Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çifleşmek mi İstiyolar?

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
arkadaşlar bende bir erkek bir dişi kaplumbağa var henüz 1 yaşına bile gelmediler kabuk boyları 6.5 cm civarında yanı çifleşmek için çok küçük olduklarını düşünüyorum ama şu aralar onları süreklı birbirlerine dönük kafa kafaya vermiş ellerini başlarının üstüne getirmişler böyle el çırpar gibi hareketler yaparken görüyorum.. daha sonra erkek olan dişinin üstüne çıkmaya çalışıyor dişide kaçıyor doğal olarak=) bir anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim..
 
Ergenliğe tam olarak erişmeseler de kur hareketleri yaparlar birbirlerine yani normal bir durum :)
 
peki dişi olan erkeğe kur hareketı yaparsa ne olur? ya çiftleşirseler yumurtlayacağını nereden anlayacagım? birde tuhaf olan erkek erkeğe kur yaparlar mı?
 
Dişi erkeğe, erkek dişiye, dişi dişiye, erkek erkeğe kur hareketi yapabiliyor. Bir ara kendi kaplumbağamın da yumurtlayacağını düşündüğüm için biraz araştırmıştım.Yumurtlamak isteyen dişi yemeğini reddediyormuş, akvaryumda durmak istemiyor suda çırpınma hareketleri vs. yapıyormuş. Tabii yine de evet bu yumurtlayacak şeklinde kesin birşey söylemek zor görünüyor benim ulaşabildiğim bilgilere göre.
 
uzun zamandır osmaniye yem yemiyor.Hepsi beni görünce çıldıracakmış gibi çırpınıyor. osmaniye ise sadece hayata küsmüş gibi taşın üstünde duruyor:) 4 tane olunca bazen karıştırıyorum..
 
Yemek yememesi ve kuru alanda çok vakit geçirmesi hastalık belirtisi de olabilir. Hastalık sağlık bölümündeki konulara göz atmanızı öneririm.
 
Çiftleşme tavrı: Ön ayaklarını kafasının yanında öne doğru tutarak ayakuçlarını yelpazeler gibi hareket ettirmesi, erkek kaplumbağanın çiftleşmeye yönelik bir tavrıdır. Bir erkek kaplumbağa ile birlikte kalan dişi kaplumbağa da kimi kez böylesi, fakat sahte tavır alabilir (ayrı tutulmaları, zira birlikte bulunmaları sıkça stres yaratır ve birbirlerini ısırmalarına yol açar).Aynı hareket (ayakuçlarını titretmeleri) yavru kaplumbağalar arasında da görüldüğü gibi bir kaplumbağa elinizle uzattığınız en sevdiği yiyeceğe karşı da bunu yapar. Kimi kez 3-4 yavru kaplumbağa halka oluşturarak (erkek-dişi fark etmez) birbirlerine, ayrıca yavru kaplumbağalar yetişkinlere bu tarz harekette bulunur (fakat burada dikkat edilmeli, o an yetişkin yavruyu ısırabilir). Yani açıkçası; böylesi hareketlerle sevgilerini belirtmekteler.
Su kaplumbagalarının tavırları,hoşlandıkları ve korkuları yazısından bir alıntı
 
Geri
Üst