Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cinsel organını çıkarınca çırpınıyor

bqr28

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam 9 cm yaklaşık 8 aydır bizimle 4-5 cm iken almıştım. Korkunca falan cinsel organını çıkarıyor ve deli gibi çırpınmaya başlar herhangi bir zararı olacakmıdır? acı çekiyormuş gibi çırpınıyor

Cvp: Cinsel organını çıkarınca çırpınıyor

hayvan kabızsa, dışkılama esnasında zorlanırsa veya cinsel kimliğini tanıma keşfetme amaçlı olarak çıkarır. korkmaya bağlı olmaz.

şöyle oldu olay : akvaryumunun üzerindeki lambaya dalmaya çalışınca bende lambayı kaldırdım birden hareketlenmeye başladı sonra baktım çıkarmış organı :D akvaryumdan çıkarıp biraz bekletince geri çekti bir sorunu yoktu inşAllah

hayvanın alanına müdahalede bulunmuşsun. hayvan sana karşı tepkisini göstermiş. argo tabirle dayılanma durumu söz konusu. kendini kanıtlamaya çalışıyor.

Herife bak sen! :D Ama ışığa güneş görmüş mahkum gibi bakıyordu :D biryerini yakacak diye korktum :D

kuru alana bir tane kibrit kutusu koyup (bunu kaplumbağa olarak farzediyoruz.) üstüne dereceyi yatır. derece 20 dakika kadar kalsın. 32 dereceyi bulduğun ısı doğru mesafeyi verecektir. ampul kaç wattlık ?

biraz geç yazdım ama ampul 75 w mış evde düşük kalmamış yüksek heralde uzaktan benim gözümü aldığına göre kaplumbağa zoom olmuştur :D

gözlerindeki enleme çizgi ışığı kırar. bize göre daha dayanıklılar ama bu hayvana da çok olacağı gibi lambanın kaldıracağı max güçten de yüksek. genelede ufak elektrik malzemesi dükkanlarında bulabilirsin. 40-60 W olmalı. önceliğin camı beyaz yani soft olan olsun bulamazsan şeffaf alırsın. şu aşamada 75 w olan ampulü 24-25 cm civarlarında konumlandır. elinde derece varsa net mesafeyi daha kolay bulursun evde kullanlan derecede olur.

tasarruf lambaları olurmu ? iyi ısıtsın diye sarı eski ampullerden takayım demiştim civciv satanların koyduğundan

tasarruflu ampuller ısı vermez. kullanacakların civcivlerde kullandıkları armut tip eski ampullerden olacak.

75 watt ampul olmaz degil ama onu kaldiran lamba bulamiyoruz neyazikki

masa lambası kaldırıyor.

Mesafeyi ayarlayınca sorun olmaz. Cem in belirttiği mesafe ideal olacaktır. 25 cm uygun olur. Ama bahsettiği gibi derece ile ölçmeli.

resimleri şu konuda: Burada

Geri