Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cinsiyetleri hakkında yorumlarınızı beklıyorum

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
Arkadaşlar kaplumbağalarımın cinsiyetlerini merak ettiğim için bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım almak amacıyla resimlerini koyuyorum..
 
ön tırnak fotoğraflarını da koyarsanız daha net yorum yapabiliriz..
 
Kuyruk boylarına bakılırsa soldaki erkek gibi fakat alt kabuk şekillerine bakılırsa daha farklı yorum yapılır,ön tırnak boyutlarına göre kesin birşey denilebilir ancak.
 
tırnaklar bu kadar önemlimiydi ya=) en kısa zamnda tırnaklarınında resmini koyacağım arkadaşlar.. Benimde tespitlerim misssevda'nın yorumu gibiydi inşallah biri erkek diğeri dişidir yoksa sıkıntılı günler beni bekliyor..!!


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
erkeklerde ön tırnaklar çiftleşme sırasında dişiyi kavramaya yarar cinsiyet konusunda da kuyruklarla beraber net olarak yorum yapmamızı sağlar. sizin yaptığınız tahmine göre ön tırnakları da kıyaslayın eğer erkek diye tahmin ettiğinizin ön tırnakları daha uzunsa bariz şekilde diğerine göre, tahmininiz doğru demektir.
 
errhan' Alıntı:
tırnaklar bu kadar önemlimiydi ya=) en kısa zamnda tırnaklarınında resmini koyucam arkadaşlar.. Benimde tespitlerim misssevda'nın yorumu gibiydi inşallah biri erkek dieri dişidir yoksa sıkıntılı günler beni bekliyo..!!

İki kaplumbanızda aynı cins olunca ne oluyor:S
 
RE: Cinsiyetleri hakkında yorumlarınızı beklıyorum

Bence fark etmez ikiside erkek veya dişi. Erkek ve dişi ileride yine problem yaşıyor.
 
ya iki erkek olunca çifleşme donemlerınde çok kavga edıyorlarmış oyle duydum yoksa canıma minnet iki tane aslan gibi kapluşum var=))
 
Geri
Üst