Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili Dere Kaplumbağası Gözlemimiz

BEC

Gümüş 5 Üye
Merhaba arkadaşlar,

Sizinle bugün yaşadığım heyecan verici bir olayı paylaşmak istedim. Sözlüm, bir arkadaşım ve ben İzmir - Bademli Köyü yakınlarında plaja giderken bir hendeğe rastladık.

Çizgililerin çok seveceği bir ortama benziyordu hemen arabayı benim ısrarımla durdurduk :). Akşam 5 sularıydı ve güneşlenmeye çıkmış olabileceklerini düşündük. Adımımızı hendek kenarına atmamızla beraber göz kararı 15-20 cm kabuk boyu arası iki kaplumbağa kayalarından suya atladı. Daha sonra hendek boyu takip ederek bir çok irili ufaklı, yavru ve yetişkin çizgili kaplumbağa gözlemledik.

Malesef olayın heyecanı ile fotoğraf çekemedik.

Ülkemizin ne kadar güzel ve çeşitliliği bol bir yer olduğuna bir kez daha inandım. Bu harika canlıları doğal ortamlarında ilk görüşüm buydu. İstanbul'da büyümenin dezavantajlarından biri de bu herhalde :) . Herkese bu kaplumbağa arayışını tavsiye ederim özellikle Ege ve Trakya'daki dostlarıma. Karşılaşma ihtimali yüksek olan bölgeler.

Sevgilerle iyi akşamlar diliyorum herkese...

Cvp: Çizgili Dere Kaplumbağası Gözlemimiz

Van gölündede kaplumbağa var fakat türünü bilmiyorum çok güzellerdi oraya gittiğimde görmüştüm

İzmirde yoğun biçimde çizgili görmek mümkün izmirin kuzey kısmından güneyine kadar bulunan gölet, su kanallarında dolu var. Ben de bir kaç bölgede denk gelmiştim. Genelde sazlık olan bölgelerde yaşıyorlar. En acınası denk geldiklerim seferihisar teostaki kanalda yaşayanlar.

Doğalarında seyretmek ayrı bir keyif. Hemen hemen Hergün ziyaret ettiğim bir sürü var. Gecen yılın yavruları bu sene iyice büyüdüler. Ege ve trakyada çok doğal karşılanıyor, ama dışardan gelenler şaşkınlık içinde, güneşlenme sahnelerini izliyor :D Sürüde iyice alıştı poz veriyorlar :p

Birde onu kaplumbağaların kendinden duyacaksın " bu nedir ya yolgeçen hanına döndü. Ne kafa kaldı ne huzur. Çocukların ahlağını bozacaklar. Gelen resim çekiyor giden kameraya alıyor istanbula kaçıp artist olacak sıpalar" diye

Aynen öyle küçükler pıtır pıtır yüzerek gösteri yapıyorlar, büyüklerde taş üzerinde ters ters bakıp "Gölge etme başka bişey istemem" bakışları atıyor :)

Geleceksiniz ya Cem, sizide tanıştırırım ;)

İnşallah. Çanakkaleyi bir de onlardan dinleriz. Bizim dedeler o zamanlarda... Diye başlarlar.

Doğada hepsi daha güzel. İstanbul da yabani hayvan görmeye imkan yok. Buradan çoktan gitmişler. Ancak karga ve martı.

Bu forumda yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama ben de bugun babamın mangal yaparken yazligin bahçesinde gördüğü kocaman bir babamın deyimiyle "Tosbaga" ya rast geldim ancak cimlerin arasına girmişti babam yürürken görmüş ben kafasını felan goremedim ama kabuğu bir insan eli kadardı

Geri