Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Camdaki kurumuş kireç izleri

dbasol

Gümüş 3 Üye
Arkadaşlar suyun sıçradığı yerlerde kuruyan damlaların bıraktığı camdaki kireç izlerini nasıl temizliyorsunuz?

bende de aynı sorun var denemedim ama bulaşık teli ile çıktığını duymuştum

Cvp: Camdaki kurumuş kireç izleri

ben lavabo altı filtreli su kullanıyorum ama leke gene oluyor. her su değişimi zamanı kenarlara maşrapa ile su döküp elimle ovuyorum çıkıyor. zaten aynı gün bizimki yem ayağına şapada şupada suyu sıçratıyor.

Bulaşık teli ile çıkıyor. Bulaşık telini hafif suya bastırıp ovalayıp kireç camdan akarken kuru bezle silin. %100 denenmişyir. Camlar pırıl pırıl

ben bildiğimiz traş jiletiyle yapıyorum bir bardağın içinde ıslattıktan sonra akvaryumun o kireçli bölümüne deydiriyorum daha sonra jiletin ağız kısmında kireçler birikince tekrar bardağa batırıyorum sallıyorum ve kireç bitene kadar bunu yapıyorum ve Mertin dediği gibi en son camları bezle siliyorum (ama ıslak bezle) yine pırıl pırıl oluyor.

TheNRK' Alıntı:
ben bildiğimiz traş jiletiyle yapıyorum bir bardağın içinde ıslattıktan sonra akvaryumun o kireçli bölümüne deydiriyorum daha sonra jiletin ağız kısmında kireçler birikince tekrar bardağa batırıyorum sallıyorum ve kireç bitene kadar bunu yapıyorum ve Mertin dediği gibi en son camları bezle siliyorum (ama ıslak bezle) yine pırıl pırıl oluyor.

jilet bildiğim kadar akvaryumlar için riskli, küçük bir çizik oluşturmanız, akvaryumunuzun su basıncı ile patlamasına neden olabilir.

Geri