Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Camın üzerine ne yapılabilir (Kuru Alan )

amet42

Bronz 5 Üye
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
30
Kuru alan için camcıdan bir parça cam kestirdim, akvaryum silikonuyla akvaryuma silikonlayacam ama camın üzerine ne yapılabilir.. ?

Halı kaydırmazlar suyla birlikte zamanla çürür gibi geliyor.

Akvaryum kumu/taşı olarak satılan taşlar var.. Akvaryumun dibinde bolca var, bir kısmını camın üstüne silikonla yapıştırsam, hayvanlar rahatsız olur mu o taşlardan ?
 
Rahatsız olmaz :) Halı kaydırmazı rahatlıkla kullanabilirsiniz hiç birşey olmuyor taşa göre daha rahattır :D
 
Tas kesinlikle kullanmayin. Ne rampada nede kuru alanin kendisinde. Nedeni ise o rampaya çiktikca eger ayagi kayarsa yara olur. Kuru alanda ise her inisde karnini çizip mantara yol açar.
 
Taş akavaryumun tabanındada var kaplumbaga taşların üstünde yürüdüğü, durduğu zamanda oluyor taşlar sivri,keskin değilse birşey olmaz ama eğer sivriyse ve köşeleri varsa size katılıyorum kullanmamanız yararlı olur:)
 
Halı kaymaz yaptım şimdi kuruyor :) kokusu geçsin kapluşlarımı koycam yuvalarına
 
VamPrelLa' Alıntı:
Taş akavaryumun tabanındada var kaplumbaga taşların üstünde yürüdüğü, durduğu zamanda oluyor taşlar sivri,keskin değilse birşey olmaz ama eğer sivriyse ve köşeleri varsa size katılıyorum kullanmamanız yararlı olur:)

Evet ama akvaryumun dibinde ani hareketler yapip kendilerini suya atmiyorlar. Korkak bir kaplumbaga kuru alandan firladiginda kendini yaralayabilir. Bu yüzden özellikle tas kullanmamaya özen gösterelim.
 
Yineliyorum taşın sivri köşeleri yoksa ve üstü düzse kaplumbaganın canını yakcak bir sorun yok demektir :)
 
Arkadaşım benim kendimce yaptığım bi sistem var.Tabii sen yapabilirmisin bilmem staj gördüğüm yerden paslanmaz sac yaptım 5 mm kalınlığında akvaryumun eninden 3,4 mm küçüklüğünde.Sorna onu silikonla beraber akvaryumun camına monteledim.Sonrada üzerine aşağıda görüldüğü üzere banyolarda yerlere kullandığımız sünger zımbırtıdan aldım..:) onuda sac'a silinkonla yapıştırdım .bide onla kalmadım akvaryumun arka tarafı ve yerlerinide aynı şekilde onunla kapladım.hemde onlar için rahat bi yer oldu hemde güzel bi görünüm oldu.Yapabilirmisin bilmem ama yinede bi fikrimi söylim dedim.Resimlere bakmanı öneririm.Yardımcı olduysam ne mutlu..:)

mailto:/img80/7089/fotoraf0057d.jpg



mailto:/img571/435/fotoraf0071t.jpg
mailto:/img30/4741/fotoraf0089h.jpg
 
Geri
Üst