Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Canlı Balık

docileboy

Yeni Üye
Katılım
13 May 2009
Mesajlar
1
Öncelikle Herkese Merhaba..
İlk mesajım dolayısıyla ilk sorum, akvaryumda balık besleme işinden sonra kaplumbağa alayım dedim öncelikle ortamı anlatayım..
50 cm en ve 15 cm derinlik kare şeklinde akvaryum quartz siyah + beyaz Ca+ kum, Doğal Kaynak Suyu biraz metilen mavisi ve değişimli olarak sera baktopur uyguladım(ne olur ne olmaz diye) Stick yem kullanıyordum ancak ilk günlerinden ve fazla oynamamdan dolayı kaplumbağalar yerlerine alışamadılar genelde koyduğum mağara şeklindeki dekorun içine saklanıyorlar ve haşlanmış tavuk yemiyorlardı. Bende 2 aylık lepistes yavrularıma baktım sonra döndüm kaplumbağalara baktım bir daha lepisteslere baktım erkekler çoğunluktaydı sonra 2 erkeği alıp kaplumbağa akvaryumuna attım ancak yakalayamadılar..
Lepistesin bir zararı veya yararı olur mu?
 
Kaplumbaganız zamanla balıklarınızı yiyecektir:/ Balıkla kaplumbaga aynı akvaryumda olmaz:)
 
RE: Canlı Balık

baliklari yem olarakmi koydunuz anlamadim. Balikla kaplumbaga ayni yerde olmaz diyenlere inanmam ancak trachemys derlerse inanirim balik yemeyen kaplumbagalarda var. Burada yem olarak cok veriliyor veteriner verilmesinde bir sakinca gormuyor, bizim turlerde seviyor
 
Sevda hanım '' Trachemys '' balık yemeyen kaplumbağa.Aslında beslemek lazım :)
Peki neyle besleniyor?

Ayrıca Trachemys i bilmiyorum ama bizim kırmızı yanaklılar balığı afiyetle Canlı/Cansız Yerler.
 
bilinçsizce diğer balıklarıma zarar gelmesin diye 4 gün boyunca hasta bir malawimi kaplumbaganın yanına koymustum bi zarar verdiğini görmedim ama şöyle düşündükten sonra başka bi yere koydum o balığı Ya siz o balığın yerinde olsaydınız o stresi düşünürmüsünüz?
 
Hasta balık kaplumbağaya fayda sağlamaz mikrop bulaştırır sadece
 
tamam ozaman adminim şimdi olsa öle birşey yapmam sayende bir sürü şey öğrendim saol :)
 
RE: Canlı Balık

ahmet bey kirmizi yanaklilar zaten trachemys. Kinosternon, odoratus, minor ve clemmys gutata balik avlamaya bayilmazlar yapamazlar ama bizimkiler hayvani yine birgun mideye indirirler kacis yok yani
 
Çok doğru.Kırmızı yanaklılar Trachemys latinceden gelen kelime idi.
Bende gün yorgunluğuyla unuttum ne diyorum :)

Yavruyken zararı yok ama büyüdüklerinde kesinlikle yerler.
 
Beyaz Ca+ kum ve metilen mavisi kullanmanız doğru değil. Ca+2 iyonlarının suda bulunması ancak kabukta birikmesine sebep olur. Bu da MINERAL DEPOSIT dediğimiz kabuk problemidir. Kaplumbağaların suyunun mineralli olmasındansa yemlerinin mineralli olması daha iyidir. Bu yüzden kaliteli hazır, ev yapımı yemler ve de gaga taşı kullanın. Metilen mavisi ise ancak ve ancak parazit, mantar gibi hastalıklar var ise kullanılmalıdır. Diğer türlü akvaryumdaki tüm yararlı zararlı bakterileri yok eder ve suyu çok kalitesizleştirir. Metilen mavisi kullanıldıktan sonra da akvaryumun suyu tamamen değiştirilmelidir.
 
Geri
Üst