Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çift kafa motoru hk.

cenkyenmez

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
Bir süredir el yapımı filtre ile uğraşıyordum. Suyun içinden güçlü bir kafa motoru ile çekip filtreye su verip geri dönen suyu akvaryuma vereceğim. Şu an aklıma yeni bir soru takıldı.

Merak ettiğim konu şu ki,
Yüksek debi için güçlü bir motor kullanmam gerekiyor, bu motor da çok yer işgal edecek.

Bunun yerine daha küçük iki adet kafa motoru alıp hem filtre emiş, hemde filtre dönüş hortumu ucunda kullanabilir miyim?

Cvp: Çift kafa motoru hk.

Örneğin;

Su emiş hortumuna link'teki motoru (18W 1000lt/Saat),
Suyun akvaryuma geri dönüş hortumuna link'teki motoru (10W 800lt/Saat)
olacak şekilde iki motor ile yaklaşık 28W 1800lt/Saat çevirecek bir sistem mi daha iyidir?

Yoksa;
Su emiş hortumuna tek başına takılarak kullanılacak, link'teki gibi (40W 2000lt/Saat) bir sistem mi daha iyidir?

Fiyat olarak neredeyse aynı,
Elektrik tüketimi olarak iki motorlu sistem daha karlı gözüküyor,
Akvaryum iç düzeni için'de iki motorlu sistem daha uygun gözüküyor.

Ancak araştırdığım sistemlerde hiç iki motorlu bir yapı ile karşılaşmadım.

Benim bilmediğim bir sorunu yada dezavantajı var mıdır?

Motor tek olacak. Su içinden belli bir hızda geçecek çok aşırı güçlü de alma bidonu patlatırsın yani kapak ve hortum giriş noktalarında su sızdırabilir. Bidon akvaryumdan yukarıda olacak. Su üstten girip alttan çıkıyor böylece yerçekimi desteği de oluyor.

çin mamülü motorların performansı üstünde yazandan %60-70 azdır bende de var jinzuan sanırım kafa motoru kutuda 10 watt 800 lt/s yazsada 450 litre gibi bir şey basıyor anca.

ayrıca emiş hortumunun daki motor çabuk tıkanır kirden çok verimli olur mu onun hesabını sen yap.

ben 1000 lik kafa motoruyla yapmıştım (bidona değil ama) bildiğin yaptığım şeyin kapağı paff dedi uçtu ::)na harbiden dikkat et yani evi su içinde bulmayasın sonra

ayrca ıslak-kuru çalışan bir motor alıp illa yapıcağın filtrenin içinde tutmak zorunda değilsin motoru ama o motorların fiyatları daha yüksektir

Cevaplar için teşekkürler. Tek motor olacak.

Sobo markasının 25W (1800l/h), 30W (2000l/h), 40W(2500l/h) olmak üzere üç farklı kafa motoru arasında kararsız kaldım.

Fiyatları arasında çok ciddi bir fark yok ancak, uzun vadede elektrik tüketimi fazla olur mu?

Sizce Sobo markasının bu 30W 'lık olan modeli yeterli olacak mıdır?

kaç litrelik  bir akvaryumdan bahsediyoruz?

uzun vadede elektrik tüketimi olarak  fark eder biri 25 watt biri 40 watt, 24 saat çalışcak dış filtre günde 360 watt fark ediyor.

litre değerleri dışında ne kadar yükseğe su basabildiklerine de bak bence

nick burns' Alıntı:
kaç litrelik  bir akvaryumdan bahsediyoruz?

uzun vadede elektrik tüketimi olarak  fark eder biri 25 watt biri 40 watt, 24 saat çalışcak dış filtre günde 360 watt fark ediyor.

litre değerleri dışında ne kadar yükseğe su basabildiklerine de bak bence

300-350litre hacimli max 65cm yükseklikte ve 170-280litresi su olan bir akvaryumdan bahsediyoruz.

Akvaryum yerden 40cm civarı yüksek bir sehpada duruyor. Dış filtre de yerden 45-50cm yüksek bir sehpada duruyor.

Her model yükseklik olarak 150cm değerini yazıyor.

Ne yapsam bilemedim.

Düzenleme (yazım hatası):270-280litre si su olan bir akvaryum.

Dış filtre olsa 25 W uygun hatta debi olarak fazla bile derdim. Bu işin teorik kısmı. Ama bu tip bir sistem kullanmadığım için etkisini bilmiyorum. Bilen arkadaşlara bırakıyorum.

Normal dış filtreler'den biraz daha yüksek hacimli bir filtre olacak (10litre).

25W ile başlayıp olmazsa bir sonraki ciddi temizlik zamanım zaten yakın olur. O  temizlik zamanında 25liğin performanına göre 30 yada 40lığa geçebilirim.

Olmuşken iyi bir şey olsun verimli olsun bir o kadar da az sarfiyatta olsun istiyorum, sorun burada sanırım.

Bunların az sarfiyatlı olanları var ama fiyatlarıda o oranda yüksek. Uzun vadede parasını çıkarsada ilk alımda fiyatının yüksek olması ilgiyi kaybettiriyor.

sobo nun yazan debilerine ben o kadar güvenmezdim açıkcası imkanınız varsa görerek, bakarak alın

bence dıy dış filtrenin en güzel özelliğidir istediğiniz litreden yapmak, ki 10 litreyi  kaliteli malzeme doldurunca aylarca açmanız bile gerekmez

Sobo yada herhangi bir markaya tabiki bende gereğinden fazla güvenmiyorum ancak genel olarak beğenilen atman ve eheim markalarında bu debi değerlerine sahip filtre almaya kalkınca fiyat çok artıyor ve şu an buna bütçe ayırmam pek mümkün değil.

Atman yada eheim gibi bir markanın 500l/h bir motoru bu baktığım sobo'lardan daha iyi olabilir mi?

çin markalarında çoğunlukla kutuda yazan debi değerlerine çok bakmayın 

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=21089

link deki satıcıı; bunun uyarısını yapıyor, ki ben deki çin menşeili olan kafa motorunda %60 gibi rakam gördüm

almayı düşünceğiniz motor için akvaryum.com forumunu araştırın kullananlar memnun mu yada orda sizin gibi durumu olanlara ne tavsiye etmişler

Geri