Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

civalı lamba ile ısıtma

kumtepe7

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar dün ısıtma için yeni bir lamba aldım civalı lamba 125w beyaz ışık veriyor sıcaklık iyi kaplumbağamda sevdi galiba  ilk taktığımdan itibaren çıkmaya başladı ama bu lambanın bir zararı varmıdır 

halojen lambada pek çıkmıyordu dışarı 

http://www.horozelektrik.com/tr/ampuller/civali-ampuller/hl-401   ampul bu 

Onu taktiginiz lamba kac watt acaba. Bide bunu 25-30 cm den ayarlayin kuru alana . Derece ile kuru alanı ölçün 31-33 derece olsun. Göz alici ve gozu yoracak şekilde değilse bi sorun olcagini sanmam. Ama Osram ve Ecolitenin 52 watt halasoft ampulleri daha mantıklı.

Buyuk kuru alanlarda boyle daha guclu ampulleri kullanmak daha mantikli ben 100w UVa isitma ampulu 40 cm den kullaniyorum sizde kaza olmamasi icin 45 cm ye falan sabitleyip kuru alani olcum tabani 30 derece gibi ise idealdir

Lambanin bunu kaldirabilmesi gerekir onu atlamayin lambaniz kac watta kadar kaldiriyor ?

civalı ampuller genelde dışarıda ve sokak lambalarında kullanılır. ortam soğuksa aktif hale gelmesi yavaş olur diğer ampuller gibi bir anda yanmaz. ama geç soğur. mesafesini iyi ayarlamak gelir. yüksek ısı verir. su sıçramamalı. arkadaşların dediği gibi o watt'ı kaldıracak lamba olmalı. yoksa kablolarını eritip kısa devre yapar.

derslerimden doları yazamadım birkaç gündür kusura bakmayın lamba 20 cmden ancak 30 drece ısı sağlayabiliyordu çıkardım 75 w lık halogen lamba taktım ama hiçbir lamba 20 cmden 30 derece sağlamıyor :\ birde benim kaplumbağam sadece 00.00 la 12.00 arasında çıkıyor karaya normalmi

Ortam isisi cok soguksa olabilir onu siz ayarlayin

Oyle olmaz zamanlayici alin 7:00-18:00 arasi yansin hayvanlarda alisir

Akvaryum pencereye yakın mı gün ışığını görüyor mu ? Hayvan güneş ışığını gördüğünde içgüdüsel olarak çıkar. Karanlık ortamda yaşayan hayvanda gün düzeni sapar. Alisarpın ortam ısısı dediği su ısı değeri çok düşük olursa hayvan kuru alanda kalmak isteyebilir.

Hayvanın suda uyuma düzeni normalde nasıl tabanda mı uyuyor yoksa su yüzeyine yakın mı ?

Ali Sarp ın dediği bence oda ısıs çok düşükse ampul kuru alanı yeterince ısıtamayabilir. Hiç bir lamba 20 cm den 30 derece yapamıyor konusuna cevabı yani. Bende GE nin 60 w ampulü var. 30-35 cm den açılı koyunca kuru alan zeminini 32 derece yapıyor. 25 cm den tepeden koyunca 36 derece yapmıştı. Lamba çok iyi Isı veriyor. Ecolite yanında gayet iyi. Hatta bundan fazla almıştım. 40 w olanda var. Bence o daha iyi olur.

Evet onu demek istemistim abi, berragin konudada onerirsen dedigin ampulu iyi olur soruyordu

Ona önerdim bu ampulü. Ancak bunu horoza takması gerekir. Massive dar olduğu için yüksek Isı sorun olur. Oda ampul oturursa. Ben denemedim bile.

Cvp: civalı lamba ile ısıtma

kumtepe7' Alıntı:
merhaba arkadaşlar dün ısıtma için yeni bir lamba aldım civalı lamba 125w beyaz ışık veriyor sıcaklık iyi kaplumbağamda sevdi galiba  ilk taktığımdan itibaren çıkmaya başladı ama bu lambanın bir zararı varmıdır 

halojen lambada pek çıkmıyordu dışarı 

http://www.horozelektrik.com/tr/ampuller/civali-ampuller/hl-401   ampul bu 

Civa buharı ile çalışan lambalar UV-C ışını yaydığından bence kullanılması son derece tehlikelidir. Kullanılıcaksa da çok çok kısa süreli kullanılmalıdır.

Geri