Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çıkmak istiyorlar

Feyzos

Yeni Üye
2 Kaplumbağam 1₺ boyutunda ve daha yeni aramıza katıldılar, bir tanesi evinde oldukça mutlu görünüyor ama diğeri sürekli sürekli çıkmak istiyor, tırmanmaya çalışıyor, daha bebek oldukları için dışarı çıkınca hasta olmalarından korkuyorum ve evlerinden çıkaramıyorum, akvaryumlarını yıkarken mecburen evlerinin dışında büyük bir sehpanın üzerine koyuyorum kısa bir süreliğine orayı çok seviyorlar ve ordan ayrılmak istemiyorlar, çıkmak istedikleri zaman kısa bir süreliğine oraya koyarsam sıkıntı olur mu acaba
IMG_3310.jpeg

2 Kaplumbağam 1₺ boyutunda ve daha yeni aramıza katıldılar, bir tanesi evinde oldukça mutlu görünüyor ama diğeri sürekli sürekli çıkmak istiyor, tırmanmaya çalışıyor, daha bebek oldukları için dışarı çıkınca hasta olmalarından korkuyorum ve evlerinden çıkaramıyorum, akvaryumlarını yıkarken mecburen evlerinin dışında büyük bir sehpanın üzerine koyuyorum kısa bir süreliğine orayı çok seviyorlar ve ordan ayrılmak istemiyorlar, çıkmak istedikleri zaman kısa bir süreliğine oraya koyarsam sıkıntı olur mu acabaEkli dosyayı görüntüle 9048
Su yüksekliği kabuk boylarının 2 katı kadar olmalı ki yüzebilsinler bu ölçüden azsa çıkmak istiyor olabilir, tabandaki taşları çıkarın hem salinim yapar hem soğukluk verir bir de alanlarını daraltmış, akvaryumun tqm resimlerini atarsanız daha iyi yardımcı olurlar, sehpaya koymayın yere düşerler yükseklik algıları yok ömür boyu

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum temizliği genel olarak yapılacaksa kimyasal değmemiş bir kaba akvaryumdaki sudan gövdeleri su içinde kafaları su dışına uzanacak derinlikte su doldurun. Akvaryumu temizleyip yeni su uygun ısıya gelince hayvanları alın.

Kısmi su değişimlerinde çıkarmaya gerek yok ama eklenen su birebir aynı ısıda olmalı ki hayvanlar şok yaşamasın.

Geri