Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

kimbubye

Bronz 1 Üye
Evimdeki kısıtlı alandan dolayı çocuklarımın bu kışı güvende ve daha nezih ortamda geçirmesi için tasarladığım ve yaptığım yeni akvaryumunu sizinle paylaşmak istiyorum. Bu sayede hem fikir alışverişi yapmış oluruz hemde sizin tavsiyelerinizi duymak isterim.

Öncelikle bu akvaryumu odamdaki 5 raflı kitaplığa (gerekli düzenlemeler yaptıktan sonra) yerleştirmeyi planlıyorum. Zaten ölçüleride ona göre alındı. Boyutları biraz ufak o yüzden amacım kapkapların kışı atlatmaları. (yani 4-5 ay) Sonraki tarihlerde de daha gelişmiş bir Paludaryum yaratmayı planlıyorum.

Buyrun projem

mailto:/2gugm5d.jpg

Bunlarda cam kısımlarının bitmiş ve yapıştırılmış hali (farklı açılardan fotoğraflar)

mailto:/nd1qhc.jpg

mailto:/24gvtzc.jpg

mailto:/j5a54w.jpg

mailto:/mr215.jpg

mailto:/2v1b7g9.jpg

Akvaryumu 6mm camdan yaptım. Şuanki durumu boş cam olsa da,

-Köşelere ve alt kısmına çıta çekmeyi planlıyorum. (Böylece görseli biraz arttırmış olacağız)
-Camın 6mm olmasından dolayı ve kendi sakarlığımı göz önüne alarak, saydam cam filmi çekmeyi planlıyorum. (Böylece hem içim rahat edecek, hem de cam kırılması gibi bir ihtimalde camın patlamasına karşı koyacak bir kuvvet olacak)
-Arka cama uygun iç düzenlemelerden sonra güzel bir arka plan ekleyeceğim.
-Kitaplık rafına uygun boyutlarda UVB lamba ve ısıtma amaçlı lamba ekleyeceğim.

Benim kafamı karıştıran konular ise:

1) Kuru alanı dış ek parça ekleyemediğimden dolayı (yer kısıtlı) ya oval, zarar vermeyecek taşlarla yada Penn Plax'ın şu ürünüyle tamamlamayı planlıyorum. (Amacım yüzme alanını en az sabote ederek kuru alan yaratmak)

mailto:/11/y/dk0bq.jpg

2) 50*20*20 lik (20 litrelik) yüzme alanı olsa diyorum, şelale filtre 2 kapkap'ın bulunduğu suyu temizlemeye yeterli olur mu ? Yada uygun bir dış filtre alsam çocuklar suyun debisinden rahatsız olurlar mı yada etkilenirler mi ?

3) 50*20*20 lik (20 litrelik) yüzme alanı olsa diyorum, ısıtıcım kaç wattlık olmalı ki soğuk kış gününde bile suyun ısısı optimal olsun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projem hakkındaki görüşleriniz, eleştiriniz ve tavsiyelerinizi duymayı çok isterim.

Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Akvaryumun tam ölçüleri nedir? Çok fazla üç boyutlu hacim olaylarına girmişsiniz ama akvaryum hesabı o kadar karışık değil :D

Akvaryumun uzunluğu * Akvaryumun yüksekliği * Akvaryumun genişliği..

Ayrıca 20 litre 2 kaplumbaga için çok ufak. Keşke en azından 30 veya 40 litre yapsaydınız çok güzel olurdu. Kuru alan yapcagınızdan dolayı suyu 20 litre dolduramıcaksınız. 15 litre doldurcaksınız ki kişi başı 7,5 litre yapıyor.

Kışı atlatırlar ısıtıcısı+lambası+vs ile ama büyürler mi bana sorarsanız pek büyümezler

Resimde de vardı akvaryum ölçüleri ama bi kere daha söyleyeyim, kullanılabilir ölçüleri 50*20*25 dir. Ama ben 50*20*20 lik ölçüyü kullanırım diye düşünüyorum. (yani 5cm mesafe kalacak su seviyesi ve akvaryum arasında) Buda 20 litre su demek oluyor. Dediğiniz gibi içeri eklenenlerle su 15 litreye düşüyor malesef :'(

Keşke.. bende daha çok yer ayırmak isterdim lakin yaza kadar çok zor.

