Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cinsiyet belirleme

BlackEagle

Bronz 5 Üye
Merhaba bilgisizlikten kaplumbağaları alırken biri dişi biri erkek diye aldık şu an erkek diye aldığımız yaklaşık 8 cm dişi diye aldığımız da 6-7 cm kabuk boyutuna geldi. Şu an için cinsiyet belirlemesini yapabilir miyiz acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_4685.jpeg
    IMG_4685.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_4681.jpeg
    IMG_4681.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 21
Kabuğunda beyazlıklar olan erkek diye aldığımız tekli fotoğrafta olan da dişi diye düşünüyoruz

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

şu anki boyutlarına ve şekillerine göre yorum yapma şansınız var mı peki?

Birşey söyleyemem yalnız bazı erkeklerde ön tırnaklar 9 cm kabuk boyu gibi uzamaya başlar. İkinci resimdeki hayvanın kuyruğu uzun duruyor bunun erkek olma ihtimali var.

Onu da dişi diye almıştık :)
Şu sıralar baya bir etkileşim halindeler genelde ilk fotoğrafta önde duran diğerinin peşinden falan gidiyor ellerini yana açarak yüzüne dokunmaya çalışıyor. Ben de onun erkek olabileceğini düşünüyorum biraz daha büyüsünler tekrar atacağım buraya bakalım

El titretme varsa o erkektir. Dişilerde görülmez onlar öfkelenirse direk dalar.

Alt kabuğundaki çıkıntılara bakarak ben de onun erkek olabileceğini düşündüm ama umarım diğeri dişidir. İkisi de erkek çıkarsa sorun olur mu aralarında sizce?

Alfa kapışması olacaktır. Biri pasif kalırsa iş uzamaz. Yine de alfa arada sınama yapar.

Özellikle hormonların tavan yaptığı zamanlarda da çatışma olabilir. Ağır deri hasarı olmadıkça ufak kırmızı yada kahverengi lekeler normaldir.

Geri