Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cok hareketli

Sabah ışığı gördüğü gibi canlanıyorlar. gün ışığını görmeyecek şekilde örtü bir şey önüne serebilirsin. Yada perdeyi sıkı kapayıp ışık gelmesini önleyebilirsin. Lamba erkenden yanıyor ise onu biraz daha geç vakte ayarla. Bunun harici yapacak birşey yok. Yada boş bir odaya alacaksın.

Cvp: Cok hareketli

Valla benimkiler de uyuduğum odadalar. Sabah demiyor, gece demiyor gürültü yapıyorlar. Hele bazen geceleyin cama küt diye kabuklarını vuruyorlar, uykumdan Bismillah diyerek uyanıyorum :)

Gece için çok loş led kendinden fişli gece lambası kullanmak iyi olur. Böylece körlemesine hareket ederken ki uyurkende su içinde sirkülasyon ile istemsiz hareketleri oluyor. Herhangi bir dekor bitki veya diğerine çarpma ihtimallerinde panikleyerek sağa sola kaçma yada cama vurma ihtimalleri azalıyor. Ben kırmızı led kullanıyorum. Daha ışık veren gece lambaları uyutmuyor hayvanları mesela dalgıç flosanlar böyle.

Geri