Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dün yeni bir su kaplumbağası edindim ve bir gün boyunca ölüm fanusunda baktım. Bugün ufak boyutta bir akvaryum aldım ölüm fanusundan daha iyi olacağını düşünerek ama kuru alan oluşturamadığımı düşünüyorum. Kuru alan olarak bir adet kaya koydum içine ama sanırım pek kullanışlı olmadı bir de siz bakıp yorum yapın istedim.
Hazır satılan kuru alan/turtle bank diye geçiyor bunlar mevcut veya siz yapacaksanız internette kaplumbağa kuru alan yapımlarına bakabilirsiniz.Videolu, anlatımlı mevcut .
Açıkcası o kuru alan malzemeleri ufak boyutta oluyor genelde baktığım kadarıyla. Benim akvaryumum ufak olduğu için olabildiğince su ile doldurdum ama dediğinize tekrardan bakacağım.
kaan foruma hoş geldin. öncelikle o çakıllar olmaz. aralarına giren kirleri göstermez ve içinde oluşan bakteriler. hayvanı hasta edebilir. bunun yerine 0.7 mm silis kum al. silis kum hayvanın sürtünerek derisini atabileceği gibi sert yem yediğinde bundan bir miktar yiyerek sindirim sisteminde parçalamasına yardımcı olur. bu çakıllar şimdi olmasa bile ilerde büyüdüğünde yutmaya çalışması sonucu boğulmasına veya sindirim sisteminde hasara yol açacaktır.
keşke daha önce gelseydin sana uygun bir akvaryum söylerdik. ömürlük için kaplumbağa başına en az 100 lt su alan bir akvaryum olmalı ara geçiş bir akvaryum ise 40-60 lt. ayrıca ekipmanlarda alacaksın.
bu konuda gerekli anlatım mevcut. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Akvaryum sanırım şu kare yüksekliği az olanlardan. Avantajı yatay ısıtıcı ve filtre takabilmek. Ama su derinliği çok yetersiz. Fanusun bir adım üzeri. Cem in verdiği konuyu okuyunca neyin ne olduğu tam olarak netleşir. Geçicide olsa daha derin su ve ekipmanlar şart. Isıtıcı ve kuru alan ısıtma lambası acilen gerekli. Hatta filtrede.
Bir çok kişiden hızlı buraya erişmiş ve adım atmışsınız. Kısa zamanda daha doğru sistemi kuracağınızı düşünüyorum.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Daha önce de akvaryumum olmuştu 250litrelik ama onu geçen yıl satmak zorunda kalmıştım. Bu yıl ise bir arkadaşım sayesinde su kaplumbağaları ilgimi çekti. Ölüm fanusunu aldıktan sonra biraz araştırma yapayım dedim sizin sitenizi buldum epey bir şeyler okudum.
Bütçem şu ara kısıtlı olduğu için ufak bir akvaryum alabildim en azından az da olsa yüzebilsin diye. Çakıl taşlarının yanlış bir seçim olduğunu aslında bende sonradan farkettim onları değiştireceğim.
bir adet filtre mevcut resimlerde takılı değil 1-2 saat önce taktım. :smile:
Şu an genel olarak o kayanın arkasına geçip tutunup dinleniyor. Hatta orada öylece uyuyor. Bir süre bu şekilde kalsa bir sorun olmaz değil mi? Çünkü sanırım o kayanın tepesine çıkamıyor çıksa da orada güneşlenebileceğini sanmıyorum :ff:
Bir de sabahları 2 adet karides bir adette bitkisel yem atıyorum akşam da aynı şekilde. Çok mu fazladır bu diyet?
Şu an bitkisel yeme gerek yok. Proteinsel gıda almalı. Yanına sera raffy p alın. Günlük toplam yem kafa hacmi kadar olmalı. O konuda beslenmede var. Bir okumayla ne var ne yok ortaya çıkar.
Isıtıcın filtren tamsa akvaryumunda herşey yerindedir.
Birde kuru alanı daha düzgün bir şey yap bence daha oturaklı böyle zarar verecek bir şey değil
Örneğin Straforu kaydırmaz halıyla kaplayıp akvaryuma vantuzlayabilirsin.
Sadece karides olmaz. Çok zararlı bir beslenme olur. Karides ek yemdir ve günlük öğünün 1/3 orandaki miktarını oluşturur. Ana yem almalısınız. Bu yaştaki kaplumbağa için sera raffy p en iyi ana yemdir. Bunun sarı olanlarını günlük 2/3 oranda verin. Bu yemin içerisinde kırmızı mineral yemde var. Bu kırmızı olanları haftada bir gün komple bunlar olacak şekilde verin. Kırmızılar bitinde sera mineral yem alırsınız.