Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çifleşme

ukhalsey

Bronz 5 Üye
Herkeze merhaba.
Akvaryumumda 6 erkek 1 dişi turuncu yanak kaplumbağlarım var. Yaklaşık olarak 6 senedir bendeler. Aslında dişi daha yeni aramıza katıldı. Dün akşam maalesef bir arkadaşımız pompanın azizliğine uğrayarak boğuldu. Akşam üstü ise daha enteresan bir şey oldu. Benim erkek olarak bildiğim 2 kaplumbağa 45 dk cifleşti. Bu mümkün müdür? Yoksa ben cinsiyet ayırt etmeyi öğrenememiş miyim hala?

Cvp: Çifleşme

Ola bilir ikisininde tırnğı uzunmu yoksa birisi kısamı.

Çiftleştiklerine emin misiniz?
Fotoğraflarını ekleyebilirseniz cinsiyet konusunda yardımcı olabiliriz.

Çifleşme

Akvaryum ortamında olması çok zor emin misiniz? Eğer denk geldiyse şansılısınız :)

Akvaryumda çiftleşen bir çok kaplumbağa var.Yeter ki şartlar uygun olsun :)

Çifleşme

Hmm valla ben çok duymamıştım o yüzden söyledim :) Bir tane görmüştüm fakat oda ortam gayet iyi idi :)

Bence çiftleşiyor dediklerinize iyi bir bakın birinin bir patisindeki tırnağı uzun olmalı dişininkiler kısa olur.Ayrıca anüs çıkışı dişilerde diptedir, erkeklerde kuyruğun ucuna doğrudur.Buna göre tekrar bir değerlendirme yapın derim.

Cevaplar için tesekkurler arkadfaşlar resimleri ekliyorum.
İki kaplumbağında tırnakları ve kuyrukları uzun. Onun için ikisinide ben hep erkek olarak değerlendirdim. Ki halada ole düşünüyorum

Ekli dosyalar

• DSC_0332_resize.JPG
    DSC_0332_resize.JPG
    439.4 KB · Görüntüleme: 65
  • DSC_0327_resize.JPG
    DSC_0327_resize.JPG
    447.9 KB · Görüntüleme: 46
  • DSC_0521_resize.JPG
    DSC_0521_resize.JPG
    354.3 KB · Görüntüleme: 46
  • DSC_0504_resize.JPG
    DSC_0504_resize.JPG
    420.4 KB · Görüntüleme: 49
  Çifleşme

Akvaryumunuz kaça kaç bana dar gibi geldi 4 tane kaplumbağa için.

Oww ilk fotoğrafta yanlış görmediysem kuyrukları kenetlenmiş gibi görünüyor :D
Kaplumbağalarınızın ön tırnak ve kuyruklarının olduğu fotoğraflar varsa daha net konuşuruz :)
Ama bir tanesi kesin erkek.O kuyruğunun altından çıkan siyah şey üreme organı :D

Çok müstehcen resimler bunlar :Tongue: aaaaa :D

Cvp:   Çifleşme

meritiko' Alıntı:
Akvaryumunuz kaça kaç bana dar gibi geldi 4 tane kaplumbağa için.

kaplumbağa sayısı 6 maalesef yedinciyi gecen hafta kaybettik . Akvaryum boyutları 100*50*50 cm

Buyrun yeni resimler . 0431 nolu resimde sol at köşede gözüken kaplumbağanın dişi mi erkek mi olduğu araştırıyoruz. Daha evvel de dediğim gibi bence erkek ama artık şüphelerim var
528 nolu resimdeki kaplumbağanın dişimi erkek mi olduğu tartışıyoruz fakat kuyruğuna bakarsanız gayet buyuk ve uzun yanılıyor muyum acaba? (umarım yanılıyorumdur )

incubus' Alıntı:
Çok müstehcen resimler bunlar :Tongue: aaaaa :D

Valla 45 dk dikizledim arkadaşları yaklaşık 200 tane resimleri var p... fotoroman olur :)))))

