Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

cam ısıtıcı uygun mudur?

Bahar Yüce

Bronz 5 Üye
arkadaşlar ben orta boy bir kapluş alıcam.Camdan yapılan bir ısıtıcıyı kırabilir mii?:((

Cvp: cam ısıtıcı uygun mudur?

şimdiye kadar hiçbir arkadaşın başına gelmiş bir şey değil. ancak içim rahat etsin dersen sana çelik olandan almanı tavsiye ederim.

Cem beyin dediği gibi şuana kadar hiçbir arkadaşın başına gelmiş değil. Akvaryumdaki su seviyesinin azalması, rezistans bölümünün suyun dısında kalması haricinde kolay kolay kırılmaz. Isıtıcıyı vantuzlarla iyi sabitlemenizin güvenlik açısından yeterli olacaktır.

Hic kimsede gorunmus bir olay degil. Ama mesala benimki kuru alanini (kuru alani tas) yemeye calisiyo bazen.

Tamamen erişkin bir kaplumbağa çok hızlı bir şekilde ısıtıcıyı akvaryum camına vurursa belki. Ama arkadaşların dediği gibi yaşanmış bir vakaya bende rastlamadım.

Ben yaşadım şahsen Roxin ısıtıcıyla :D İki tane 10 cm lik kaplumbağam kırmıştı. Ancak ısıtıcı küçük bir ısıtıcıydı. Sonra zaten Eheim aldım, camı kalın olduğu için kıramadılar.

hım tşk ederim cam alıcam ama kaliteli ve kalın olmasına özen göstericem

bahar bu konuda tavsiyem jbl markadır. kalın quartz cam üstü plastik koruma ve suya tam batar. yıldız şeklindeki ızgara yapısı le diğer ısıtıcılara göre kapasite üstü ısıtma olanağı da vardır.

Şelale' Alıntı:
Hic kimsede gorunmus bir olay degil. Ama mesala benimki kuru alanini (kuru alani tas) yemeye calisiyo bazen.

ecem taşın üstünde yosunlaşma varsa onu dişler. marul veya kıvırcık verebilirsin. sebep bu değilse silis gibi ince kum yoksa katı yemi hazmetmek için taştan ufak parça koparmaya çalışıyor olabilir.

Geri