Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çılgının Yeni akvaryumu.

KillerPrince

SKF Delisi 5. Seviye
Selam arkadaşlar 2 hafta önce gittigidiyordan 70cm 64 litre akvaryum almıştım bu perşembede juenden şelale filtre çelik ısıtıcı kum arka plan ve süs aldım akvaryum çok güzel oldu kumu yeni koyduğum için azda olsa bulanık 1 2 güne gider tahmin ediyorum buyrun resimler.
Çılgın Kuru alanda güneşlenirken
mailto:/s/b/10xd5.jpg
Şelale filtrem
mailto:/s/b/10xg5.jpg
Derece kum ve süs
mailto:/s/b/10xhq.jpg
Akvaryum genel görünümü
mailto:/s/b/10xjv.jpg
İnşallah beğenirsiniz arkadaşlar :)

Cvp: Çılgının Yeni akvaryumu.

Çok güzel olmuş çılgın çok şanslı bir kapluş güle güle kullanın.

Güzel olmuş akvaryumunuz hayırlı olsun :)

kanka akvaryumun aydınlatması nerde? ben sadece kuru alanda gördüm

Aydınlatma kullanmıyorum odamın ışığı aydınlatmaya yetiyor :)

Birde birşey söyleceğim Çılgın'ın kabuğunda piramitleşmemi var bana mı öyle geldi acaba ?

evet biraz şekilsiz kabuğu ama piramit kabuk görmedimki hiç nasıl anlıyacağım piramit olduğunu ?

üstü sanki biraz piramit gibi olmuş günlük verdiğiniz yemler nelerdir ?

3 adet sera raffy p veriyorum 2 günde 1 karides veriyorum haftada 1 vitamin kullanıyorum.aldığımda öyleydi

Küçük kapluşlarda o şekilde bir sivrilme olabiliyor sırt bölgesinde, büyüdükçe düzeliyor.

Hmmm karidesi birazdaha azaltın haftada bir yada 3-4 günde bir verin arada birde kıvırcık verebilirisiniz.Sebzeye alışsın diye.

Arada kıvırcık veriyorum :) karidesi azaltıyyımmı acaba diğer arkadaşlarında cevabına bakacağım

Gerek olmadığını düşünüyorum. Yavru kaplumbağaların sırtı sivri olur. Esas piramitleşme kabuk kenarlarında başlar. Ve her katman arası merdiven basamağı gibi olur. Yani piramitleşme sırtının sivrilmesi değildir.

Veerdiğiniz besin miktarı kaplumbağanızın büyüklüğü ile uygun gözüküyor.

Emin bey herzaman doğru söyler :)

Yok canım öyle birşey:) Tecrübe ve bilgim ile sorulara en doğru şekilde cevap vermeye çalışıyorum :) Yanlışlarım elbet oluyordur..

Teşekkür ederim emin bey akvaryumun kumu iyimi ? bi 5 kg daha almam gereklimi şuanda 5 kg kum var akvaryumda ?

Tabi biraz daha yükseltirsenz kum miktarını daha hoş olacaktır ancak bu haliyle de yetersiz değil. İsteğe bağlı olarak ileride 5-10kg daha eklersiniz.

Peki aslında yükseltmeyi çok düşünmüyorum bu hali ile gayet yeterli bence eğer 5kg daha eklersem su miktarıda azalır kum yükseleceği için.

Bu arada koyduğunuz o bulaşık süngeri de filtrasyona katkıda bulunacaktır. Filtrenizi temizleyeceğiniz zamanlarda o süngeri de akvaryum suyu ile azıcık çakalayıp geri koyarsanız faydalı olur. O süngerin sarı kısımlarını küp küp kesme şeker büyüklüğünde kesip filtrenizin içine de koyabilirsiniz. O da yararlı olur.

Suyu da kum kadar yükseltirsiniz:)

Geri