Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çeşme suyu kullanmak

Cvp: Su

çeşme suyunu kaynatıp 1 gün dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

RE: Su

Çeşme suyunu 2 gün ağzı açık kapta bekletmek gerekiyor. Ama kireç yoğunsa çaresi sadece arıtmak.

Cvp: çeşme suyu kullanmak

tamam arıtma koydumda emre abi ben şelale filtre aldım az önce resimde kopmle suyun içine sokun diyor pet-shoptaki adamda akvaryumun borusu suyun içine girse suyu çekse yeter dedi bilemedim ya güvenemiyorum onlara size soruyorum ve suyun sıcaklıgı 28 dedim çok dedi 24 yap dedi onu ve lambaya gerek yok dedi kuru alana çıksınlar lambasız dedi

Şelale filtreler akvaryum kenarına asılır. Askı filtre olarakta adlandırılırlar. Acaba seninki iç filtre olup suyu yukarıdaki fiskiyeden şelale gibi verenlerden mi? Kavram karmaşası olmasın. Marka ve modeli nedir?
Su ısısı 26-28 derece arasında olmalı. Ben seninkiler küçük oldukları için 28 yap derim. Kabuk boyu 6 cm üzerine çıkınca 26 derecede sabitlesen uygun olur.
Lamba konusunda tamamen çuvallamış. Bu hayvanların habitatlarını bilmediği çok açık. Karaya çıkıp sudan daha sıcak bir ısıda güneşlenmeleri gerekiyor. Bunuda kuru alan ve lamba ile sağlarız. İmkanın olunca lambayı uva olandan tercih etmeni öneririm. Hatta ikinci bir uvb lambada gerekli. Şimdilik devit 3 bu uvb açığını kapatır.

Sen de o zaman ne kadar tuttu diye soraydın. 10 dediya 5 olsun fazla paraya gerek yok deseydin.

Cvp: RE: çeşme suyu kullanmak

AEK' Alıntı:
Şelale filtreler akvaryum kenarına asılır. Askı filtre olarakta adlandırılırlar. Acaba seninki iç filtre olup suyu yukarıdaki fiskiyeden şelale gibi verenlerden mi? Kavram karmaşası olmasın. Marka ve modeli nedir?
Su ısısı 26-28 derece arasında olmalı. Ben seninkiler küçük oldukları için 28 yap derim. Kabuk boyu 6 cm üzerine çıkınca 26 derecede sabitlesen uygun olur.
Lamba konusunda tamamen çuvallamış. Bu hayvanların habitatlarını bilmediği çok açık. Karaya çıkıp sudan daha sıcak bir ısıda güneşlenmeleri gerekiyor. Bunuda kuru alan ve lamba ile sağlarız. İmkanın olunca lambayı uva olandan tercih etmeni öneririm. Hatta ikinci bir uvb lambada gerekli. Şimdilik devit 3 bu uvb açığını kapatır.

markası hangıng fılter modeli wp-303h abi şuan kuru alanları yok ışıklarıda yok ışık olmayınca kuru alanda bir anlamı olmazda suyu çok doldurdum ağzından biraz aşağıya doğru kuru alanları yok ne gibi sıkıntı olur ve kuyruk tarafındaki hemen üstündeki kabuk yumuşamış oraları yumuşak mı oluyor yoksa abukta mbir problem var 2 sininde öyle

Evet, bu şelale filtre. Yani akvaryum kenarına asılıp su çekiş borusu su dibine uzanacak. Suyun üzerinden de temiz suyu döküyor.

Su kaplumbağalarının arkada kuyruğa doğru olan bölümde üst kabukları esnektir. Normal bir durum. Diğer tarafları sertse sorun yok. Tabi kontrol ederken çok baskı uygulanmamalı. Zarar görebilirler.
Kuru alan ve lambası yoksa iştahı kapanabilir, hasta olabilir, hareketleri yavaşlayabilir. Daha doğrusu bunlar çok uzun olmayan bir sürede kesin meydana gelir. Yani bu hayvanlar için hayati bir düzenek.

Cvp: RE: çeşme suyu kullanmak

AEK' Alıntı:
Evet, bu şelale filtre. Yani akvaryum kenarına asılıp su çekiş borusu su dibine uzanacak. Suyun üzerinden de temiz suyu döküyor.

Su kaplumbağalarının arkada kuyruğa doğru olan bölümde üst kabukları esnektir. Normal bir durum. Diğer tarafları sertse sorun yok. Tabi kontrol ederken çok baskı uygulanmamalı. Zarar görebilirler.
Kuru alan ve lambası yoksa iştahı kapanabilir, hasta olabilir, hareketleri yavaşlayabilir. Daha doğrusu bunlar çok uzun olmayan bir sürede kesin meydana gelir. Yani bu hayvanlar için hayati bir düzenek.
[/qusuyu çok doldurdum sorun olmaz heralde abi birde ısıtcıyı kopmle suyun içine soktum ya içi buharlaşmış biraz onu çıkarsam assam nasıl olsa suyu doldurdum ayar kısmı dışarda kalsın su water levele kadar gelir öyle takayım ?

Ben şimdiye kadar hep çeşme suyu kullandım hiçte dinlendirmedim suyu ama bi sorun çıkmadı şimdiye kadar. Çeşme suyundaki klorun basil tipi bakterilerin üremesini engellediği için daha hijyenik olduğunu düşünüyorum.

musluk suyunun birincil derdi içindeki kireç oranı bu da kabuklarda beyazlık yapıyor. carbon filtreler sudaki kireci ve diğer maddeleri engeller. ben lavabo altı filtre aldım hem bize hem onlara kullanıyorum.

geçmiş zaman alttaki konuda musluk suyu ile ilgili mesaj yazmıştım. kararı siz verin.

mailto:/forum/Konu-kullandigimiz-su.html

Geri