Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Böyle bir sistem yaptığınız için bende sizi tebrik ederim. Hep kaliteli ekipmanlar kullanmışsınız. Size bir hatırlatmam şu olabilir. UVB lambayı 26 w olandan bulmuşsunuz. Bunu kuru alan zeminine 25 cm den yakın, 30 cm den uzak yapmayın derim. Bu iki rakamın arası idealdir.


Yakında resimleride bizimle paylaşırsınız.
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

:) telefondan yazdığım için resim işini becerememişim.

mailto:/16gh3qx.jpg

mailto:/348292o.jpg

mailto:/8wwcis.jpg

Resimler dün gece ki kurulumdan sonra ısıtıcı ve filtrenin çalıştırıldıktan 10dk sonra çekildi.

Mercan kumu özellikle temizlik konusunda beni hiç yormadı. Forumda yazıları okuduğum arkadaşların çoğu zorluk yaşamış kum yıkama kısmında..

Bugün akşama doğruda ph-metre alacağım ölçümlerimi ve yorumlarımı paylaşırım tekrardan.

Zemin biraz karışık gibi :) çok güzel düzenlemede yapmıştık ama su koyma faslında bütün kum taşlarımın üzerine çıktı aslında daha doğal bir ortam oluşturdu ama yinede biraz düzenlemem gerek :D Yaklaşık 2-3 gün boş çalıştırmayı planlıyorum, sonrasında ise çocuklarımı yeni yaşam alanlarına geçireceğim.

Teşekkür ederim önerinize uyacağım Emre Bey. Yalnız bir kaç sorum daha olacak :D

1)Kuru alan sıcaklığını nasıl bir termometre ile ölçebilirim ? yada Nereden temin edebilirim?
2)Diyelim yemlemeyi bu akvaryumda yaptım, (Aslında düşüncem ölüm kabında yemleme yapmak) suyun üstündeki yem artıklarını dip süpürgesiylemi yapacağım yoksa herhangi bir bardak vs. gibi bir aparat yardımıyla yapsam uygun mudur?
3)10-15 günde bir yapacağım 1/3'lük su değişimi için su boşaltma taktikleri nelerdir? ve nasıl yapabilirim?
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Herşey güzel olmuş dekorasyon falan yalnız ısıtıcıyı eheim 50 w almışsınız falan bence yarı fiyatına atman ile idare edebilirdiniz. Artan parayla ileride büyüttüğünüzde eheim 100w veya 200w alıp büyük akvaryumda ömürlük kullaabilirdiniz. Akvaryum 100 litre civarı oldugunda 50w yetmeyecektir..
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Onur Bey, Sizi yaklaşık 1 sene gibi idare edecek çok güzel bir akvaryum olmuş. Isıtıcı tam oturmuş. Çakıl taşlarını kuru alanın altına yığarak kayalık bir bölge yaparsanız görsel olarak güzel olabilir. Hemde tabandaki kumluk alan açılabilir. Su ph değeri yüksek çıkarsa ufak bir mango kökü almanızı öneririm. Diğer sorularınıza gelecek olursak;
1- Kuru alanı normal odaları çlçtüğümüz dereceler yada kertenkele teraryumları için satılan ısı ölçerler ile ölçebilirsiniz. Buradaki ısının önemini biliyorsunuz.
2-Yemleme için başka yere almayın derim. Hayvanların ortamdan sık çıkarılması ele alınması stres sebebidir. Merak etmeyin su üzerinde yem bırakma ihtimalleri yok. Bir ihtimal kalsa daki bir balık yakalama filesi alıp bu işler için kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi su yüzeyinde yem kalmayacaktır :)
3-Dip çekimi ile alttan suyu çekerek 1/3 kadarını alıp. Dinlendirdiğiniz yada hazır oda sıcaklığındak suyu yavaşça ekleyin. Gerekirse 1 saat ara ile 2 seferde yapın. Dip çekim aparatınız sadece pislik çekip suyu boşaltmıyorsa (bendeki pilli olan bu şekilde) pislikleri çekip daha sonra maşrapa ile üstten suyuda alabilirsiniz.
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

banyoterligi' Alıntı:
Herşey güzel olmuş dekorasyon falan yalnız ısıtıcıyı eheim 50 w almışsınız falan bence yarı fiyatına atman ile idare edebilirdiniz. Artan parayla ileride büyüttüğünüzde eheim 100w veya 200w alıp büyük akvaryumda ömürlük kullaabilirdiniz. Akvaryum 100 litre civarı oldugunda 50w yetmeyecektir..

Aslında haklı olabilirsiniz lakin hem toplu almamdan dolayı yaptığım anlaşma hemde almışken en iyisi olsun düşüncesi tetikledi beni.

Tekrar teşekkür ederim Emre Bey :)
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Bi süredir zaman bulupta yazamadım.

Çocuklarımı Cumartesi günü yeni yaşam alanına yerleştirdik. Ufak bir alışma süresi çekselerde herşey çok güzel oturdu yerine. Filtrenin yüksek debisinden dolayı, ısıtıcı ve filtrenin yerinde değişikliğe gittik. Su seviyesini 2 litre daha arttırdık. Çocukların yüzme alanı genişledi.

Yakında resim çekip eklerim.

Bu arada ph ölçümlerinide yaptım. Daha kesin çözüm için Sera ve Tetra marka iki test aldım.

Sera Test Sonucu: 8
Tetra Test Sonucu: 7.7

Kaplumbağaların 6-8 ph arası suda sağlıklı yaşayabildiğini göze alırsak. Şuan herşey olumlu.

Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda keyif vakti.. O kadar şebek, o kadar şapşallar ki anlatamam :) sürekli beni güldürüyorlar :D
 
Cvp: Çocuklarımın Yeni Yaşam Alanı

Bugün Hagen Exo Terra Repti Glo 5.0 26watt ampulümde elime ulaştı. Artık herşey tam ve yerinde.

Akvaryumumdaki ufak bir düzenleme ve sonrasında çektiğim fotoğraf

mailto:/2rfbhhd.jpg

Yalnız bir uyarıda bulunayım, eğer aldığınız ampul yurt dışındansa (mesela benimki amerikadan gelme ve 110volt) voltaj converter kullanmayı unutmayın ! Yoksa lambanızın ömrü kısa olur :)

Ben Ataba AT-1122c30 kullanıyorum. 220volt elektriği 110volt'a indirgiyor ve max 30watt a kadar destekliyor.

Böyle bir pozisyonda olupta ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.
 
Geri
Üst