Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cama cam akvaryum için florasan tavsiyesi

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
120x80 akvaryumda 30x80 kuru alan için uvb florasan almayı düşünüyorum. Ancak akvaryum cama cam olduğu için florasanı koyabileceğim bir armatürün nasıl olması gerektiğine karar veremedim. Sanırım reflektörlü olması lazım ancak altında koruyucu cam olmamalı. Bildiğiniz bir armatür varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

mailto:/Bant-Floresan-Armaturler,LA_550-2.html adresine baktım ama nasıl birşeyin en iyi çözüm olacağını bilmiyorum.

Bu arada akvaryum için dolap yapılınca armatürü dolaba monte edeceğim sanırım.

[attachment=1400][attachment=1401]

Ekli dosyalar

• 9PLFQZRhHu-kA98CMErMdudfQoROZXFKmwLYi60DdGc.jpg
    9PLFQZRhHu-kA98CMErMdudfQoROZXFKmwLYi60DdGc.jpg
    72.1 KB · Görüntüleme: 304
  • maijhxeCa7tBoRoht3BU2vc-JuRn6lKZQJSX11jKjVo.jpg
    maijhxeCa7tBoRoht3BU2vc-JuRn6lKZQJSX11jKjVo.jpg
    80.1 KB · Görüntüleme: 308
Cvp: Cama cam akvaryum için florasan tavsiyesi

Tankın bu halini ilk defa gördüm, çok iyi olmuş, güle güle kullanın. almanız gereken şey kuru alanın üstünü en'den kaplayacak bir akvaryum kapağı, uygun güçte balast ve elektrik kablosudur, reflektörü alüminyum ile kendiniz yapabilirsiniz ki pek gerek olduğu da söylenemez.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/dolphin-akvaryum-kapagi-45-cm-29-tl-49985498

bu ürünün değişik uzunlukları var, uygundur...

eğer florasan düşünüyorsan L şeklinde bir tahta yaptırıp ters çevirip kuru alan tarafı duvara sıkıştırabilirsen. alanın üstüne gelecek tahtaya balastı ve kıskacı monte edip kullanabilirsin.

L tahta veya akvaryum kapagi cozum gibi gorunuyor ancak dolap yapilinca ikisi de gorsel olarak kotu duracak sanirim. Hatta en iyisi dolabi mi beklemek karar veremiyorum. Acikcasi 1 bucuk yildir uvb lamba kullanmiyorum. Simdi bir ay daha beklemeli miyim bilemedim. Boylece dolaba uygun bir armatur bulabilirim.

Bu kadar teferruat yerine ampul uvb alıp onuda mandallı lamba ile rahatça halletmek çok iyi olmaz mı?

Bu arada kuru alan taşları çok güzel dizilmiş. Mozaik gibi olmuş. Elinize sağlık.

Cvp: RE: Cama cam akvaryum için florasan tavsiyesi

AEK' Alıntı:
Bu kadar teferruat yerine ampul uvb alıp onuda mandallı lamba ile rahatça halletmek çok iyi olmaz mı?

Bu arada kuru alan taşları çok güzel dizilmiş. Mozaik gibi olmuş. Elinize sağlık.

Uvb siparisini amazin.com dan vermistim ama 110v icin yollamislar. Basta calisti ama sonra patladi mi bilmiyorum. Ebay.com'da buldugum uvb ler 13w. Buyuk bir kuru alana 13w yeter mi acaba? Bir de alacagim uvb gercekten uvb yayacak mi guvenemedim. Sonucta olcme sansim yok.

Kuru alan taslarini da nisanlim dizdi diyebilirim. Ben neredeyse hic ilgilenemedim. Cok ugrasti sagolsun. Ama silikon kokusundan cok rahatsiz olmustu :)

Tankin icinde simdi mango koku de var ama yukledigim fotograflar daha eski...

110 v dayanmıyor, patlamıştır geçen gün bir arkadaşta aynı hadiseyi dönüştürücüsü olduğu halde yaşamıştı. amerikadan gelen basit elektrik ürünlerinde bu sıkıntı oluyor. ampuller uva+uvb karışımlı ama ısı vermiyor, biliyorsundur. o ampul elindeki lambalara sığar mı bilemiyorum. emre de sıkıntıdaydı ona da lamba için uzatma aparat bakıyorum izmirde denk gelmedim daha ankaraya döndüğümde bakarım. öyle bir şey bulursam herkese yarayacak. neyse bu tip bir şey düşünürsen belli bir noktaya odaklayabilirsin. florasan gereksiz alan ışıması da yapar.

cem' Alıntı:
110 v dayanmıyor, patlamıştır geçen gün bir arkadaşta aynı hadiseyi dönüştürücüsü olduğu halde yaşamıştı. amerikadan gelen basit elektrik ürünlerinde bu sıkıntı oluyor. ampuller uva+uvb karışımlı ama ısı vermiyor, biliyorsundur. o ampul elindeki lambalara sığar mı bilemiyorum. emre de sıkıntıdaydı ona da lamba için uzatma aparat bakıyorum izmirde denk gelmedim daha ankaraya döndüğümde bakarım. öyle bir şey bulursam herkese yarayacak. neyse bu tip bir şey düşünürsen belli bir noktaya odaklayabilirsin. florasan gereksiz alan ışıması da yapar.

Sanirim bendeki de patladi. Neyse ki amazon.com kargo dahil tum ucreti iade etti. Ustelik eski ampulu istemeden. Cunku urun aciklamalarinda 110v yazmiyordu. Off yine kafam karisti. Sanirim 13w bir tane siparisi verecegim.

Lamba konusunda sikinti yasayacagimi sanmiyorum. Cunku exo terra uvb 100 rahatca sigmisti. Yeterince genis yapmislar capini.

Exo terra 13 ve 26 w olanlardan var bende. 26 olanda aynı şekilde sığmayıp deve boynuna takılmıştı.

Şu konunun ilerleyen mesajlarında lamba ve ampul tanıtımlarını yapmıştım.
mailto:/forum/Konu-jbl-reptil-jungle-uv190-15w.html

Bu konuda da beyaz kısmı geniş olan ampulün oturduğu bir mandallı lambayı tanıtmış arkadaşlar.
mailto:/forum/Konu-uva-uvb-lamba.html

Geri