Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çok korkuyorlar

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Selam Arkadaşlar bugün katıldım aranıza biber ve şeker 2 tane kaplumbağam var ama çok korkaklar hele biri kaçacak yer arıyor beni görünce üzülüyorum bende doğal olarak. Bir de birbirleriyle hiç alakaları yok arkadaş olsunlar diye aldım mümkünse görüşmeyelim durumu söz konusu. son olarak vitamin olarak neyi tavsiye edersiniz çok fazla marka var hangisi iyidir yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiyle kalın.
 
merhaba.. aramıza hoşgeldiniz öncelikle.. baktığınız ortam hakkında biraz bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.. korkak olmaları yeni almış olduğunuzdan kaynaklanıyordur muhtemelen.. ya da plastik kaptan akvaryuma geçmişseniz de bu alışana kadar korkma durumu söz konusu olabilir.. vitamin olarak sera, beaphar, biyo turtvit gibi markalar iyidir.. bunları bulamazsanız deep fix de kullanabilirsiniz.. tekrar hoşgeldiniz umarım forumda güzel zaman geçirirsiniz...
 
Merhaba bir önceki mesaj için özür dilerim yanlışlıkla oldu. Şeker ve Biber akvaryumdalar ısıtıcı ve filtreleri var 28 dereceye ayarladım yemleri de raffyI korkmaları dışında şimdilik bir problememiz yok inşaallah olmaz teşekkür ederim
 
rica ederim.. önceki mesajınızı siliyorum o zaman izninizle.. akvaryumda bakmanız çok iyi şimdilik alışamadıkları için öyle davranıyolar anlaşılan.. yakında alıştıklarında daha iyi olacaktır.. bir de sera raffy-I nın yanında bir temel(stick) yem kullanırsanız daha iyi olur.. sera raffy P, raffy Vital, tetra reptomin, sanyu turtle stick gibi ana yemleri tavsiye ederim.. karidesi ya da raffy-I yı her gün ana yemin yanında verebilirsiniz protein ihtiyaçlarını karşılamak adına yavru kaplumbağalar için oldukça iyidir raffy-I..
 
Teşekkürler,tavsiye ettiğiniz yemlerden alacağım.
 
ben teşekkür ederim. forumda beslenmeyle ilgili başlıklara göz atarsanız daha geniş bilgi de edinebilirsiniz.
 
Evet siteyi de inceliyorum. Gerçekten çok kapsamlı ve faydalı bir site olmuş.
 
siteyi beğendiğiniz için teşekkürler.. faydalanmanıza sevindim gerçekten.. zamanla daha da iyi bir seviyeye geleceğiz inşallah yakında başlayacak olan diğer aktivitelerle..
 
benim de iki tane kaplumbağam var. ikisi de daha küçücükler :d (biri 3,5 cm diğeri 4 cm kabuk boyunda). sanyu turtle stick yem kullanıyroum vitamin de deepfix.. ayrıca karides de var ama bikaç kişiye sordum haftada en fazla 2 tane karides ver falan dediler. peki sizin dediiniz gibi diğer ana yemin yanında hergün versem sakıncası olur mu? bi de kabukları yumuşacık haliyle. ayrı bi vitamin daha kullanmalımıyım ve günde aşağı yukarı kaç damla vitamin kullanmalıyım?

Saygılar..
 
Ana yem kullandıktan sonra ek besin olarak günlük gereken miktarı aşmadıkça her gün vermenizin hiç bir zararı yoktur hatta yavruların protein ihtiyacını karşılayabilmesi için faydalı olur. Sanyudan başka tetra ve seranın da yemlerini alırsanız daha iyi olur 2-3 çeşit ve kaliteli markaların yemlerini vermenizin yararı olacaktır. Vitamin olarak deep fix veriyorsanız başka bir vitamin daha vermenize gerek yok ancak sera, beaphar, biyo turtvit gibi markaların vitaminleri deep fixten daha iyidir temin edebilirsiniz onlardan güzel olur. Haftada 2-3 gün yemlerine damlatarak verebilirsiniz vitamini. Ayrıca su değişimlerinde akvaryum suyuna da bir kaç damla katmanızın yararı olur. Yavru oldukları için kabuklarının biraz yumuşak olması normaldir kaliteli yemler ve vitaminlerle uygun şartları da sağlamışsanız zamanla sertleşir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi paylaşımlar.
 
teşekkürler yardımların için. kayseride yaşıyorum ve meydan tarafında birsürü petshop var ama bunların hiçbiri işini iyi yapmıyor (özellikle de küçük bir kapta iğrenç bi suyun içinde 30 a yakın kaplumbağayı birbirlerinin üstüne çıkmış ve kesinlikle hareket dahi edemeyecekleri bir şekilde görünce resmenn şok oldum!) hepsi de birbirinin aynısı resmen. onlara her türlü markayı sordum ve hepsinde de sadece sanyu stick ve deep fix vardı. bir iki gün önce meydana biraz daha uzak bir yerde bir petshop buldum ve işini hakkaten iyi yapıyor. oraya soracağım bir o dediğin markaları. orda da yoksa zaten internetten getirtirim.

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
İnternet hem çeşit bakımından hem de fiyat bakımından oldukça uygun. Rica ederim. Haklısınız çoğu petshopta durum öyle maalesef.
 
Geri
Üst