Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

büyüme hızı

pervin

Gümüş 2 Üye
Kapluşlarım medusa ve poseidon ayni şekilde beslenmesine ragmen medusadan sonra aldigim ve boyut olarak ondan kucuk olan poseidon gecen hafta baslayan deri degisiminden sonra hizla buyudu ve suan medusa ile esit veya ondan biraz buyuk oldu. Yaklasik 2 hafta once olctugumde medusa 4 poseidon 3.5 cm idi. Medusa da herhangi bir sorun olabilir mi yoksa buyume hizlari farkli olabilir mi ?

Cvp: büyüme hızı

büyüme hızlarında farklılık olabilir ama en büyük etken hastalanma durumunda gelişimin durmasıdır. yerinde sayanın kulakta ve gözde şişlik yüzmede bir sıkıntısı var mı ? alt ve üstten bir fotoğraf gönderirsen iyi olur. kafası dışarda olsun.

Farklilik farkettim. Hastalik durumu soz konusu degil yuzmesi hareketleri yemesi yuzu gozu gayet normal

Alt ve üst kabuk resimleri

Ekli dosyalar

• PicsArt_1392943883223.jpg
    PicsArt_1392943883223.jpg
    372.9 KB · Görüntüleme: 140
  • PicsArt_1392944393306.jpg
    PicsArt_1392944393306.jpg
    462.3 KB · Görüntüleme: 133
Hastalık yoksa gene birbirinden farklı hızlarda boy atabiliyorlar. Bu genetik olmakla birlikte kısmen daha çok yemek yada daha fazla yüzmek birinin daha hızlı gelişmesini sağlayabilir.

Bir sure gozlemleyecegim bakalim devam edecekmi. Tesekkurler ilginiz icin

Örneğin hemen hemen aynı oranda beslenen bendeki iki resten biri daha hareketli olduğundan diğerinden daha fazla büyüdü.

Medusa onceleri daha hareketliydi poseoidon sonradan acildi suan esit gibiler.yem miktarlarida ayni. Medusa yeni yeni deri degisimine basliyor bakalim kabuk boyu degisecekmi. Birde medusanin kabugunda dogum lekesi gibi bir deforme var gelisimine engel teskil eder mi ?

Doğum lekeleri gelişime mani olmadığı gibi bu süreçte iyileşme eğilimindedir. Bir yada birkaç değişim sonrası kanımca kaybolur.

Lekeden kastm kabuk uclarindaki kiriklardan bahsediyorum eger gecme sansi varsa ne mutlu.

hayvanda büyümeye dair belirtiler var. plaka aralarındaki siyah çizgiler genişlemiş. alt bağadaki desen civarında siyah gölgeler oluşmuş. hayvan büyüyor. gammarus verdiğin günlerde +1 fazla ver biraz zayıf gibi geldi.

bu ilk zamanlar uva ampul en büyük ihtiyaçları oluyor.

Zayifligini biliyorum asiri yem verip dengesizlestirmek istemiyorum elimde gemma yem tropikal gammarus birde pets family marka yem var kaliteli olmadigini biliyorum. Edirne kucuk sehir istedigim yemleri temin edemedim artik kismet olursa ocak sonu istanbula gittigimde halledicem. Gunluk gemma yemden sabah 2 pets family dende 2 veriyorum. İki gunde bir oglen karides veriyorum. Aksamda ogunu devam ettiriyorum. Kilo deisimi olmadi fazla diski yapiyorlar. Yanlis yemleme mi yapiorum :s

öğünler her zaman sabah akşam olmalı. ikinci gün sabah yemlerden birini o günün akşamı gammarusu ver.

Mesela ilk gün sabah gemma yem aksami gammarus vereyim tabiki toplam kafa hacmi kadar. Peki tesekkur ederim

O kırık parçalar uzun vadede geçebilir, ancak geçmesede sorun teşkil edecek durum yok.

Sagligi icin sorun teskil etmesin yeterki benim açımdan hic sorun yok her haliyle seviyorum onu :) iyi dileklerin icin tesekkur ederim Reinhard

Geri