Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çiftleşme mi acaba?

alestug

Bronz 3 Üye
Benım kaplumbagalar bundan 15 gun once cıftlestı dıye tahmın edıyordum.Ama bana veren kaplumbaga sahıplerı onuların ıkısıde erkek dedı? sasırdım.Çunku erkek erkege bırbırlerıne kur yaptıktan sonra cıftlestı dıye tahmın edıyorum?sonra esımın dukkanında ıkı tane dısı dedıgı vardı gelen dısı erkege kur yapıp ustune cıktı benım kaplumbaglarıma ne oluyor anlamadım.Gercı ılk cıftlestı dedıgım erkek lerı facede yayınladım bır bakıp bana neler oldugunu soyleyebılır mısınız.Tuğba bakan aytaç..

Türkçemize özen gösterelim! / furkan54ozan

peki bunlardan hangisi dişi hangisi erkek ?

Konu üreme bölümüne taşındı/tubidik

Ekli dosyalar

• P0719_240111.jpg
    P0719_240111.jpg
    70.1 KB · Görüntüleme: 53
  • P0720_240111.jpg
    P0720_240111.jpg
    91.8 KB · Görüntüleme: 48
  • P0721_240111.jpg
    P0721_240111.jpg
    81.1 KB · Görüntüleme: 44
  • P0723_240111.jpg
    P0723_240111.jpg
    86.4 KB · Görüntüleme: 42
RE: yardım edin cıflestılermı !!

Kuralları okuyun diyorum bana özel mesaj atıyorsunuz ne varki onda gibisinden.
Sebebini söylüyorum.Gidiyorsunuz bu sefer sadece söylediğim kural geçerliymiş gibi bir konu açıyorsunuz.
Neyse siz zahmet etmeyın ben kuralları burayada koyarım.Yeterki okuyun.
Byteorist' Alıntı:
Sukaplumbagasi.com Site Kuralları

A)Genel kurallar

A1.Yazacağınız her türlü mesajdan yalnızca siz sorumlu sayılırsınız. Üyeler tarafından yazılacak yasal olmayan bilgiler ve/veya paylaşımlardan Sukaplumbagasi.com, site yöneticileri ve moderatörleri hiç bir sorumluluk üstlenmez.

A2.Site kurallarına uymayan mesajlar silinir. Lütfen kurallar dâhilinde mesaj yollayınız.

A3.Forum kurallarına uymamakta ısrar eden üyelerin üyelikleri iptal edilir. IP numaraları yasaklanır. Gerekli yasal işlemler başlatılır.

A4.Sitemizin kuralları her zaman güncellenebilir. Kurallar gönderildiği an yeni kurallar uygulanmaya başlanır.

A5.Üye olduğunuz andan itibaren e-mail adresiniz sistemimize kayıtlanır ve toplu mesajlarda adresinize mail yollanabilir. Eğer mail yollamamızı istemiyorsanız profilden e-mail gönderimini kapatınız.

A6.Yönetim tarafından 2 uyarı alan üye 3. uyarıda üyeliği geçici/kalıcı olarak üyeliği askıya alınır.

A7.Sitemize üye olan her kişi kuralları kabul etmiş demektir.

A8.Site üyeleriyle hiçbir yolla öm,site içi online konuşma,siteden e-mail i bulup soru sormak yasaktır.Eğer soru sorulan kişi soruyu cevaplarsa sadece 1 kişiye iyilik yapmış olur.Forumda cevaplarsa aynı sorunu yaşıdan birçok kişiye..

B)Üyelik Kuralları
B1.Aynı IP den farklı kişiler siteye girecekse yönetime bildirmelidir.

B2.Aynı kişi birçok kez sitemize üye olamaz.

B3.Özel Mesajlarda bilgi paylaşım yasaktır. Sorularınızı forumda sorunuz ki aynı sorunu yaşayan üyelerimiz cevaba daha çabuk ulaşsın.

