Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ciguli hakkında

besiktas97

Yeni Üye
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
1
Hepinize iyi akşamlar dilerim. Kaplumbağam hakkında bilgiler araştırırken bu siteyi gördüm ve çok yararlı bilgiler öğrendim. Ardından hemen kayıt oldum. Aklıma takılan sorulara yanıt bulabileceğimi düşündüm. Öncelikle bilgileri vereyim : 
Akvaryumumun boyutları :
Ön cam en 61 cm
Boy 36 cm
Yan cam en 27 cm
yaklaşık 55-60 lt
Kullandığım ampul 15 watt turuncu ışık veriyor.
Akvaryumun ve Kaplumbağamın fotoğrafları aşağıdadır. Evimiz kaloriferli ve bu yüzden ısıtıcı kullanmadım. Birinci sorum ısıtıcı kullanmalı mıyım ?
İkinci sorum kullandığım  ampul yeterli midir ? Değil ise bunun yerine ne tavsiye edersiniz?
Üçüncü sorum Dış filtremi 2 gün çalıştırıp 1 gün hem filtreyi hem kaplumbağayı dinlendiriyorum. Bu yaptığım doğru mu?
Dördüncü sorum kaplumbağa bakmaktan sıkılan birisi tarafından bana getirildi bir süre bakmışlar ve sıkılmışlar ve geldiğinde ölüm kabı denilen o malum kaptaydı. Araştırmalarım sonucu böyle bir şey yaptım. Ve 2 yıla yakın süredir bu şekilde gidiyor. Kaplumbağam sizce kaç yaşında çünkü ben bilmiyorum.
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.









 
Hayvan res (red eared slider) singapur kaplumbağası diye de geçer.

Akvaryumun suyunu 2 katına çıkar. Tabandan o renkli taşları çıkar onlar salınım yapar. Onun yerine 0.5-1 mm arası kalınlıkta silis kum kullanıyoruz. Tercihen vitasand marka al.

Hayvanın kabuk boyu nedir? Dişiye benzettim ama yeterli done yok. Ön tırnaklar erkeklerde uzun dişilerde kısadır. Anüs (kloak) erkeklerde kuyruk ucuna yakın dişilerde kabuğa yakındır. Kuyruk erkeklerde uzun dişilerde kısadır.

Yem olarak sera carnivor, tetra reptomin; kurutulmuş yemde jbl energil yada sera royal alacaksın. Yalnız bunlar pahalı onun yerine dondurulmuş karides alıp hayvana uygun miktarı ayırıp kalanı buzluğa atacaksın. Ayırdığını suda yıkayıp tuzunu pisliğini çıkardıktan sonra cezvede 5-10 dakika arası kaynat. Soğutup hayvana ver. Hayvan 8 cm kabuk boyundan büyük görünüyor. O halde günde tek öğün kafası oranında yemleyeceksin. Tam ayarlayamaz isen bir fazla verebilirsin.

Ayrıca marul, kıvırcığın orta körpe yapraklarından verebilirsin. Haftada iki gün yeterli. Yemez ise yarım saat içinde alırsın. Çürüten bakteriler üremeye başlar.

Kabuk yapısı güzel sadece şebeke suyuna bağlı kireçlenme var. Arıtma cihazı var ise suyu oradan kullan yada ucuz içme suyu ile harmanla. Dış filtrede carbon malzeme kullanmakta çözüm olur.

1. Kaplumbağa için ortalama ısı 27-28 derecedir. Kışın yetişkinlerde 26 dereceye kadar indirebiliyoruz. Ev ısısı bunu sağlayabilirse sorun olmaz. Geceleri ısı düşebilir. Önemli olan sabit ısı olması gerekliliği, ısı sabit olmaz ise hayvan sürekli adapte olmaya çalışırken bünyesi zayıflar ve hasta olur.

Ömürlük akvaryuma göre düşünürsek tek seferde alıp kurtarma açısından ve kaplumbağalara uygun olan sağlamlıkta çelik ısıtıcı yada jbl protemp 200 W ısıtıcı alabilirsin. Jbl'nin fiyatı çok uçmuş tabi. Bunlar tam batan ısıtıcılar. Yatay olarak tabana konumlandırılırlar. Kırılma patlama derdi olmaz.

2. Ampul yetersiz. Onun yerine; evvela suyu yükselteceğin için ya lambayı yükseltecek bir çözüm bul. Tavandan çengel vida gibi birşey ile tutturabilir yada kıskaçlı lamba alıp cama tutturabilirsin.

Ampulde tekzende wiselite halogen energysaver 42 W yada bauhaus var ise orada ecolite halosoft 42 W ampul alabilirsin. Lamba 60 W kaldırıyorsa ecolite 52 W ampulde alabilirsin. Yada piyasadan sıradan 40-60 W soft ampul alabilirsin.

Lambayı gündüz 12 saat kadar yakıyoruz. Geceye gerek yok hayvan su içinde uyur ve üşümez. Hayvana yüzeye yakın bir tünek yaparsan ona tutunup veya su içinde tabanda uyuyabilir. Tünek vantuzlarla tutturulmuş boru (filtre borusu gibi) yada kısa oklava olabilir.

3. Tüm filtreler 24 saat çalışmak zorundadır. Özellikle dış filtre içinde bakteriler oluşur. Uygun filtre malzemesi varsa lavtaşı yada subtrat bunlar amonyağı nitrite, nitriti nitrata çevirip zararsız hale getiren döngü yapan bakterilerin üremesini sağlayarak su değişim süresini uzatıp kalitesini yükseltirler. Su devir daimi yoluyla oksijen alırlar. Eğer uzun süre durdurulur veya elektrik kesintisi kaynaklı çalışmaz ise içindeki bakteriler ölür ve mayalanmaya başlar. Tekrar çalıştığında suya boşalıp hayvanı zehirler. Onun için sürekli çalışmalı, böyle bir durum olursa mutlaka temizlenmelidir.

4. Hayvan oldukça büyük bu net varsayımda bulunmamızı engelliyor. Hayvanın yaşadığı ortamın kalitesi boy uzamasına ve gelişimine etki ettiği için tahmin aralığı yükseliyor. Yukarıda sormuştum kabuk boyu nedir ve dışarı çıkarıp önden tepeden ve alttan resmini çekebilir misin? Belki sene olarak bir tahmin yapabilirim. Bir de aldığın zamanki kabuk boyunu hatırlıyor musun?
 
Geri
Üst