Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

cok hareketliler

Cvp: cok hareketliler

Mürekkep balığı kemiği kuşçu yada balık satanlarda olur. Pet shoplarda yani.

Ancak benim fikrim içim el vermesede durumun yumuşama ile iyi olmadığı yönünde.

mürekkep baligi kemigi varmis bende unutmusum aldigimi diyerlerine denemistim suya bir iki ufak parca kirip atmistim arada bir gidip isiriyorlar neyse simdi ufakligin bulundugu cam kabin icini temizledim temiz su koydum mürekkep baligi kemigini toz haline getirdim ve önce ufak ayri bir kapta suyla iyice karistirdim kaplumbagayida icine koydum bir iki defa kafasini suya daldirdi cikardi bir iki tanede yem attim ama tek sorun simdi cikmak istiyormus gibi cami tirmaliyor bir kactane resim ekledim umarim dogru yapmisimdir emre

mailto:/2ew1jtf.jpg
mailto:/1tauc4.jpg bu resimde daha net belli oluyor beyazlik var suda
mailto:/2mg40lx.jpgcok masum bakmis

Meryem,
Küçük kapta yemide ufalayarak atıp yemesini sağlamak gerekir. Ayrıca hem o yemleme kabında hem bu akvaryumda suyu sırtına kadar doldurman gerekir. Böylece daha çok su içinde kalıp içebilir. Hayvanın bulunduğu su yok denecek kadar az. Bunun ayrıca zararı dokunur. Akvaryumun içerisindeki oyuncak plastik mi?

Ayrıca sorunlu bir konu daha var. Hayvanın bulunduğu kaya üzerinde bez var sanırım. Suya değdiği içinde sürekli ıslak galiba. Bu çok olumsuz, hayvan karnından üşür.

emre
yem yemesinde sorun yok onu kendi parcalayip yiyebiliyor evet plastik kizim cok istedigi icin icinde duruyor ama sanirim cikartmak zorundayiz sen böyle dedigine göre zararli evet tasin üstüne kolay ciksin diye bez koydum cünkü suyu fazla koydugum zaman ters dönüyor ve öyle kaliyor baska birtane daha tas var daha ince buna bakarak olmazsa onu koyayim bezi ve suyu nasil yapicam ozaman korkuyorum hadi gündüzleri sürekli bakiyorum ama gece uyudugum zamanda icim rahat uyumak istiyorum sürekli kalkip bakamam hem isigi actigim zaman uyaniyorlar rahatsizlikda vermek istemiyorum hem kendim icinde uykumu almak isterim :)

simdi fazla su ve kuru alani degistirdim hali kaymaz vardi önce daha ufak bir parca kesip tasin üzerine koydum sonra biraz daha büyük bir parcayida onun üzerine simdi iki kat olmus oldu

:( acaba ben iyi edecem diye dahami kötü yaptim üzüldüm simdi plastik oyuncagida cikarttim

Plastik hemen zarar vermez ama salınım yaptığı için filtre parçaları gibi zaruri olanlar dışında bulundurmayız. Ki bunlar dahada kalitesizdir.
Bunun dışında sırtına kadar su gelse dönemez sanırım. Sırt seviyesi yeterli olur. Bu kadar az sudada susuz kalacak.
Neticede bez suya değip sürekli oslak kalmasın kafi. Hayvan kuru alanda iken kuru bir bölgede dursun.

Bu arada yem yemesi iyi ise gene çok iyi. Bu sorunlarla uğraşırken yemden kesilmemesi muhteşem. Madem yem tüketiyor ilacı yemle doğrudan ağıza veremez misin?

Elimden yemiyorki diyerleri gibu olsa keske onla yakinda parmagimla beraber yicekler yemlerini hersey allahtan ben elimden geleni umarim iyi olur

Geri