Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok bilgisizmişim.

vsvs

Yeni Üye
merabalar bu siteyle ilk defa karşılaştım. yaklaşık 2 senedir su kaplumbağama bakıyorum. ancak onun yaşaması için hiç bir ortamı sağlayamamışım aldıgım yerde bana sudan çıkmasına hc gerek olmadgını soledı yanı guneşlenebileceği hiç bir alanı yok olece suyun içinde duruyor. tabı tahmn edeblcegnız gıbı akvaryumuda yok plastık bı kapta. yaklaşık 8 cm civarında nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum ama şunu belirtmem lazımkı ufak ufak ilerleyebilirim. yani öğrenciyim ve bütçem kısıtlı ilk olarak ne almalıyım ve uygun olanı nerde bulabilirim yönlendirmelerinizi bekliyorum. ltfen bana kzmayn bu saattn snra elmden geleni yapıcam.

birde bi sorum daha olck yanına es almalımıyım. bir tane almıştım ve ona çok zarar vermiş biz evde yokken dndugumuzde onu kaybetmiştik:(

Cvp: çok bilgisizmişim.

siteyi takip et bazı arkadaşlar hesaplı malzeme satıyorlar. önceliğin akvaryum, ısıtıcı ve filtre olmalı. kuru alanı kendinde yapabilirsin. ve kuru alan için ısıtıcı lamba. zamanla detaya inersin. yalnız bu işi kısa sürede yapmanda fayda var malum kışa girdik. havalar soğudu.

uzun süredir tek başına yaşadığı için başka bir hayvanı yemine ve alanına rakip görüyor olabilir. yada aynı cinsiyette buna sebep olabilir.

Yeni arkadaşa alışmak onun için çok zor olcak o konuyu şimdilik boşver..

Geniş bi' akvaryum ısıtıcı ve filtre Cem'in dediği gibi almalısın öncelikle. Yüzemediğini tahmin ediyorum o ufak yerde, akvaryumun tadını pek alamayacaksınız ilk başlarda bunun için... Harcadınğınız paraya üzülmeyin :)

Bide,
akvaryum fazla ufak olmasın aceleye getirme, daha fazla masraf çıkar bilesin ;)

Herşeyden önce akvaryum+ısıtıcı+kuru alan+filtre şart.

Bulunduğunuz il hakkında bilgi verirseniz. o ilde yaşayan arkadaşlar neyin nereden alınacağı konusunda yardımcı olacaktır.

Öncelikle kaplumbağanın fanusda 2 yıl yaşaması bile büyük bir şans.Bence akvaryum ve ısıtıcı şart filtreyi ilk dönemler almasan bile sonradan onuda alman gerek.

RE: çok bilgisizmişim.

Akvaryum, akvaryum su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambası olmazsa olmazlardır. Bunlar eksiksiz olmalı.

Siz iki senedir o kapta baktığınız için hayvanın kas gelişimi zayıf kalmıştır. Uygun büyümede sağlayamamıştır. Derin be geniz bir su hacminde bol bol yüzmeli. Kaplumbağa başına gereken su hacmi minimum 100 lt ve üzeri olmalıdır. Yavru iken bir-bir buçuk sene minimum 50-60 lt yeterli olur. Ama bu süre sonunda ideal su hacmine geçilmeli. Bu seeple tek seferde ömürlük hacmi yapmak ileride kurulan küçük sistemin çöp olmasını engeller. İkinci bir kaplumbağa gereken akvryum hacmini iki ile çarpmanızı gerektireceğinden masraf olarak zorlayabilir. Bir sorunda kavga etmeleri durumunda ayrı bir sistem kurup ayırmanız gerekebileceğidir.

Henüz sağlıklı iken bir an önce sistemin kurulması gerekir.

Bunların dışında yem vs gibi konularda önemli.

anladım peki ben akvaryum imkanını sağlayana kaar şmdilik ona kuru bi alan oluşturmaya çalışıcam bu arada istanbulda yaşıyorum ve satışları takip edicem yardmlarnz içn tşkkrler.

Geri