Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Camı ısırmaya çalışıyor

Şekerli

Gümüş 2 Üye
Merhaba az önce bir şey fark ettim kaplumbağam suda kuru alanın altına girip zıplayıp kuru alanın cam tavanını ısırmaya çalışıp durdu, yetmedi camın biraz keskin akvaryumla birleşik köşesini ısırmaya çalıştı ilk defa böyle garip hareketlerini gördüm kendine zarar verecek diye korktum birkaç kere müdahale ettim inat etti bırakmadı. Ben de birkaç yem karıştırıp verdim ki ağzını bir şey rahatsız ediyorsa yiyerek rahatlar diye.

Biraz garip soru oldu farkındayım ama çok şaşırdım bunu neden yapar bir hayvan 😄 Sonra aklıma odada kelebek olduğu geldi acaba onu mu yedi naptı hiç anlamadım. Videosunu çektim ama buraya atılmıyor 🥲

Son düzenleme:
O bölgeyi iyice yıkayın, yosun, alg yada yem artığı varsa kokusunu alıyor olabilir.

Silikon yada başka birşey çıkıntı yapmışsa o dikkatini çekip koparmaya çalışıyor olabilir.

Yada hava kabarcığı yem parçası varsa ona ulaşmak için yapıyor olabilir.

O bölgeyi iyice yıkayın, yosun, alg yada yem artığı varsa kokusunu alıyor olabilir.

Silikon yada başka birşey çıkıntı yapmışsa o dikkatini çekip koparmaya çalışıyor olabilir.

Yada hava kabarcığı yem parçası varsa ona ulaşmak için yapıyor olabilir.
Tamamdır öyle yapayım, yem yedikten sonra bıraktı ama yine de yıkayayım belli olmaz bunun işi 😄 Şey peki aklıma gelmişken bazen sinek girdiğinde odaya akvaryumun yanına giderse uzaklaştırmaya çalışıyorum suya düşüp kaplumbağam yer diye bir zararı olur mu yerse acaba

Sinek (kara, yeşil, mavi) sonuç itibariyle pislikte gezinen hayvan. Büyükleri kurt bırakıyor. Bu kurt tehlikeli olan. Etçil hayvanı içeriden kemirir.

Güve gibi hayvanlar sorun değil ama sineği gördüğünüzde pencere açıp odadan çıkarmaya çalışın.

Geri