Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ÇOK ÖNEMLİ !

OYBOO

Bronz 4 Üye
Herkes yardım etsin çok acil lütfen!
Cem abi beni bilir , ben kaplusuma en iyi şekilde bakmaya çalışırım. Kaplusum 5cm kabuk boylu (5.5de olabilir). Hergün düzenli yem veriyorum vitamini ihmal etmiyorum. Ama malum ailemle tatile gideceğim ve 5 gün boyunca dönemem maalesef ???? Bu süre zarfında kaplus yasarmi ısıtıcı açık olacak ve çıkmadan önce iyice doyuracağım. Lütfen cevap yazınız. THX

Ayrıca kimseye veremem verecek bir kimsem yok

Olmaz hayvan küçük yemleme makinası al. Bizim forumda otomatik yemleme makinası diye arat konu vardı.

Cvp: ÇOK ÖNEMLİ !

Cem abi bizim iki tane kaplus var ne yapacağız ? Bana lütfen yemleme makinesi onerirmisin?

Warmstone Otomatik Yemleme buldum 60tl o iyi olurmu cem abi bir çare lazim lütfen kapluşum çok değerli benim icin

Ne kadar zorlasamda annemler yemleme makinesi almama izin vermiyor ama annem bir çözüm önerdi. Biz ankarada yaşıyoruz Etimesgutta.Ve gideceğimiz yer Muğla Bodrum sanırım. Teyzemler afyonkarahisarda yaşıyor ve annem 6 günlüğüne onlara bırakalım diyorlar. Teyzem kaplumbaga bakımını bilmediği için ben ona bir bakım kağıdı hazırlayacağım işte yapmamasi ve yapması gereken şeyler. İyi bir çözümmü sizce ve arabada sıcak klimayi açarsak falan idare edermi teyzemlere gidene kadar 3 saat

Benimde izmirde işim var burada olsaydım bakardım. Güvenilir bir komşu olsaydı ona bıraksaydın daha iyi olurdu. Ama dediğin gibi de olur.

Akvaryum ile götüreceksin değil mi ?Hayvanları yola çıkmadan 1-2 saat evvel akvaryum suyu ile bir kaba alıp akvaryumu boşaltıp ısıtıcıyı kuru alanı yemlerini al. Evden çıkarken hayvanları kurulayıp küçük bir kutuya koy. Kutuya gazete parçalarını mıncıklayıp at. Paçavra bez birşey varsa iki kat yapıp hayvanları arasına koy. Bez bol dursun sıkılama. Kutuda hava alacakları bir yer olsun. Kapağını kapa. Arabanın kaloriferi evvelden çalışıp araba ısınmış olsun. Kutuyu poşete koyup arabaya götür. Sonra poşeti çıkar. Kaloriferden uzak bir yere koy. Çok bunaltacak bir sıcaklık olmasın. Sizi rahat ettirecek kadar sıcaklık yeterli. Yolda sulamaya gerek yok.

Orada akvaryumu kurarken biraz vakit kaybı olacak. Doğrudan ılık bir su koy akvaryuma. Sıcak olmasın. Dış ortamdan geldikleri için soğuğa yakın bir ılıklık yeterli olur. Isıtıcıyı çalıştırıp ışığını gör. Işık yanmaz ise su ısıtıcı ayarından daha sıcaktır. Biraz soğutursun. Bu son su eklemesinden sonra suyu karıştırıp hayvanları suya bırakırsın.

Cem abi benim akvaryumum yok seninle daha önce görüştük ya :)

Daha önceki mesajlasmalarimizda sana tüm ekipmanlar dan vb bahsetmiştim zaten

Ve bu arada dediklerini anladım cem abi birde ben arabada olmayacağım maalesef ben antalyada ailem Muğlada olacak ailem onları teyzemlere bırakacak Teyzemler bakacak dediğim gibi ben ailemle gitseydim düzeni alırdım iyi bir şekilde ama onlar o şekil yapabilirmi bilmiyorum Kılavuz hazırlicam Teyzem için. Daha iyi baksın diye birazda yağ çekerim ☺

Kuru alan işi kalsın o zaman su içinde tutunacakları birşey olsun yeterli. 5 günlük süre. Lambaya da gerek yok. Bilmediklerine göre işi zora sokmaya gerek yok. Yalnız ısıtıcı konusunda uyar. Hava teması olmasın. Hayvanlar için önemli olan soğuk havadan etkilenmemeleri.

O kadar kişiye yazı yazıyorum ki kimin ne ekipmanı var hatırlamıyorum.

Aynen abi hatirlamaman doğal abi :) Kuru alanı yanımda götüreceğim zaten juenpetten aldım senin tavsiyenle 1 ay önce isitici da aynı şekilde 1 veya 1.5 ay oldu alalı. Zaten teyzemi uyarıcam cem abi. Lamba zaten yok,ve birde bişi sorabilirmiyim abi benim ve kardeşimin kapluşunu göturecekler ikisi kavga edermi biri 5cm biri 4 ?

Kapluşumun son hali bu abi nasıl iyimi ortam falan ☺
https://hizliresim.com/4aZlEJ
Teyzemlere birakacaklarim:2 adet kaplumbaga , bu plastik kap,gammarus veya rotifish pre fish food ve bir adet resimdeki kuru alan :) İdare eder demi 5 gün abi ?

Hayvanlar küçük ve emsal boya yakınlar. Kavga olmaz tam tersine yanyana olmaları psikolojik açıdan rahat ettirir. Tedirginlik olmaz.

Olur. Yalnız taşın birisini ısıtıcının siyah plastik kısmına gelecek şekilde yaslamak iyi olur. Isıtıcı havaya kalkabilir.

İki hayvana da aynı ortamda bakın. Birbirlerine alışma açısından da bu önemli.

Bu şekilde götürsünler. Yeterli gelir. Götürürken kullanacakları kutuyu atmasınlar dönüşte lazım olacak.

Ve arabaya götürürken poşete koymaliyiz demi abi ?

Açık havada poşet içinde durmalı kutu. Böylece esintiden tozdan yağmurdan kutu etkilenmez. Bir dakikayı geçmeyen zaman içinde evden arabaya; arabadan eve poşetsizde götürülebilir.

Geri