Isıtıcı, filtre ve kuru alan hakkındaki tavsiyelerinizide duymak isterim.

Penn plax adasi kullanisli ancak ben bu koseli olanini hic biyerde bulamamistim. Ucgen olanini aldim.

Penn plax basarili ama benimkinin rampasini surekli cikariyorlar, onunla bas edemedim sadece. Benimki de ucgen,bu daha guzelmis, bulabilirseniz.

Akvaryum biraz kucuk ama yine de elinize saglik. Daha buyugunu yapma sansiniz olursa daha cok sewineceklerdir kapluslar, eminim :)

Penn plax basarili ama benimkinin rampasini surekli cikariyorlar, onunla bas edemedim sadece. Benimki de ucgen,bu daha guzelmis, bulabilirseniz.

Buna şelale filtre takmanız zor olabilir. Ancak ön taraftan monte edebilirsiniz. Ya iç yada dış filtre gerekecek. Bence bu iç filtre bir süre yeterli olur. Daha büyük bir akvaryuma geçince dış filtre alıp elinizdeki iç filtreyi destek amaçlı kullanabilirsiniz.
Bu akvaryuma 50 w bir ısıtıcı kullanabilirsiniz. Termostatlı olanlardan almayı unutmayın.
Kuru alan olarak bence turtle bank kullanın. En az yeri kaplayacaktır.

Akvaryum çok küçük ve özellikle dar.

Turtle Bank'a şimdi baktım ama aklımı kurcalayan bişey var. Acaba bu mıknatıslar ne kadar başarılı. 2 kaplumbağayı tartar mı suya batmadan ?

Turtle bankın kendisi su üzerinde yüzecek şekilde dizayn edilmiştir. İçi hava doludur. Mıknatıslar sadece akvaryum köşesine sabitlemeye yarar. Bu anlamda bir sorun yaşandığı ile ilgili hiç bir şikayet duymadım. Bende zaman zaman kullanıyorum ve gayet memnunum.

çok teşekkür ederim. kuru alan alternatiflerim 3'e yükseldi sayenizde.

peki filtre konusunda şelale almayı düşünürsem atman hf100 almayı planlıyorum. acaba 2 kaplumbağalı akvaryumumda yeterli olur mu? aslında aklımda hf300 vardı fakat acaba kaplumbağaları korkuturmu dedim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Böyle küçük bir akvaryumda uygun bir şelale kullanılabilir, ancak şelale filtreler akvaryumun dik camına oturtulacak şekilde dizayn edilmiştir. Sizin akvaryumun arka tarafı üzerine yapıştırdığınız camdan ötürü buna müsait değil. Bence bir iç filtre kullanmanız daha iyi olur. Zaten bu akvaryumu ebatlarından ötürü çok fazla kullanamazsınız. Değişiklik yaptığınızda dış filtreye yönelmeniz daha iyi olacaktır.

anladım gayet mantıklı dediğiniz.

iç filtre olarak eheim pickup 2008 (150-300 lt/saat) almayı düşünüyorum hem onun içinede sünger dışında aparatlar ekleyebiliyormuşuz.

Bahsettiğiniz filtreyi ben kullanıyorum. Bir ara zeolit eklemiştim. Performensı ve sessizliği konusunda iyidir derim.
Genede malzeme eklemede iç filtreler aşırı yetersiz, şelale filtreler kısmen yeterlidir.