Ekli dosyalar

• DSC_0431_resize.JPG
    DSC_0431_resize.JPG
    322.8 KB · Görüntüleme: 28
  • DSC_0379_resize.JPG
    DSC_0379_resize.JPG
    336.9 KB · Görüntüleme: 25
  • DSC_0383_resize.JPG
    DSC_0383_resize.JPG
    307.5 KB · Görüntüleme: 24
  • DSC_0415_resize.JPG
    DSC_0415_resize.JPG
    291 KB · Görüntüleme: 26
  • DSC_0528_resize.JPG
    DSC_0528_resize.JPG
    356.4 KB · Görüntüleme: 22

Söyleyebileceğim tek şey tırnakları uzun bir dişiniz olabilir. Hakikaten şaşırdım ben de.

Çok acayip cidden çiftleşmişler :D
Ama ikiside erkeğe benziyor.

Radyasyon nelere kadir :D hayvanların bile düzenini bozdu ya :D

Yani tek carem akvaryumun yanına bir kum duzeneği kurup yumurtalayıp yumurtlamayacağını bekliycez? O zaman ortaya cıkıacak benim kapluslar nss ilişkimi yasıyo yoksa normal mi :))
Kac gun sonra yumurtlayacağını bilen varmıdır ?

Kaplumbağalar 2-3 hafta içinde yumurtlarlar.Yavruların çıkma süresi de 2-3 ayı bulur.Gerçekten kızınızın tırnakları uzun ama erkeğinkiler daha uzun.Boyu çok büyük olduğundan tırnağı bu kadar uzun diye düşünüyorum.Bence has kız :)

gizemli_kiz19' Alıntı:
Kaplumbağalar 2-3 hafta içinde yumurtlarlar.Yavruların çıkma süresi de 2-3 ayı bulur.Gerçekten kızınızın tırnakları uzun ama erkeğinkiler daha uzun.Boyu çok büyük olduğundan tırnağı bu kadar uzun diye düşünüyorum.Bence has kız :)

Umarım kızdır :)))) Bu olay olduktan sonra platformdan inmez oldu ve aynı zamanda yemek yemeyide kesti.
acep 2. bir akvaryuma ayırsam mı ? etrafınada kum duzeneği kurarım. Sahilden torba torba kum tasıycaz demektir. :)

Bence bir hayvanat bahçesine götürüp kan tahlili yaptırın.Fiyatı nedir bilmiyorum ama kız olup olmadığından emin olursunuz.Boyu büyük gözüküyor.Arka bacak kasından kan alabilirler.Küçüklerde bu işlemin yapılması doğru değildir.Bence biraz ayırın çiftleşme stresi yaşıyor sanırım.Ayrıca o kadar küçük akvaryuma o kaplumbağa çok.Bunlar büyümüşler.Ben 2 tane kıza 100*40*50 de bakıyorum ki boyları 11.5 ve 12.2 cm.

Marmaris gibi bir bölgede mağlesef vetirinerlerden yardım alamıyorum. Cunku hiç biri kaplumbağdan anlamıyor. İstanbulda yasadıgım surelerde Animalia(etiler) Dr ilhan vardı. Kendisi soğuk kanlı hayvanlar konusunda uzman. Bir keresinde kavga yarası yuzunden hayvanın boynuna 3 dikiş bile atmıstı. Kabuk hastalıklarını basarı ile tedavi etmişti. Sanırım bugunlerde izinde kendisi onun için ulaşamıyorum.

eski akvaryumları daha buyuktu fakat Akvaryumu büyüttükce hayvanların buyume hızıda ,boyutlarıda bi okadar fazla oluyor. (arada bir ciğ et vermemin etkisi vardır tabiki) Sayılarıda fazla oldugundan temizlikleride cok zor oluyor. 1500 lt lik pompa bile gayet yetersiz. BU yuzden yem miktarınıda baya azalltım. Şİmidlikil şanslıyım cunku kavga etmiyolar hiç :)

Geri