Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgilim

smrotx

Bronz 4 Üye
Katılım
2 Nis 2015
Mesajlar
43
11210272_974356082603968_21507631_n.jpg


11245449_975373965835513_24111305_n.jpg


11216430_975451059161137_1575054527_n.jpg


İnşallah bu hafta içinde akvaryuma geçicez kabukları sağlıklımı bana çok değişik geldi diğer çizgililere göre çok sarı gibi
 
Cvp: Çizgilim

ıslak temiz diş fırçasına sofra tuzu döküp yarım dakika kadar üst kabuğu derisine değdirmeden ovala. sonra ortam sıcaklığındaki su ile durula. üst noktadaki siyahlık nedir çürümemi var kir mi?


doğum lekesi de olabilir tam seçemedim. flas parlamış. bu uygulamadan sonra bir resim daha çekersin.
 
Cvp: Çizgilim

İki alt tür çizgili var biri mauremys caspica caspica diğeri mauremys caspica rivulata. Bu rivulata ya benziyor açık renkleri açısından. Rio Grande ile Red Eared Slider gibi düşünebilirsiniz.
 
Cvp: Çizgilim

pid=\' Alıntı:
BECİki alt tür çizgili var biri mauremys caspica caspica diğeri mauremys caspica rivulata. Bu rivulata ya benziyor açık renkleri açısından. Rio Grande ile Red Eared Slider gibi düşünebilirsiniz.

Mauremys Caspica (The Eastern Caspian Turtle) Karapas Deseni

mailto:/0qnDgZ.png


Kabuk oval,düz ve kırmızımsı kahverengiden siyahımsıya kadardır.Posterior maginaller düz ve caudal bölgede hafif yükselmiştir.Plastron kahverengi veya kırmızımsı sarıdır.Karapas ile plastron kaynaşmıştır. Baş,boyun yanları ve bacaklar sarımsı çizgilidir.


Mauremys Rivulata (The Western Caspian Turtle) Karapas Deseni

mailto:/JYA2M5.png

Kabuk oval,düz ve gri veya siyahımsıdır.Plastron siyah veya mavimsidir.Karapas ile plastron kaynaşmıştır.Baş,boyun yanları ve bacaklar sarımsı çizgilidir.


Mauremys Caspica'nın bir çok alt türü olduğu için ortak barındırılanlar hibrid tür ortaya çıkarabilmekte.Bu yüzden tanımlamak oldukça güçleşebiliyor.Rio Grande - Red Eared benzetmesi üreme bakımından doğru olsa da çeşitlilik ve tanımlama bakımından Painted Turtle gibi değerlendirilebilir.Bertan'ın Rivulata tanımlamasını da plastron ve karapas dağılımından ötürü doğru buluyorum.Genel olarak Caspica,İç Anadolu ve Doğusunda;Rivulata ise İç Anadolu ve Batısında yer alıyor.
 
Cvp: Çizgilim

Kimseyi kırmak istemem ama, bu gibi hayvanların yaşamlarına doğal ortamda devam etmesi daha uygun geliyor bana. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de de yaşam ortamları da var.
Ben kaplumbağa aldığım için çok pişmanım, sonuçta evcil hayvanlar değil bu hayvanlar. Kırmızı yanaklıların doğal ortamı yakınlarda bi yerde olsa hiç düşünmem özgür bırakırdım. Çünkü özgürce yaşamak onlar için daha iyi olacak kanısındayım.
 
Cvp: Çizgilim

Kaynak : reptileapartment.ca

In closing, I would like to share a response that sums up this article perfectly. This, I received from a correspondence from Ray Morgan from “The Venom Interviews”:

“It is extremely common – almost universal, in fact – for the public to anthropomorphize reptiles’ “happiness” in human terms, as if somehow the same factors that determine human quality of life also determine theirs. Even experienced herpetoculturists find themselves doing this. For many domestic mammals, like dogs and cats, it’s demonstrable scientifically that human contact makes them happy. We probably even have a reasonably good idea with non-domestic mammals like chimps, and maybe even some birds. On the other hand, we have no equivalent scientific basis for knowing with any certainty what “happiness” even means for a reptile, amphibian, fish, invertebrate, or any number of other types of animals. Whatever it means, it’s a safe bet that human criteria aren’t important factors. Presuming otherwise is a Disney-fied view of the animal kingdom.

