Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çenesinde ki morluk

huseyin19033

Yeni Üye
Katılım
11 Eki 2009
Mesajlar
7
kamplumbağamın çenesinin altı morarmış ne yapabilirim lütfen yardım


Konu başlığı konu ile ilgili olmalıdır.
Konu taşındı.
 
RE: yardım edin

Çenesi morarmış derken??? Bir resmini koyabilir misiniz siteye? Ona göre ben ya da arkadaşlar daha iyi yardımcı olmaya çalışabiliriz..
 
RE: yardım edin

resim koymadan anlamamız çok zor.bize resmini çekip koyarsanız yardımcı olabiliriz.
 
RE: yardım edin

buyrun resimleri[attachment=450][attachment=451]
 

Ekli dosyalar

  • Resim-0077.jpg
    194.5 KB · Görüntüleme: 152
RE: yardım edin

Fotoğraflar net olmadığı için pek anlaşılamıyor durumu. Gördüğüm kadarıyla bir şişlik yok hafif bir morarma var sadece. Akvaryumdaki bir yere sıkıştırmış ya da sert bir şeyleri ısırmaya çalışmış olabilir, şişlik varsa iltihaplanma da olabilir. İmkanınız varsa mutlaka bir veterinere gösterin. Eğer herhangi bir travma ile ,yani sert bir şeyi ısırmaya koparmaya çalışma gibi, olmamışsa morarma dolaşım bozukluğu ya da oksijensiz kalmadan dolayı da olmuş olabilir. İnsanda dilde, dudaklarda, kulakta daha belirgin görülür bu yüzden kaplumbağanızda da çenesinin altında görülmesi doğal.Mutlaka bilgili bir veterinere gösterin bence, neden kaynaklandığını anlamak biraz zor bir rahatsızlık. Bepanthene, terramycin gibi iyileştirici merhemleri kullanın diyebilirim ama ne ölçüde faydası olur onu tahmin etmek zor. Bilgili bir veterinerin görmesi en iyisi olur.
 
RE: yardım edin

Ben de aynı şeyi söyleyecektim ama yanlış yönlendirmek istemedim kapluşlar hakkında çok bi bilgim yok çünkü. Aragornun da dediği gibi bi yere sıkıştırmış ya da çarpmış olabilir. Akvaryumda böyle kuru alandan atlayınca çarpabileceği biyerler var mı? Ya da 2. derece bülsüz yanıklarda da damara yakınsa morarma olabiliyor. Isıtıcıya falan değdirdiyse çenesini belki o yüzden de olabilir. Ya da dolaşım problemi varsa uç bölgelerde özellikle soğuk da bunu tetikler morarma olabilir. Emin olmak ve tedavi için bence de bir veterinere gösterin.
 
Geri
Üst