

Önerilerinizi dikkate alıp tüm değişiklikleri yapacağım.

Meryem senin kaplumbağanın durumu ne iyileşme var mı hep aynı mı
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Veterinere göre bayagi bir düzelmis ama hala ayni ya arada bir yiyor sürekli kuru alanda uyuyor yüzemiyor suyun üzerinde duruyor sadece ileri geri yüzüyor ama dibe gitmiyor dün yine agzini acti off cok üzülüyorum artik ümidim kalmadi yakinda beni birakicak bunu biliyorum hayirlisi allahtan ben elimden geleni yapiyorum
 
Ne enteresan veterinermiş. Hayvan yüzemiyor ve halen kuru alanda uyuyorsa nasıl düzelmiş. Tek yöntem deneyip olduğu kadar diyor bence.
 
Emre vallaha bende anlamadim bu isten nasil olucak ne yapicam artik sasirdim düzelmiyor gündüzleri büyüklerin yanina aliyorum uvb lambadan faydalansin diye hemde belki suya girerde yüzmeye calisir diye suyun üzerinde yüzüyor Ama yan :( yani hala hasta ne yapicam ben ya yardim edin arkadaslae bir yol gösterin lütfen bu hafta tekrar gidicem veterinere yine birsey yapmicak 1 ayi gecti hala düzelmedi 4 haftaya yakin antibiotik kullandi hic bir gelisme yok
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Tekrar gidilecek ama şimdi tekrar antibiyotik tedavisi ara vermeden yapılması uygun olmaz bence. Zaten 10 günden fazlası ara vermeden önerilmiyor. Hiç gelişme olmaması çok üzücü Meryem. Belki veteriner ara verelim der. Vitamin takviyesi yapıyorsun değil mi?
 
Yaklasik 1 haftadir vermiyorum antibiotiki haftada 2 kere vitamin damlatiyorum yemine birkerede agzina sürdüm yeterli olurmu ?üst kabugu okadsr kötü duruyorki daha onu atamadi oyüzden onu diyerlerinin yanin aldim ama sürekli bakmam lazim isiriyorlar
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Bu kontrolde şu suda antibiyotik önerisini tekrar danış derim. Diğer yöntemde çok fazla da alamadı muhtemelen.

Yemini yemesinde sorun yoksa vitamin bu şekilde kafi.

Kabuk yumuşaması durumu nedir?
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Suda antibiotiki sorucam evet fazla alamadi cünki agzini acmiyordu
Yemesi herzaman ayni degil arada bir yemiyor ve bu arada sadece stick yiyor gammarus karides balikfln sevmiyor


Kabuk yumusamasi daha iyi yani kötüye gitmiyor ama hep halsiz hep uyuyor
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

suda antibiyotik işini ben sevmiyorum. hayvan yem yiyorsa iki damla suya damlatana kadar bir damla yemine damlat ondan daha iyi. üstelik diğer kapta su soğur. uygun ortam olmaz, strestir bilmem nedir hayvan hayata küser. akvaryuma aldığında yüzmesindense kuru alana koy uv ışınımı alsın ondan daha iyi. zaten istediğinde kendi inip suyunu içer yüzer tekrar alana çıkar. bizim verdiğimiz ilaçlar işin kaba kısmı asıl tedaviyi kendisi yapıyor bu anlamda. sen ilaçları verme harici hiç elleme bırak ne yapmak istiyorsa yapsın. en azından sinir, stres, moral bozukluğunun önüne geçmiş olursun.
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

Cem,aslinda sende haklisin ordan oraya hayvan stress yapiyor tabiki gecende ilaci vermem icin elime aldigimda sıvı birakti :/ sonkez veterinere götüreyimde ondan sonra rahat birakicam eziyet etmicem :( ama yasamasini istiyorum ölüme terk etmek istemiyorum
 
Eline idrarını yapmış. Ele alınca korku ile yaptıkları bir davranış.

Veteriner daha etkili bir çözüm bulmalı. Hayvan çok yıprandı.
 
Cvp: Büyüme evresine göre sağlık durumları

bence veterineri değiştir. uyguladığı yöntem ve neticesindeki sana söylediği yorumlara bakıyorum da o da işin bilincinde değil gibi. o sıvı ağızdan mı anüsden mi geliyor anüstense emrenin dediği gibi ağızdansa ve mukoza şeklinde sarımsı ise ciğerlerini temizliyordur bu iyi bir şey.
 
Hasta olali ilk defa onu ayirmadim sabahtan beri diyerlerinin yaninda ama korkuyorum sürekli gidip bakiyorum suanda kuru alanda night glo yaktim sicagin altinda sakince uyuyor


İdrarini yapti cem agizdan gelende vardi böyle köpüklu yapiskan birsey ama o yok artik cok sükür onu birakti ama neden hala düzelmiyor anlamiyorum
 
Geri
Üst