B4.İmzada ve üye olurken ad soyad belirtmek zorunludur.

B5.İmzalarda din/dil/ırk.. ile ilgili bir yazı/resim vs. olmaması gerekmektedir.

B6.Avatarlarınızda din/dil/ırk.. ile ilgili bir yazı/resim vs. olmaması gerekmektedir.

B7.Kullanıcı adı değiştirilmesini talep etmek yasaktır.

B8.Özel Mesajlarda sizi rahatsız eden bir yazı bulunuyorsa rapor et butonuna tıklayın ve gerekli işlemleri gerçekleştirelim.

C)Yeni Konu Kuralları
C1.Konu açarken ‘’Acil’’,’’Yardım’’ gibi konu açılmamalıdır.

C2.Konular doğru kategorilere açılmalıdır. Örnek: ‘’Kaplumbağa yanak şişmesi’’ başlığı ‘’Hastalık & Sağlık’’ kategorisi altında olmalıdır.

C3.Birçok kez aynı konu açılamaz. Aksi takdirde konular silinir.

C4.Gereksiz yere konu açılmamalıdır.

D)Mesaj Gönderim Kuralları

D1.Sitedeki üyelikleri tehlikeye sokacak mesajlar göndermeyiniz.

D2.Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazı yazmayınız.

D3.Tehdit edici, küfürlü, müstehcen, kaba, nefret dolu yada gereksiz mesajlar göndermek; din, dil, ırk, cinsiyet ayrımına yönelik ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı iletiler yazmak ve bu doğrultuda materyaller kullanmak kesinlikle yasaktır.

D4.Sitemizde msn dili kullanmak yasaktır.

D5.Rahatsız olduğunuz mesaj/resim/videoları rapor edebilirsiniz.

D6.Üst üste mesaj atmak yasaktır. Değiştir butonuna tıklayarak ekleyeceğiniz mesajı yazabilirsiniz.

D7.Sitemizde aşırı samimiyet yasaktır. Konuştuğunuz kişi arkadaşınız olsa bile bir ciddiyet içersinde mesaj yazılmalıdır ki kalitemiz belli olsun.

D8.Bir mesajı alıntı yapıyorsanız mutlaka kaynak belirtmelisiniz.

D9.Sitemiz tamamen Türkçe konuşulmalıdır.

D10.Sitemizde tartışma tamamen yasaktır. Seviyeli olarak paylaşım yapınız.

E)Üyelik Rütbeleri

E1.Admin: Sitenin genel sorumlusudur.
E2.Süper moderatör: Sitenin genel moderatörüdür.
E3.Moderatör: Belli kategorilerde yönetici olabilmesini sağlayan rütbedir.
E3.Ticari üye: Sitemize ticari amaçlı üye olan kişilerin rütbesidir.
E5.Üye: Sitemize üye olup sitemizden faydalanabilmeyi sağlayan rütbe
E6.Yasaklı: Sitemizden kovulmuş olan kişilere verilen rütbe.

Admin olabilmek için: Hiçbir başvuru gerekmez. Admin istediği zaman istediği kişiyi yapar.
Süper moderatör olabilmek için: İlk önce moderatör olunması gerekir.Daha sonra başarısına göre admin kendi yapar.
Moderatör olabilmek için: Belirli zamanlarda üyelerin başvurusuyla olur.
Üye olabilmek için: Her kayıtolan kişi üye rütbesine kavuşur.
Üye gurubunun içinde mesaj sayısına göre yıldız vb. değişimi olur.

Kurallara Uymak Zorunludur & Her Üye Olan Kişi Kuralları Kabul Etmiş Demektir!

Kuralları yazan: Byteorist
Gönderme zamanı: 19.08.2009

Buyrun kurallar bunlar.Okuyun düzeltin.Düzeltmesseniz tekrar kilitlenecek konunuz.

