Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Camda buğulanma

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
geceleyın lamba kullanamıyorum abimle aynı odada yatıyoruz abım kızıyor o yuzden akvaryumun kapağını kapatıyorum sonra cam bulunaıyo ve akvaryuma elımı soktmmu sıcak ve nemlı bi hava var kaplumbağayı rahatsız edermi ?:ff:

Cvp: buhulaşma

Işığı açacaksan ışığın üstüne doğru siyah bir bez serebilirsin abinin rahatsız olmaması için :) ışığı biraz daha kıracaktır. Ama bazı bilgilere göre de kuru alanda ki ışığın gece- gündüz ilişkisini taklit etmesi gerektiği yazıyor. Yani, gece söndürebilirsin. Yapıp yapmak sana kalmış ama bir bilene daha sor. :)

Kapak akvaryumu tamamen kapatıp havasız bırakmıyorsa sorun değil. Nemi severler. Işık açık olacaksa kalın ışık sızdırmayacak bez bencede örtülebilir. Hava alan taraf hafif aralık bırakılacağı içinde akvaryum zifiri olmaz ve hafif loş bir ortam olur.

Cvp: Camda buğulanma

tabi kuru alanda uyuyorsa eğer suda uyuyorsa lambayı yakmaya gerek yok. veya prize takılan ufak gece lambası da olur. bunu şu açıdan da söylüyorum. örtüyü biçimsiz koyarsan lamba hava alamayacağı için nemden dolayı bir problem çıkabilir. kapağı örtersen emrenin dediği gibi bir noktadan hava alması şart.

Cvp: Camda buğulanma

kaplumbağlar buharlı yerleri çok sever

Geri