Emre Bey, çok teşekkür ederim her soruma sabırla cevap veriyor, yardımcı oluyorsunuz :)

Peki 50 watt'lık ısıtıcıda aklımda Eheim Jager 50w düşünüyorum, yalnız akvaryum su yüksekliği minimum 24cm olmalı diyor. Ben ısıtıcıyı dikey değilde çapraz yerleştirsem herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Yada başka bir soru tamamen yatay olarak suya gömebilme ihtimalim nedir? (bana imkansız geliyor ama yinede emin olmak istedim :D)

Önemli değil, sorularınızda aydınlatıcı olmaya çalışıyorum.
Isıtıcıların markaya göre farklı konumlananları mevcut. Bir çoğu tam dikey ve kafa kısmı dışarıda takılmasını önerir. Ancak tam suyun içinde ve yatay olarak kullanılabilen ısıtıcılar mevcut. Aşağıdaki ısıtıcı yatay ve tamamen su içerisinde konumlanabiliyor.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4485

Biliyorum konunuzla alakasız ama bu akvaryumu kaça yaptırdınız. ? :)

15TL'ye yaptirdim Merve hanim. Normalde 10TL'ye anlasmistik fakat ustanin yapici ve yardim sever tutumu sonrasi 15TL'de karar kildim.

Diger gezdigim yerler 60-65 TL gibi ucuk rakamlar cekmislerdi bana, aman dikkat.

kimbubye' Alıntı:
15TL'ye yaptirdim Merve hanim. Normalde 10TL'ye anlasmistik fakat ustanin yapici ve yardim sever tutumu sonrasi 15TL'de karar kildim.

Diger gezdigim yerler 60-65 TL gibi ucuk rakamlar cekmislerdi bana, aman dikkat.

gerçekten uygun ben 25*15*15 h üstü ve önünde cam olmayan kuru alanı 15 tl ye yaptırdım

İnanmıyorum. :) Ben camcıya 30 litrelik bir akvaryumu kaça yaparsınız dedim. '' 90 '' dedi. :) Hayırlı olsun yeni yuvanız. :)

Eger forumdan yaptirmayi dusunen olursa yardimci olabilirim. Camci usta Istanbul Bahcelievler'de bilginize.

Hazir onermisken arti ve eksilerinide yazayim. Ben daha once hic bu tarz bisey yaptirmadgm icin bilmiyorum, akvaryumu saglam yapiyor. Hatta kirilma catlama gibi islemlerde yaptigina sahip cikip degistiriyor. Sizinti yapmamasi konusunda cok hassas. Yalniz temizlik konusu size kaliyor. Elinizde falcatayla camin farkli noktalarindaki fazla silikonu kaziyarak cikarmaniz gerekiyor.

Sonuc olarak ben begendim ama temizlik konusu biraz dusundurucu, benden soylemesi.

Kitaplik, elektrik hatti, lamba duzenlemesi ve montaji, akvaryum derken bitti :)

Yorgunum ama mutluyum. Cocuklarima biraz daha buyuk alan sunabildigim icin. Benim sanssizligimdan ve okul saatlerimdeb dolayi biraz surec uzadi ama sonunda bitti.

Ekipmanlarim:

Eheim Pickup 2010 (en alttan en uste dogru bioball,sunger,elyaf,zeolit)
Eheim Jager 50watt
Hagen Exo Terra Repti Glo 5.0 26watt (siparisin ulasmasini bekliyorum)
Jbl Reptil Spot Neodym 60watt
Eheim 3531 Pilli Dip Supurgesi
Eheim 3581 Otomatik Yemleme Makinesi

Kuru Alan:

Hagen Exo Terra Turtle Bank Small

Ek olarak alt zemine ve akvaryumun arka camina isi gecirmez pad koydum. Akvaryum tabani dogal taslar ve 0,5mm mercan kumu ile dolduruldu. Akvaryum ust cami cikartildi. Etrafi citalarla oruldu.

Saydam cam filmleri (piyasadaki hepsi uv isinlari kestigi icin bu fikrim iptal oldu.

Boyutu kucuk olsada guzel birsey cikti ortaya bence.

Elestri ve yorumlarinizi duymak isterim.

Ayrica ihtiyacim olan her anda sorularima sabirla cevap veren Emre Bey'e (AEK) tesekkur ederim.

Geri