RE: çiftleşme acabaaa

Çiftleşme için erkek ve dişi olması gerekiyor. Ama kur hareketlerini dişi dişiye de yapabilir. Kaplumbağalarınızın cinsiyetinden emin misiniz? Fotoğrafları burda da paylaşırsanız faceden göremedim ben :)

Kırmızı yanaklı 4 adet kaplumbağa ıkı tanesının tırnakları uzun ıkı tanesının kısa ben onların kurlarını facede vıdeo olarak paylastım burda paylasamadım

Türkçemize özen/furkan54ozan

Fotoğraflarınızı burada paylasırsanız daha iyi olur.Facebook kullanmayanlar olabilir aramızda.
Ayrıca kaplumbagalarınız kaç yaşında ? Cinsiyetının erkek olduguna emınmısınız.
Kaplumbagalar birçok kez kur hareketi yapar.Çoğu zamanda çiftleşmez.Ev ortamında çok zor olan birşey.Bu yüzden sadece kur yapmış olabilirler.Ve bir çok kez daha yapıcaktırlar.

Edit:
O zaman video linkini paylasın.

<object width="320" height="240" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/498367759367" /><embed src="http://www.facebook.com/v/498367759367" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="320" height="240"></embed></object>

oldumu acabaa

alestug' Alıntı:
<object width="320" height="240" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/498367759367" /><embed src="http://www.facebook.com/v/498367759367" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="320" height="240"></embed></object>

oldumu acabaa

Hayır.
Link nedir ?
Örneğin bizim sitemizin linki www.sukaplumbagasi.com dur.Kısacası yukardakı kucuk kutucuktakı www.facebook.com/video/video.php?v=5454574437 gibi bir link olması lazım(linki salladım)
O linki bizimle paylaşmalısınız.Facebooktaki grubumuzdada videonuz bulunmamakta.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=498367759367&comments
şimdi :(

"Bu video ya Facebook'tan kaldırılmış ya da gizlilik ayarlarından dolayı görüntülenemiyor."

RE: çiftleşmemi acabaaa

oh mu dıyeyım yada ne yaptı pekı bunlar ?

tahmınlerıme gore 1-3 erkek 2-4 dısı dogrumudur resımlerdekı kuzularımdan:)
bır de cok soru cok sıkıntı verdım sıze bunlar ne zaman cıftlesır :)

ben 2yi anlamadım ama bence de 1-3 erkek 4 dişi. Akvaryumda alan darlığı nedeni ile üstüste durabilirler, birbirlerine kur yapabilirler ama erkekler kendi aralarında çiftleşmezler :)
Erkek 2-3 yaşında dişi birkaç yıl daha sonra 3-5 yaşlarında ergenliğe giriyor. Ama yumurtlaması ve yumurtalarından yavru çıkabilmesi ev ortamında çok zor.

paylaştığınız video sadece sizin arkadaş gruplarınız görebilir şeklinde ayarlanmış olabilir
arkadaş listenızdeki kişilerin dışında kimse bu videoyu göremez lütfen baska bir yere yükleyin videonuzu

gızlılık ayarını duzelttım :) furkan bey seyrettı sanırım..
pekı ben onlar ıcın kotuluk mu yapıyorum cunku belkıde dedıgınız gıbı cıftlesmek ıstıyorlar ev ortamı oldugu ıcın yapamıyorlar...onların rahatı ıcın ne yapmalıyım bır de ısıtıcıya gerek varmıdır evım gayet sıcakk?

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

video linkinizde hala sorunlar var
kaplumbağalarınız kaç yaşında ?
belli bir yaşa gelene kadar cinsiyeti tam belli olamaz yazıyor diğer başlıkta

resımlerını formun basında paylastım vardı 7-8-9:)

Onların rahatı için yapabileceğimiz mesela akvaryum ve ekipmanlarını eksiksiz temin etmek olabilir. Bunların içinde ısıtıcı da var. Yaz günü bile ısıtıcı kullanmak şart.

Geri