Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok hızlı hareket ediyor.

Zeck

Bronz 1 Üye
Kaplumbağam 1 haftadır farklı hareket ediyor. Kuru alanda fazla kalıyor. Elden yem verdiğimde dahi suya inmiyor. Yemi suya atarsam ancak o zaman iniyor. Bazen suda çırpınmaya başlıyor hızlıca kabın her yerini dolaşıyor ve rampaya geldiği gibi hızlıca kuru alan çıkıyor. Kaçmaya çalışır gibi. Birde deri değişiminde çok fazla kaşıntı olur mu. Deri değişimi tahminen ne kadar sürer? Çok fazla kaşınıyor hatta bugün daha önce olduğun gibi ayağının iç kısmı baya kızarmış. Daha öncede olmuştu deri değişimi esnasında ama bu kadar değildi. Kuru alanda el ve ayaklarını fazlasıyla uzatıyor ve saatlerce o şekilde duruyor. Sebebi ne olabilir?

Cvp: Çok hızlı hareket ediyor.

deri değişiminde kaşıntı dayanılmaz olur. ve bu değişim süreklidir. A vitamini bu konuda etkilidir. bu açıdan silis kum gerekli. hayvan eşelenirken o derileri rahatça atar ve kaşınır. hayvan belki kaşıntıdan dolayı bu hareketleri yapıyor olabilir. ki kızarıklığın sebebi de budur.

kuru alanda bu şekilde duruşuna balerin duruşu deriz ışık ve ısıdan maksimum faydalanmak için bu şekilde durur. bu en mutlu oldukları andır.

yem olayına zamanla alışacaktır. benimkilerde uzun bir süre yanlarında olmadığım için yabanileşmişler. nadiren elimden yiyorlar.

O zaman bu durum kaşıntıya bağlı. Silis kum var. Başka yapabileceğim bir şey var mı? Hayvana bağlandıkça evhamlar da artıyor. Her halinde bir şey arar oldum. Elden yemeye de alışır umarım.

zamanla alışır iki tane olsalar birinin yaptığına bakıp diğeride aynısını yapmaya başlar. tek olduklarında ürkek oluryorlar. bu da süreci uzatıyor. belki şu an kumu kullanmayı bilmiyordur. bazen yem artıkları suyun dibine iner ve aramaya başlarlar bu şekilde bu işi de öğrenirler. yine de takip et başka bir sıkıntısı var mı.

Fazla hareket olmayan bir odaya aldım sessiz ortamın daha iyi olacağını düşündüm. Gözüm üzerinde. Çok fazla konu açıyorum kusura bakmayın. Amacım bilgilenmek ve kaplumbağayı mutlu etmek. :)

Konu açmakta sorun yok. Her kes bu tip konuları okuyup faydalanabilir.

Cem ile aynı fikirdeyim. Deri değişimi etkilemiş gibi. Vitamin yoksa sera reptilin genel olarakta iyi olur. Bu aşama kaplumbağadan kaplumbağaya değişiyor. Bazıları daha zor atıyor yada fazla kaşınıyor. Ama bol bol kuruması onun bu aşamayı çabuk atlatmasını sağlar.

Bence ayrı odada olması iyi. Ancak bence tek kaplumbağalar insana daha çabuk alışabiliyor. Birden fazla olunca bir birlerine öğretileri var ama ilgileride birbirlerine oluyor.

Benim Cemsit te deri değistiiyor deri deistirmede kasınma cok oluyor :D

Cvp: RE: Çok hızlı hareket ediyor.

AEK' Alıntı:
Konu açmakta sorun yok. Her kes bu tip konuları okuyup faydalanabilir.

Cem ile aynı fikirdeyim. Deri değişimi etkilemiş gibi. Vitamin yoksa sera reptilin genel olarakta iyi olur. Bu aşama kaplumbağadan kaplumbağaya değişiyor. Bazıları daha zor atıyor yada fazla kaşınıyor. Ama bol bol kuruması onun bu alamayı çabuk atlatmasını sağlar.

Bence ayrı odada olması iyi. Ancak bence tek kaplumbağalar insana daha çabuk alışabiliyor. Birden fazla olunca bir birlerine öğretileri var ama ilgileride birbirlerine oluyor.

Sera reptilini bulamadım pet shoplarda bulmak zor sanırım. Sürekli kuru alanda durmasının sebebi kurumak istemesidir umarım. Şunu farkettim ayrı odada olsada sık sık gidip kontrol ediyorum. Sakin gözüküyor. Ancak tüm gün evde yoksam yanına kimse uğramamışsa akşam geldiğimde taşların, kabın içindeki herşeyin yerinden oynadığını görüyorum. İlgi bekliyor sanki.

tosbik57' Alıntı:
Benim Cemsit te deri değistiiyor deri deistirmede kasınma cok oluyor :D

O kaşındıkça ben kötü oluyorum :)

mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
Buradan alınabilir.
Eğer yem yemede ve yüzmede sorun yoksa bence bu deri değişimine bağlı. Ama genede rahat olmak için veterinere gösterilebilir. Kızarıklıkların kontrolü için.

İkisindede problem yok. Geçmezse götürücem. Gözlemliyorum.

zehra taşların yerinden oynaması kaşınmasına bağlı olabilir. bir şekilde sürtünerek kaşıntısını geçirmeye çalışıyordur.

Geri