Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cem Beyden Genel Bakım Youtube serisi talebi hk.

FORTE

Bronz 2 Üye
Su kaplumbağası bakımı hakkında defalarca aynı soruları soran insanlar olarak tüm temel bilgileri içeren belgesel niteliğinde bir seriyi Cem Beyin çekip youtube seri paylaşımı yapması konusunda kamuoyu oluşturmak istiyorum. Defalarca aynı soruları sormamıza rağmen sabırla detaylıca cevap vermesi takdir edilecek bir durum olsada zamanını aynı şeye defalarca heba etmemesi adına böyle bir durumu gerekli görüyorum. Ayırdığınız tüm zamanlar için hayretle teşekkür ederim. Bir seri bilgi paylaşımı yapmanızı çok faydalı bulur kaplumbağa seven insanlar.

Su kaplumbağası bakımı hakkında defalarca aynı soruları soran insanlar olarak tüm temel bilgileri içeren belgesel niteliğinde bir seriyi Cem Beyin çekip youtube seri paylaşımı yapması konusunda kamuoyu oluşturmak istiyorum. Defalarca aynı soruları sormamıza rağmen sabırla detaylıca cevap vermesi takdir edilecek bir durum olsada zamanını aynı şeye defalarca heba etmemesi adına böyle bir durumu gerekli görüyorum. Ayırdığınız tüm zamanlar için hayretle teşekkür ederim. Bir seri bilgi paylaşımı yapmanızı çok faydalı bulur kaplumbağa seven insanlar.
Bu planımda var. Yakında halledeceğiz.

Forum yerine YouTube üzerinden bilgi edinmeye çalışanlarda var.
Onlar için de doğru bilgiyi ulaştırmış oluruz.

YouTube da ciddi bir bilgi kirliliği var kaplumbağa hakkında.

Bu planımda var. Yakında halledeceğiz.

Forum yerine YouTube üzerinden bilgi edinmeye çalışanlarda var.
Onlar için de doğru bilgiyi ulaştırmış oluruz.

YouTube da ciddi bir bilgi kirliliği var kaplumbağa hakkında.
Evet zeytinyağı sürün diyen var saçmalık

Kabuğa vazelin ve o saçma kabuk jelini sürenler var. Bunlari YouTube da bazi kanallar da öneriyor.

Ona kıyasla en azından zeytinyağı zarar vermez. Devit benzeri şekilde plaka atımına yardımcı da olabilir. Tabi usulünce uygulanmasi lazim onunda fazlası zarar. Ayrıca suyuda yağlatip pislik biriktirecektir.

Mesela cok fazla takipcisi olan bir kanal var. 160Watt civa buharlı reflektor lambayı Güneşe benziyor diye oneriyor. Onu birisi 25 30cm gibi yakın mesafeden yaksa hayvanı kesinlikle kızartıp öldürür.

Yine aynı şekilde uvb ve ısıtma hakkında cok yanlış bilgiler var. Bunlar hayvana cok ciddi zarar veriyor veya öldürüyor.

Taş, dekor, kabuk, çim kaplama gibi yanlış malzeme kullanımını önerende var.

Kabuğa vazelin ve o saçma kabuk jelini sürenler var. Bunlari YouTube da bazi kanallar da öneriyor.

Ona kıyasla en azından zeytinyağı zarar vermez. Devit benzeri şekilde plaka atımına yardımcı da olabilir. Tabi usulünce uygulanmasi lazim onunda fazlası zarar. Ayrıca suyuda yağlatip pislik biriktirecektir.

Mesela cok fazla takipcisi olan bir kanal var. 160Watt civa buharlı reflektor lambayı Güneşe benziyor diye oneriyor. Onu birisi 25 30cm gibi yakın mesafeden yaksa hayvanı kesinlikle kızartıp öldürür.

Yine aynı şekilde uvb ve ısıtma hakkında cok yanlış bilgiler var. Bunlar hayvana cok ciddi zarar veriyor veya öldürüyor.

