Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili kaplumbağa

filozof

Altın 2 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
299
Çizgili kaplumbağa (Mauremys caspica) göl ve akarsularda yaşayan bir kaplumbağa çeşididir. Türkiye'de Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'ya yayılmıştır. Kabuğu gri renklidir. Siyahımsı gri olan boynunda, ayaklarında ve kuyruğunda sarımsı çizgiler vardır. Kabuğu basıktır, genç çizgili kaplumbağalarda kabuğu oluşturan halkalar karinalı olur. Yazın güneşlenmeyi sever. Kışı suyun dibinde kış uykusuna yatarak geçirir. Dişileri su kenarındaki kumluklara 9-20 yumurta bırakabilir. Boyu 25 cm'e kadar büyüyebilir. Balık , kurbağa ve diğer suda yaşayan canlılarla beslenir.

Galeri: mailto:/gal.php?g=mauremyscaspica2.jpg
 
Çok güzel paylaşımlar teşekkür ederim.

Not: Alıntı yaptığın yerler kaynak belirtme zorunluluğu koymuşlarsa lütfen belirtmeni rica ederiz. Alıntılardan alıntıyı yapan üyemiz sorumludur, forum olarak sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isterim.
 
diğer türler hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.. ayrı ayrı yazmaktansa hepsi için toptan teşekkür edeyim dedim :) güzel paylaşımlar sağolun..
 
işte benim hıdır'ımın türü !!! %100 ANADOLU ÇOCUĞU :) , Allah nazardan saklasın şimdilik hiç bir şikayeti yok (bol bol yer değişimi dışında, gerçi bunun tehlikeli olduğunu söylüyorlar ama ben hayvanı meraklı olduğu için sürekli gezdirdiğimden, artık gittiği yerlerde uyum problemi yaşamıyor). yanlız çok yem tüketiyor onu söyleyeyim. daha yemleri yerken elimdeki kutuya bakıyor. Ama her şey bir yana, bu kapluş bana geldikten sonra internette diğer türlerede baktım, gerçekten en yakışıklı türlerden biri bu bence (hatta en yakışıklısı).
 
maşallah diyelim draggar sağlıklı büyür inşallah kaplumbağanız
 
teşekkürler panpon
forumu takip eden herkesin bildiği üzere hıdırla karşılaşmamız biraz talihsiz oldu ama birlikte 2 ayımız neredeyse ve forumdaki diğer arkadaşlarımla olan konuşmalarımda da sağlığının gayet yerinde olduğunu gözlemliyor ve öğreniyorum.
 
Uzun ömür dilerim hıdıra:)hıdırın fotoraflarını bizimle paylaşırsanız sevinirim:)
 
draggar' Alıntı:
teşekkürler panpon
forumu takip eden herkesin bildiği üzere hıdırla karşılaşmamız biraz talihsiz oldu ama birlikte 2 ayımız neredeyse ve forumdaki diğer arkadaşlarımla olan konuşmalarımda da sağlığının gayet yerinde olduğunu gözlemliyor ve öğreniyorum.


konularını okumuştum geçen gün ama bir hıdırı göremedik çok merak ettim şimdi nazar değmez inşallah
 
ehe donatellomun türü :) arkadaşlar alınmayın ama bence de tosbağaların en yakışıklısı ..
 
ya çizgili kaplumbağaların cinsiyeti nasıl anlaşılır acep?
 
Cvp: Çizgili kaplumbağa

Evet aldığım tür sanırım caspica.ben ismini afacan koydum ve dişi :) Benim kızlar ondan 1 ve 1.5 cm daha küçükler. Aldığım yerde kırmızı yanaklılarla bir arada yaşıyorlardı. Benimkilerin yanına koymamalıyım yani?
 
Cvp: Çizgili kaplumbağa

Cizgiller konusunda internette klasik bilgiler var. Bakımları nerdeyse reslerle aynı. Yalnız daha sığ sularda yaşıyorlarmış. Res tankında problem olurmu yani ?
 
Kavga cikmadigi surece RESler ile ayni akvaryumda bakilabilir. Fakat benim durumu biliyorsun 1 sene sikintisiz gecirip bir anda kavga etmeye basladilar. Cizgililer sakin gozuksede Reslerden daha baskin karaktere sahipler.
 
Cvp: Çizgili kaplumbağa

Eee anadolu kaplumbağası sinirlendiğinde affetmiyordur türk damarı tuttugunda hahah :)
 
Cvp: Çizgili kaplumbağa

Bence slider (res) cinsi kaplumbağalar dış görünüm olarak daha güzel. Bunların kafası biraz yılana benziyo, boyunlarıda çok uzun. Dış görünüm olarak boyalı kaplumbağadan (western painted turtle) daha güzelini görmedim şimdiye kadar.
 
Geri
Üst