Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

canli yem

bozu342000

Yeni Üye
Mrb aramizda balik besliyen varsa bana bir yardım edebilir mi su kaplumbagasina canli yem verilir mi ve lepistes icin hangi canli yemi onerirsiniz:) tesekkürler simdiden

Cvp: canli yem

Canlı yem konusuna forum karşıdır.Bir can için başka bir canın keyfi feda edilmesi barbarlıktır.Lütfen sizde bunu kendi içiniz de tekrar muhakeme edin.

Lepistes için tubifex,artemia ve su piresi kullanılabilir.Bu konuda hobiyi ileri seviyeye götürmüş kişilerle iletişim kurulmasında fayda var.

Kaplumbağalarda stick ve kurutulmuş yem hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılarken canlı yemin tercih edilmesine şahsen ben anlam veremiyorum.Yem yerken suya ihtiyaç duydukları için canlı yem ile beslenme sırasında akvaryum suyu kondisyonunu korumak amacıyla her seferinde farklı bir kaba alınması seçenek gibi gözükse de kaplumbağayı strese sokacak bir eylemdir.Kadir'in belirttiği faktör de göz önünde bulundurulursa;bence bir çok açıdan dezavantajlı.Buradaki amaç bakımı üstlenilen canlıların sadece canlı yem ile beslenmesi ise;farklı sürüngen türlerinde alternatifi olmadığı için üreticiden alınan canlı yemler kullanılır.Bu konuda da genel olarak dondurulmuş yemlere ağırlık veriliyor.

snapping turtle harici diğer kaplumbağa türlerini canlı yem ile beslemiyoruz. bazı arkadaşlar un kurdu besleyip veriyor ama proteini oranı çok yüksektir. biz kurutulmuş yem veriyoruz. tetra, sera, jbl veya tropical markalarından birinin gammarusu; hayvan büyükse sera raffy royal veya jbl energil veriyoruz. bunların içinde kurutulmuş balıkta mevcuttur.

Sürekli un kurdu ile beslenen sürüngenlerde zamanla obezite gözlemlenebiliyor zira un kurdunun yağ ve protein oranı hemen hemen birbirine eşit ve yüksek.Proteinin fazlası da yağ olarak depolanabildği için un kurdu ile yapılan yemlemede miktarını ve sıklığını iyi ayarlamak gerek.

Hazır yemler varken canlı yem tercih etmek çok vahşice geliyor bana da. Leopard gecko vb olsa anlarım hareket etmeyen yemleri yiyecek olarak algılamıyor fakat bizim kaplumbağalar şükür dekorları bile yiyorlar nerdeyse :) canlı yeme gerek yok yani

Geri