Taş, dekor, kabuk, çim kaplama gibi yanlış malzeme kullanımını önerende var.
Evet haklısın Kaplumbağa almadan önce araştırmıştım ve bu saçma bilgilere çok denk geldim Kanal açınca haber verirseniz iyi olur

Demi burdakiler gibi konu konu olsa YouTubeda bı ara bakmıştım nasıl beslenir diye bi videoda adam hayatını anlatmış su kaplumbağasınin nerde yetişir vs. Gibi

Ben kaplumbağa bakımını bıraktım sadece burada yazmaya devam ediyorum.

Öyle birşey yapmak için yavru halden yetişkinliğe elde hayvan olması lazım.

Sağlık sorunları ve sürekli evde olmayışımda buna engel.

Eskiden olsaydı. Hastalıktan her soruna kadar elime kaplumbağa geçmişti. Yapılabilirdi ama hiç aklıma gelmedi. O zaman moderatör arkadaş sayısı fazlaydı ihtiyaç duymuyorduk. Birinin eksik bıraktığını diğeri tamamlıyordu. Üye sayısı yükselince belli konuları detaylı yazıp kopyala yapıştır yapmaya başladık. Hatırlıyorum bir dönem öyle yoğun oluyordu ki akşam 20:00'de başlıyordum,sabah 04:00'e kadar sürüyordu. Tekrar aynı mesajı cevaplamak saatler alıyordu.

İki defa sunucu kaynaklı problem yaşadık. Birinde 6 ay kapalı kaldı. Arkadaşlar Facebookta grup oluşturdular. İkinci de admin uzun süre kaydetmediği için 10.000 civarı konu geçti gitti. Resim yükleme programı için para istediler veremedik birçok resimde o şekilde gitti. Kaplumbağa türleriyle ilgili günlerce uğraştığım konuda resimler açılmıyor şimdi.

Bilgisayara kaydettiğim az sayıda resmi tekrar yükledim. Kısaca az sorun yaşamadık.

Cem abi sana hayret ediyorum nasıl bu foruma yazabiliyorsun ben senin yaşına gelsem bütün bilgileri unuturum

Unuttum zaten. O, 6 aylık yatma sürecinde bayağı bilgiyi unuttum. Özellikle farklı türlerle ilgili olanları. Yazdığım sürece konular aklımda taze duruyor.

Şu an yazdıklarım içinde benzer konular hakkındaki bilgiler birbirlerini tutmuyor. Bazı bilgiler sonradan aklıma geliyor. Yazılarda farklılık olabiliyor. Onun için her yazdığımı takip etmenizde fayda var.

Unuttum zaten. O, 6 aylık yatma sürecinde bayağı bilgiyi unuttum. Özellikle farklı türlerle ilgili olanları. Yazdığım sürece konular aklımda taze duruyor.

Şu an yazdıklarım içinde benzer konular hakkındaki bilgiler birbirlerini tutmuyor. Bazı bilgiler sonradan aklıma geliyor. Yazılarda farklılık olabiliyor. Onun için her yazdığımı takip etmenizde fayda var.
Bir konu hakkında 1000 tane ince detay var. Hepsini ayni anda her seferinde yazmak zahmetli hatta imkansız.

Ama yazdığınız konularda yanlış bilgi de yok.

Bu tarz sabit konular hakkında yeni rehber konular oluşturulması gerekli.

Eski öne çıkan konular hem eksik hemde birkaç yanlış bilgi var. Bu konuda bir düzenleme şart.

Denk gelirsem düzeltmeye çalışıyorum. Eskiden sürüngenlere ait vitamin yoktu. Koca şişe çocuk şurubu alıyorduk onda da haliyle yoğun şeker oluyordu. Ondan kurtardık.

Akciğer enfeksiyonunda doksisiklin öneriliyordu. İlacın ismi monodoks. Salmonella tedavisinde kullanılıyor. Bu büyük hap biçiminde ve ağır antibiyotikti ve bağırsak aurasındaki faydalı bakterileri de öldürüyordu. Doz ayarlaması zordu. Fazla gelirse hayvanı öldürüyordu. Benim bir hayvanda bu yüzden öldü. Sonra gentayı buldum. Bunda da ampullere sonradan kırmızı reçete uygulanınca göz damlasına kaldık.

Eskiden birşey yoktu. Şimdi var kimse alamıyor. Sera ve jbl'nin her ürününü önerirdik ve herkes alabiliyordu.

Geri