Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çok korkuyorum

xdamla

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba su kaplumbağamın adı Mahmut masada duruyordu neden diye sormayın 7 yaşında ve bize gerçekten çok alıştı sürekli peşimizde dolanıyor her neyse birden kapı çalınca koşup açtım ama geri geldiğimde Mahmut yerdeydi aşağıya atlamıştı bunu sürekli yapıyor ama kontrol ettiğimde bir şeyi olmuyordu bu sefer kabuğunun bi kısmında bişeyler olmuş kırılma gibi falan çok az hareket ediyor bi yerde saatlerce duruyor kıpırdamıyor hiç korkuyorum veterinere götürsem ilaç falan mı verirler acaba yardım ederseniz çok mutlu olurum  :ff:   :helpsmilie: 

mailto:/RovZaZ.jpg

Su kaplumbağası akvaryumdan dışarı çıkarılmamalı. Hayvan mikrop kapacağı gibi sizede salmonella bulaştırır.

Resim açılmıyor. Forumlar için olan linki yapıştıracaksın.

Boyun ve ayaklarında ezilme kızarıklık ya da tahriş var mı ? Hayvanı akvaryuma alıp yüzmesine bak. Yaralanma varsa belli eder. Kabuktaki kırık mı çatlama mı kan geliyor mu ve neresinde ?

Su kaplumbağalarında yükseklik algısı yoktur. Nerede olurlarsa olsunlar sadece bulunduğu yerden kaçmaya odaklı davranırlar.

Tamam linki düzelttim.

Ciddi bir durum yok. Yalnız akvaryuma koymadan evvel o yaralanan kısma baticon sür. Bir 10 dakika beklesin öyle akvaryuma alırsın.

Hayvan ağır ve kabuğu kalın. Bu darbeye bağlı sersemlemiş. Boyunda yara bere gözükmüyor ama içten ezilme olmuş olabilir sabaha toparlar. Işıkları kapat. Uyusun. Hava soğuk dışarı çıkarıp hayvanı üşütme. Su içinde ve kuru alanda uygun ısıda dursun. Geçmiş olsun.

Geri