We know that in the wild, reptiles’ lives are harsh and that the vast majority never make it to reproductive age. They get injured, preyed upon, infested with parasites and die in the elements. Assuming proper husbandry, their captive situation is unequivocally better: they live longer and more healthily, eat regularly, have fresh water and health care, less stress, no parasites, and no predators. So without crediting them with human- or even mammal-level cognition, yes, I think it’s reasonable to call their captive lives “happy”.

Beyond those basic necessities of life, health and security, there’s no doubt that many (if not most) species are probably not stressed much by captivity itself, or at least nowhere near the degree their wild counterparts are. And while I don’t think reptiles ever show actual affection, many (most?) become quite tolerant of and comfortable with their keepers. It’s certainly variable: Boas and Burms are incredibly tolerant; Boigas and Bothrops aren’t. But even in the latter cases, their physiological needs are unquestionably better under the care of a responsible keeper.

Kısaca açıklamak gerekirse aslında bir çok hayvan psikolojisi uzmanı, sürüngenlerin biz insanlar ya da kedi köpek gibi memelilerin "mutluluk" algısı ile sürüngenlerinki çok farklı olduğundan teraryumdaki bir sürüngenin psikolojik sağlığının doğadakine göre daha iyi olduğunu savunuyor.

Avcı tehlikesinin ortadan kalkması, sürekli olarak temiz su ve temiz ortam imkanı, düzenli ve sık beslenme, rekabetin olmaması gibi sebepler akvaryumdaki bir kaplumbağayı doğadakinden daha huzurlu kılıyor.

Belki insanlar için bir doğa manzarası, ya da özgürce istediği zaman istediği yerde bulunma imkanı bir hayat kalitesi kıstası olsa dahi bu sürüngenler için bir anlam ifade etmiyor.
 
Cvp: Çizgilim

Bir çok hayvan için mutluluk kavramının ne olduğunu açıklayan bilimsel bir kaynağın/çalışmanın olmadığını söylüyor yazı, ve sonra da kişisel görüşünü anlatıyor. Ben de burada kendi görüşümü anlatıyorum, sürüngenler evcilleştirilmiş hayvanlar değil, kendi zevkimiz için onları doğalarından koparıyoruz ve yapay bir doğal ortam yaratıyoruz. Bu da benim nacizane görüşüm.
Konuyu daha fazla dağıtmayayım. Herkesin bu konuda bir görüşü var tabii ki, kendimize göre de en doğrusunu seçiyoruz.
 
Cvp: Çizgilim

doğadan alınıp beslenmesi tabiki yanlış. ama üretme çiftliklerinden alınan hayvanlar için max ortam yaratmak. doğada başına gelebilecek olaylara karşı daha güvenli ve daha uzun yaşam süresi vaadedebilir. velakin türkiyedeki gibi yaşamı için tehlike oluşturmayan ülkelerde o ülkeye ait canlıların doğaya salınması yerinde olacaktır. soylarının devamı için bu yapılmalıdır. bununla birlikte bırakılacağı habitat içinde yaşayan diğer canlıların soylarını tüketmemesi de göz önünde bulundurulmalıdır. kısaca hayvanlar arası denge sağlanmalıdır.

neticede her ikinizinde haklı olduğu noktalar var.
 
Cvp: Çizgilim

Cevap veremdim çizgilimiz antalya bölgesinden gelmiş . Ben bu hayvanı doğadan almadım 2 res ile birlikte plastik kapta 1 yıl besleyen birinden aldım . Ve iki reside sahiplendirdim diğer konularıma bakarsınız çizgilimiz için harıl harıl dere göl akarsu geziyorum bulursam bırakacağım zaten malesef öğrenci olduğumdan dolayı şehir dışına çıkmam zor oluyor yazın tatile izmire gidicem orada bulursam kendi türünden doğasına bırakıcam ve yakında akvaryumumuz geliyor ısıtıcı vs ekipmanlarım tam bunun öncesinde 3 res beslediğim için.
 
Cvp: Çizgilim

Ben kendi fikrimi söylemek istemiştim sadece, tabii ki en doğru kararı siz vereceksiniz. Bence de en doğrusunu yapıyorsunuz zaten, umarım yakınlarda doğal bir ortam bulursunuz onun için..
 
Cvp: Çizgilim

İnşallah buluruz erkekmiş kendisine bir dişi buluruz umarım, hayatına mutlu olarak devam eder yavrularıyla birlikte :)
 
Geri
Üst