Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ciddi Zarar Verirler Mi?

charlsteve

Bronz 5 Üye
İyi günler, iki kaplumbağamın ikisi de erkek. Benim korkum şu; aralarındaki baskınlık mücadelesi. Birbirlerini ısırıp ciddi boyutta yaralanmalara, veya ölüme sebep olabilirler mi? Birinin daha baskın olduğunu düşünüyorum diğerini kovalayıp ısıracakmış gibi yapmaya çalışıyor arada. Ne yapmalıyım, yerlerini ayırayım mı ya da müdahale etmeyeyim mi? Teşekkürler şimdiden

Cvp: Ciddi Zarar Verirler Mi?

Yeterli boyutlarda bir akvaryum yoksa kaplumbağalar büyüdükçe bu tip karakteristik davranışlarda bulunurlar.Bu gibi davranışlarda gözlem yapmak çok önemli.Şayet ciddi yaralanmalara sebebiyet verecek bir agresiflik söz konusuysa;ya kaplumbağalar farklı akvaryumlarda bakılmalı ya da akvaryum büyütüldükten sonra baskınlık özelliklerini birbirleri üzerinde sınayamayacakları şekilde farklı saklanma ve güneşlenme alanları oluşturulmalı.

ayak titretmeler ve arada ısırmalar normaldir. bu uyumlu olsalarda devam eder. hafif deri kalkmaları da olağandır. ama ciddi bir yaralanma olması durumunda ayrılma söz konusudur. akvaryum genişliği kum ipek yapraklı bitki gibi çevre faktörleri de önemli. hayvanları meşgul edecek şeyler.

Arkadaslarin dedigi gibi daha kucucuk boyda bile ciddi mudaheleler mumkun, onemli olan bazen hayvan akvaryumda istemiyor ve oldurmek icin saldiriyor bu kotu, yoksa baskinlik mucadalesi herkeste mevcut.

aman dikkat et benim erkekler birbirini öldürecekmiş gibi müdahale ediyorlar birbirlerine tabi fıstık kızım gelince aralarına kavga bitiyor bütün erkekler ona odaklanıyor kavgayı unutuyorlar :)

Geri