Ben 2 sene plastik kaplarda kaplumbaga baktım 3 tane kaplumbagamı kaybettim yazın ingilterede gittigim sehirde ole bir kaplumbaga akvaryumu gördümki bu beni inanılmaz etkiledi genis yüzme alanı gayet saglıklı bakımlı kaplumbagalar temiz su dönünce ilk işim bu işi arastırmak oldu internetten kendi imkanlarımlada birseyler yapabilecegimi ögrendim babamın tepkisi bu konuda beni cok sasırttı kaplumbaga akvumdamı bakılır o yüzcek hayvan degil bu konuda resmen kavga ettik ben sadece kendi fikrimi ona sölemistim onun fikri benim amacımı degistiremezdi sonunda parayı hazırlayıp petshopa girdim
adamla konustuktan sonra akvaryum istiyorum dedim sectim adam dedi ne balıgı besleyeceksin dedim kaplumbaga beslicem biraz sırıttı yüzmeyi bilmezki kaplumbaga dedi ve bundan sonra siz düsünün bilir dedim nefesini nasıl tutcak o kadar uzun dedi dedim kurun alanı olacak o zaman tamam dedi.Akvaryumu aldım
hazırladım ve bende bilincli
bir hayvansever olarak aranıza katıldım burdan diyecegim son söz belki bu ulkede en bilinsizle ticaret yapılan hayvan kaplumbaga bunu ailemdende petshoptan bizzat gorerek yasadım.
adamla konustuktan sonra akvaryum istiyorum dedim sectim adam dedi ne balıgı besleyeceksin dedim kaplumbaga beslicem biraz sırıttı yüzmeyi bilmezki kaplumbaga dedi ve bundan sonra siz düsünün bilir dedim nefesini nasıl tutcak o kadar uzun dedi dedim kurun alanı olacak o zaman tamam dedi.Akvaryumu aldım
hazırladım ve bende bilincli
bir hayvansever olarak aranıza katıldım burdan diyecegim son söz belki bu ulkede en bilinsizle ticaret yapılan hayvan kaplumbaga bunu ailemdende petshoptan bizzat gorerek yasadım.